Стачката на рудниците
- dushanov
- Потребител
Стачката на рудниците
Здравейте на всички! Повдигам тази тема с цел да разбера вашето мнение. А моето е, че Бойко Борисов и хората му действат само в отрицателен план с/у народа ни в момента. Майка ми и няколко роднини и доста от приятелите ми работят в рудниците. Големите лъвове в упр. част искат да махат прослужено време и още ред др. неща, които са заработени и законни от работниците. В действителност всяка година се подписа договор за преиспълнение на раб. план. И сега шефовете не искат да го изпълнят. Не е прецедент! На всичкото отгоре настройват народа срещу миньорите! Искат да ни разединят! Голяма гадост с една дума. Безкрупулни са до няма и къде! Хайде сега цяла БГ да си мисли, че всички вземат по 1500лв заплата. ДА ДА... ДАНЧО И ДЕЦА ДА ДА... Само, че никой не отбелязва, че в определен участък от дружеството заплатите варират от 3200 до 7200лв на човек. Говоря за 170 човека. Лично преди време работих в банковата сфера и имах достъп до тези данни. Хайде сега да сравняваме тези заплати с 800-1000лв като на на 2/3 от бачкаторите там! Ми няма как да стане! Едните си правят далавери и освен големите си заплати трупат дивиденти с тъмни сделки с частни фирми, а другите които са действително работниците да го ду*ат!? За това стачкуват хората! И сега отделно като стачкуват, те пак са си на раб. места ама няма надник! А шефовете имат! Пак пълна противоположност! На 1.11.2011г бяха поръчани 2000 таблета за минимарица-изток. 400 мощни лаптопа НР. Къде са? На кой му трябва таблет там? А ГТЛ-те радиотехниците, подстанциите и куп др. нишки от веригата нямат право да пишат протоколи за нужни инструменти! Да не говорим за ЖП участаците и депата, които с очите си съм виждал да си изработват мех. прибори за работа. Еми ще си стачкуват хората! Шиб*ните управленчески пумиари искат да направят всичко частно. Искат да махнат КТД (Колективен трудов договор) и само те са определят условията. Ако не ти харесва си аут! На където са тръгнали-лесно ще им е! Разделяй и владей! Настройват народа за 15% увел. цената на тока заради стачките. Ако утре вдигнат цената на горивата, сигурно пак заради стачката... бесен съм! Дано синдикатите си свършат добре работата в съда!
GSM: 0896891102
- Princo
- Старо куче медалист
Re: Стачката на рудниците
А да бе,по 5000 лв. заплата ли искат да зимат ? Познавам хора работещи на ниски нива,взеха 2000 лв. коледни.Колко хора в частния сектор взеха такива коледни ??? По-голямата част от хората дори нямат висше образование ... Да стачкуват,като не им харесва да напускат,много хора чакат да им заемат местата. 

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

- dushanov
- Потребител
Princo, ето ти си поредния "ослепен" и "анти-миньорски" настроен! Колко пъти си бил в рудник? Знаеш ли какво е там? 2000лв коледни ок, майка ми взе 1400 при положение, че е в администрацията. Но има и хора, които взеха по 200лв! И то само по фиш! А в действителност нищо! Като не им харесва да напускат ли!? Не се познаваме, ама ти много капиталистически разсъждаваш! Ми хайде от 400лв заплата примерно, да ти я направят 200! Как ще е? Много лесно ги мислиш нещата от страни! С такива мисли като твоите никога няма да се оправим! Като си мераклия отивай в рудниците, вечер като спиш да хъркаш на жена си повече от нормалното защото си задръстен с прах, носа ти и дробовете да са ти пълни със сажди и тем производни... Но като си бил съгласен да получиш с 1000 повече в края на годината и се подписал за преиспълнение, повече бачкане, постигнал си го и да ти дадат среден пръст за обещаното възнаграждение си кажи "еми, кво... аз получих 1000лв коледни, що ми е да искам повече, той моя труд нека да не е дооценен". А после ходи си плащай банките... бачкал си за да те изпревари шефчето с новото Пежо 508 със служ, гориво... а ти се кахъриш, че днес ще дадеш 15лв за газ защото се е наложило да караш детето си до поликлниката (не дай си Боже) и трябва да отидеш с колата си на работа... но не си си взел отпуск 1 ден, защото шефа ти го е съкратил мин. година, защото "Ми като не ми отърва ще напусна, друг да дойде на мое място (ще бачка за по-малко с по-малко отпуск )". 

- mupk0
- Потребител
Поредният кон с капак...Завиждаш ли им?Взимат тея пари,защото явно работят.Условията им на труд не са много кефещи.Правилно казаха и за това,че нямат инструменти до голяма степен.Баща ми също работи там от 25г и е на добра длъжност на багер по разкривката.Факт е,че взе 2000лв за коледа(само дето коледните им не са 2000....а заплата+добавка и тази добавка е далеч от 1000лвPrinco написа:А да бе,по 5000 лв. заплата ли искат да зимат ? Познавам хора работещи на ниски нива,взеха 2000 лв. коледни.Колко хора в частния сектор взеха такива коледни ??? По-голямата част от хората дори нямат висше образование ... Да стачкуват,като не им харесва да напускат,много хора чакат да им заемат местата.

- Princo
- Старо куче медалист
Всяка история си има две страни Миро.Аз не подкрепям стачката и тва е.
И пак ще го кажа:Ако на някой не му харесва,да напусне,щом мисли че ще си намери на по-добро място.
И пак ще го кажа:Ако на някой не му харесва,да напусне,щом мисли че ще си намери на по-добро място.

We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

- dushanov
- Потребител
Но нали точно тук е разковничето! Нали точно заради тази твоя мисъл е основата на ши*аното положение в което сме! Разсъждаваш точно като капиталист! Точно заради това шофьори с по 10-15г стаж със всички категории карат за по 350-400лв на месец, а трябва да е поне за 1000! Отговарят за човешки животи! И шефа казва като теб "Иване, като не ти харесва, друг ще е на твоето място!". Е за това трябва да се борим да го няма! Просто пример дадох!Princo написа:И пак ще го кажа:Ако на някой не му харесва,да напусне,щом мисли че ще си намери на по-добро място.
Princo, няма да превръщам темата си в личен разговор. Не целя, да те обидя, просто мисли като твоите НЕ трябва да има! Според мен! Тук се губи сплутеността на наорда! За разлика от гърците, циганите и т.н.
И по темата: никой не иска нищо даром от рудничарите, те са си го изработили и си искат възнаграждението!
Не трябва да превръщаме държавното в частно! Защото ВСИЧКИ ще загубим и дори децата ни!

- Princo
- Старо куче медалист
Мисля трезво,за това ти го казвам.На мен като не ми харесва на едно място,се местя на друго.Но за мен този протест е безсмислен.Ако работниците очакват някой еи ся да им каже вдигаме ви заплатите-еми няма как да стане.В условия на криза важи едно златно правило:Работиш повече,а взимаш по-малко.Това е положението.В ТЕЦ Бобов дол да не мислиш,че условията са други ? Ама си траят хората,щото знаят,че парите дет там ги взимат,никъде другаде няма да ги взимат.
И за да не ви ядосвам повече с глупавите си мисли,няма да пиша повече в тая тема ...
И за да не ви ядосвам повече с глупавите си мисли,няма да пиша повече в тая тема ...

We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

-
- Потребител
Извън контекста, в този регион най-доброто е да се уредиш на работа в тец-а. Трима мои познати с връзки и ходатайстване успяха. Това всичко въпреки лошите условия, тежката работа и т.н.т. Защо ли?
При положение, че с 950лв. издържам 5 членно семейство и вече не си спомням кога изобщо съм получил нещо отгоре; нямам връзки да ме назначат в тец-а(щото иначе не става) - на кое да им съчувствам? Мигар при мен е по-различно? И моят шеф казва - като не си доволен напускай. Не си мислете, че другаде е различно - несправедливост има навсякъде и под най-различна форма.
А относно стачките - стана някаква мода това вече - ха лекари, ха шофьори, ха учители, полицаи, БДЖ, сега миньори, утре други. Така е - така се прави, че да е нестабилна държавата, да се сменят правителства и партии едно след друго, грабейки държавата и прехвърляйки отговорността все на предишния, докато ни останат само долните гащи.
Все се чудя Китай колко партии имат, че са с най-голям икономически растеж?
Та така, колеги от тец-а - стачкувайте, имате това право, но го правете с ум и мисъл, а не по свирката на тези които обещават повече - обещаното не е като даденото.
Като поправка - извинявам се - сега миньорите стачкуват. Не че е по-различно. Свършва една стачка - почва друга...
При положение, че с 950лв. издържам 5 членно семейство и вече не си спомням кога изобщо съм получил нещо отгоре; нямам връзки да ме назначат в тец-а(щото иначе не става) - на кое да им съчувствам? Мигар при мен е по-различно? И моят шеф казва - като не си доволен напускай. Не си мислете, че другаде е различно - несправедливост има навсякъде и под най-различна форма.
А относно стачките - стана някаква мода това вече - ха лекари, ха шофьори, ха учители, полицаи, БДЖ, сега миньори, утре други. Така е - така се прави, че да е нестабилна държавата, да се сменят правителства и партии едно след друго, грабейки държавата и прехвърляйки отговорността все на предишния, докато ни останат само долните гащи.
Все се чудя Китай колко партии имат, че са с най-голям икономически растеж?
Та така, колеги от тец-а - стачкувайте, имате това право, но го правете с ум и мисъл, а не по свирката на тези които обещават повече - обещаното не е като даденото.
Като поправка - извинявам се - сега миньорите стачкуват. Не че е по-различно. Свършва една стачка - почва друга...
Последно промяна от nenoneno на Вто Яну 17, 2012 17:47 pm, променено общо 1 път.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- nasenceto
- келеш
Абе вие да не сте РМД бе? Квото реши ръководтвото тва ша правите. Ша кажеш че сте акционери разбираш ли??? Който не му отърва просто напуска и няма проблеми. Да ходи да си търси работно място с по-добри условия на труд и по голямо заплащане, щом това не му харесва. Още малко и комунизма ша върнете... гарантиран пазар за производстовот не искате ли???
Като вземе да ни управлява пролетариата и става страшно...
Като вземе да ни управлява пролетариата и става страшно...
- didka
- Старо куче медалист
Миньорите си търсят правата и ще ги отстоят рано или късно...
А завистта няма да има край...Амин!

А завистта няма да има край...Амин!
Dog drags - no tracks...
-
- Начинаещ
Днес гледах изявлението на ибрикчията, шеф на ДКЕВР, който каза, че ако стачката на миньорите продължи, тока щял да поскъпне от юли с поне 10%! Ами, ето и контравъпроса - ами, ако стачката приключи веднага, или не беше почвала, тока щеше ли да поевтинее с поне 10%? Едва ли. В ход е ново активно мероприятие, от типа - разделяй и владей, така типично за сегашното мутро-милиционерско управление! Тука чета разни глупости, завистливи коментари - прекалено много вземали, в криза се работело много, а се вземало малко, било златно правило, дрън-дрън, пълни тъпотии! Сякаш досега се е вземало много, та да намаляваме още! Ами, да подемем този почин, да го доразвием в ленински стил - работим нонстоп, и не вземаме нищо, пък белким преборим тая пуста криза! Е да, ама не, нашето отдавна не е криза, то си е грабеж и геноцид над българите, но това е друга тема!
А иначе, аз съм напълно солидарен със стачката на миньорите, явно само това е пътя за решаване на проблемите! И не забравяйте, че точно миньорите в Румъния сваляха правителства!
А иначе, аз съм напълно солидарен със стачката на миньорите, явно само това е пътя за решаване на проблемите! И не забравяйте, че точно миньорите в Румъния сваляха правителства!
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Евала!Chankaishi написа:Днес гледах изявлението на ибрикчията, шеф на ДКЕВР, който каза, че ако стачката на миньорите продължи, тока щял да поскъпне от юли с поне 10%! Ами, ето и контравъпроса - ами, ако стачката приключи веднага, или не беше почвала, тока щеше ли да поевтинее с поне 10%? Едва ли. В ход е ново активно мероприятие, от типа - разделяй и владей, така типично за сегашното мутро-милиционерско управление! Тука чета разни глупости, завистливи коментари - прекалено много вземали, в криза се работело много, а се вземало малко, било златно правило, дрън-дрън, пълни тъпотии! Сякаш досега се е вземало много, та да намаляваме още! Ами, да подемем този почин, да го доразвием в ленински стил - работим нонстоп, и не вземаме нищо, пък белким преборим тая пуста криза! Е да, ама не, нашето отдавна не е криза, то си е грабеж и геноцид над българите, но това е друга тема!
Най-великата глупост която прочетох в тази тема беше това за "работиш много, взимаш малко". Нищо такова няма и не трябва да има! Едни от малкото конкуретни на европейския пазар заплати са на миньорите, и вие яко им завиждате нали? Забавно. А сигурно по цял ден седят на топло горките, далеч от калотията, мръсотията и си взимат по едни 2000 лева заплата.
Баща ми работи там. Хиляда лева заплата взима, заради прекрасното прослужено време, щото вече 20+ години се блъска като вол. Сигурно вие ставате в 5 сутринта и се връщате в 10? Айде моля ви се...
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Не бе, той си е написал човека-управляващ бил! Каазвам се хАсен и съм от Сливен, но не съм сиганин...Пази Боже сляпо да прогледа!
-
- Начинаещ
Стига да прогледа, лошо няма! Но се съмнявам, честно казано...Bul-Dog написа:Не бе, той си е написал човека-управляващ бил! Каазвам се хАсен и съм от Сливен, но не съм сиганин...Пази Боже сляпо да прогледа!
- dushanov
- Потребител
Малко прясно инфо: (няма да споменавам имена по обясними причини) В 11:30 днес на обяд влизат 2-ма синдиката при Шефа.
Шефа: Кво?
С-те: Кво ще правим?..
Шефа: Давам по 150лв на глава и да ми се махате от главата! ОК?
С-те: Не... и си излезли.
Искам да кажа, че разговора е на 100% достоверен, имам си доказателства и ако стане съдебен спор тогава ще го изложа. Това го пиша за да се знае отношение на Директор... какво да говорим повече? Всеки да си прави сам изводите.
Подкрепям не на 100 ами на 101% миньорите. Нямам силите и властта да направя митинг със застъпниците им в рудника от хора НЕ работещи там, но подкрепящи!
Шефа: Кво?
С-те: Кво ще правим?..
Шефа: Давам по 150лв на глава и да ми се махате от главата! ОК?
С-те: Не... и си излезли.
Искам да кажа, че разговора е на 100% достоверен, имам си доказателства и ако стане съдебен спор тогава ще го изложа. Това го пиша за да се знае отношение на Директор... какво да говорим повече? Всеки да си прави сам изводите.
Подкрепям не на 100 ами на 101% миньорите. Нямам силите и властта да направя митинг със застъпниците им в рудника от хора НЕ работещи там, но подкрепящи!