Техническите прегледи вече няма да са фиктивни

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Публикувай отговор
3AgHuK
Потребител
Потребител

Техническите прегледи вече няма да са фиктивни

Мнение от 3AgHuK »

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски представи днес новата система за регистрация и контрол при извършването на периодичните технически прегледи на автомобили.

Според него с въвеждането на тази система ще се ограничи възможността за извършване на фиктивни технически прегледи и ще се гарантира реалното проверяване на техническата изправност на моторните превозни средства.

Основната новост, на която залагат от Министреството, оборудванвето на всички пунктове за технически прегледи със система за видеонаблюдение и регистрация. Така инспекторите на Автомобилна администрация имат възможност да наблюдават работата в пунктовете онлайн.

При съмнение за нередности упълномощени лица от автомобилна администрация ще извършват незабавна проверка на място. Системата дава възможност и за последващ контрол чрез автоматично запазване на три снимки на превозното средство.

Електронна система ще разчита автоматично данните от документите на гражданите и ще ги запазва. Още от промените включват индивидуален печат за всяко техническо лице, с който се идентифицира коя част от проверката е извършил даден човек и впоследствие именно той ще носи отговорност за своите действия.

Видовете технически неизправности се разделят на три вида - незначителни, значителни и опасни. При първите две автомобилът ще бъде допускан да се движи по пътищата до отстраняване на повредата без да му се издава стикер за ГТП.

Когато се установи, че повредата е опасна, колата трябва да се репатрира до мястото за ремонт и няма право да се движи на собствен ход. Според специалисти новата система ще оскъпи минимално цената за годишни технически прегледи, като предвижданията са за скок с около три лева.

Документи, които се издават след техническия преглед, са стикер, който се залепя на предното стъкло на автомобила, малко удостоверение, което се носи от водача за проверка, и голямо удостоверение (нов документ), в което са вписани констатациите от прегледа и протокол за извършения преглед.

http://fakti.bg/avto/27780-krai-na-fikt ... remember=1
Днес минах и аз- дадоха ми този нов документ,който също трябва да се носи в колата и ми взеха 40 лв.Освен това видях и монтираната камера.Едното момче каза,че миналата седмица пропуснали да видят габарита на автомобил,който бил с изгорял такъв и след това им се обадили да ги питат защо са пуснали автомобил с неизправни светлини.
Изображение
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Re: Техническите прегледи вече няма да са фиктивни

Мнение от mupk0 »

А този големият...той трябва ли да го носиш не е упоменато ?
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Aве няма лошо, но няма да стигнат до немския TUV или UK MOT.
Плашат само.
Не вярвам и някой да гледа постоянно за един габарит :mrgreen:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

mupk0 написа:А този големият...той трябва ли да го носиш не е упоменато ?
Трябва да се носи и той.Малкият е част от големия и можеш да го откъснеш ,но трябва да ги носиш и двата, ми каза пича :)
Изображение
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Разбрах ,че гледат за катализатори...ще става интересно :D
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

"разбрах", "чух"... това са все вятър работи. Никой нищо не гледа камери и досега имаше това не е нищо ново.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

точно тъй-"всяко чудо за три дена". колкото забраниха пушенето, или го ограничаваха нещо.
от години вече се говори за камери-али-бали, и вярвайте, всеки път минавам на едно и също място за...секунди-и-и!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

Bul-Dog написа:точно тъй-"всяко чудо за три дена". колкото забраниха пушенето, или го ограничаваха нещо.
И на мен така ми се струва,ще поживеем ,ще видим :cheers:
Изображение
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Част от парите от прегледите отиват за "чадър" на оторизираните сервизи.Всичко е политика.Няма да спрем да виждаме изгнили возила , едвам кретащи да се движат редом с лъскави возила на по 2-3 год.Онзи ден ми направи впечатление че по магистралата за София се движат яки таралясници бусове с които возят разни стоки.Едва карат с 80, изгнили , ръждави , брадясали шофери, наклонени на една страна, пушилка яка и так дале.
Така ,че ....Бе само погледнете на Дедов хотела му с какъв бус се зарежда- Леле майко.Вие ми говорите за изгорял габарит.
Ами баничарките дето снабдяват магазините-лудница баце.
Ще ви наснимам малко снимки на такива возила да се посмеете малко -тези возила как го минават този преглед???!!!
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

И аз много йм се дразня. Потенциални кафаталки и мощни въздухо-отровители.
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

Как минават камионите на доставчиците май всички се сещаме.Приятелката ми работи в една голяма фирма за колбаси и камионите на дистрибуторите са пълен леш.Без парно зимата,без колани,без дръжки,без гуми,със замалели акумулатори.В края на миналата година даже на единия му се откъсва некво парче от ресьора в движение и парчето се забива в предния прозорец на друга кола на пътя.Добре,че никой не пострадал.Кво ги прайш такива :spank:
Изображение
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Чупенето на ресьор е относително явление.Рядко може да се предвиди.Чупят се изведнъж.Рядко се пукат преди това.А това ,че счупването е било на някой от последните пласта лошо.Принципно ресьора най-лесно се чупи,когато камиона е празен и мине през ропа :)
Публикувай отговор