Малко информация относно откраднат Андроид телефон.

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
plamen4u
Начинаещ
Начинаещ

Малко информация относно откраднат Андроид телефон.

Мнение от plamen4u »

Привет колеги..имам един въпрос на който искам да разбера отговора,но получавам разногласи мнения.
Бях чул,че на един приятел някакъв негов познат намерил някакъв LG андроид и му махнал СИМ-Картата и не е слагал друга,а си ползвал телефона като GPS в колата и да си гледа клипчета в нея и да слуша музика (според мен е подло,че не го е върнал но това е друга тема)Та въпроса ми е понеже знам,че ги намират по Imei кодовете...дали и пак като няма Сим карта в него не е възможно проследяване и установяване на самия телефон при пуснат GPS или WiFi?Това ме интересува? Благодаря предварително,че да знам дали губя или печеля баса: )
Също и без Сим карта пак може да се ползва WiFi-то на телефона и GPS-а, и камерата нали? Имнно това ме зачуди дали не може да бъде издирен без да се ползва сим-а,а да се пилзва ей така,един вид просто като всичко останало,но не и за провеждане на разговори да не го хванат по IMEI-а?
Пуснах темата защото бях озадачен помеже чух какви ли не коментари като "Може да се проследи и само по WiFi-то...,че може да се проследи само по GPS-а като се пуснат, че не било нужно да е с сим карта,че имали нови технологии,че вече всички ги намирали и т.н. а на плененника ми не можаха: (

Озадачи ме че полицаите им казали,че даже нямало значение,че не е включен телефона,пак можел да бъде проследен...Само ако не бил счупен или изгорен не можело: (Незнам и аз за какво става въпрос,така са казали защото е така или просто да "обещаят",че ще има развитие,но ако го ползват като скъпо устройство за всичко останало но не и теЛ.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Малко информация относно откраднат Андроид телефон.

Мнение от realprofesora »

Kатегорично без да е пуснат със СИМ карта НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОСЛЕДЕН.
Може да бъде проследен по IMEI , когато се пусне със карта за разговор(SIM) и тогава клетката на GSM оператора го засича според координатите по клетките.
А когато ползва GPS няма как да го засекат защото ползва координати на сателитите(4 на брой ,най-малко).
Когато ползва WiFi и слуша музика пък е абсурд да бъде проследен.
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

По GPS- няма как. Слушалката е само приемник. По WiFi по е възможно, ползвайки адреса на мрежовия адаптер, ама за целта трябва да го разбереш какъв е, а и дори да го знаешм пак трудно ще го намериш...
Има начин да го открият, ако преди това собственика му е инсталнал програма против кражба, която праща инфо за местоположението, пък и квото друго инфо му е настроил или чрез SMS-и или по какъвто и да е друг начин. Такива прогарми - бол, така че не е много умно от страна на крадеца да ползва телефона.
plamen4u
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от plamen4u »

nasenceto написа:По GPS- няма как. Слушалката е само приемник. По WiFi по е възможно, ползвайки адреса на мрежовия адаптер, ама за целта трябва да го разбереш какъв е, а и дори да го знаешм пак трудно ще го намериш...
Има начин да го открият, ако преди това собственика му е инсталнал програма против кражба, която праща инфо за местоположението, пък и квото друго инфо му е настроил или чрез SMS-и или по какъвто и да е друг начин. Такива прогарми - бол, така че не е много умно от страна на крадеца да ползва телефона.
Лошото е,че не му бяха инсталирани подобни програми за проследяване и прочие...Кой да знае,че ще му дойде такава беля на главата: (
Предполагам и че шансовете за намиране отпадат ако телефона след това е бил руутнат или да му се направи хард ресет (мисля,че се водеше) ? И да си го ползва спокойно без притеснение за наше съжаление? :(
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

HTC например имат такава опция за проследяване в сайта си и се активираше направо от там - не съм сигурен дали root или ресет на рома ще направят нещо в този случай.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Ako искат да го ползват като телефон със сим карта трябва да сменят ИМЕИ по някакъв начин. Иначе ще ги открият веднага.
На мой приятел сина му беше "намерил" някъв телефон и на другия ден звъннаха на френда ми да се яви в полицията, щото сина му сложил картата за малко ...ей тъй от "любопитство".-картата на сина му се води на името на френда ми.
Та който искат си го намират.
Знам и друг случай: Крадат телефон и след полвин година го продават и няква лелка от друг град си го влючва да го ползва -на другия ден полицията цъфнала на вратата й.
Popopopopo
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Телефон може да бъде проследен по IMEI без сим карта. Достатъчно е само да има батерия в телефона, за да се проследи или подслуша даден субект.
Ако може да си смени IMEI кода и да го ползва като толкова иска (Аз лично бих го върнал, обяснявайки, че съм закъснял с предаването му в полицията поради пътуване в чужбина примерно. Принципно се връща в 7 дневен срок.)
Имам случай с мой познат, който намери телефон на улицата в Ямбол и ако не беше малоумната му жена да му каже да го задържи нямаше да минава през този ад (влизане с ритници у тях от страна на полицаите; вписване в досието му, че е крадец; претарашване на колата му на гръцката граница точно заради "мръсното" му досие и т.н.) !!!!

ПОМИСЛИ ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕШ ЧУЖДА ВЕЩ !!!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Nirvana написа:Телефон може да бъде проследен по IMEI без сим карта. Достатъчно е само да има батерия в телефона, за да се проследи или подслуша даден субект.
Ако може да си смени IMEI кода и да го ползва като толкова иска (Аз лично бих го върнал, обяснявайки, че съм закъснял с предаването му в полицията поради пътуване в чужбина примерно. Принципно се връща в 7 дневен срок.)
Имам случай с мой познат, който намери телефон на улицата в Ямбол и ако не беше малоумната му жена да му каже да го задържи нямаше да минава през този ад (влизане с ритници у тях от страна на полицаите; вписване в досието му, че е крадец; претарашване на колата му на гръцката граница точно заради "мръсното" му досие и т.н.) !!!!

ПОМИСЛИ ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕШ ЧУЖДА ВЕЩ !!!
А сега си помисли малко . ИМЕЙ кода се появява единствено в мрежата на оператора към който работи телефона, няма как да се проследи ако няма мрежа и не се използва като телефон. Просто технически е невъзможно.

Единствените варианти са или :
- проследяващо устройство в телефона
- издаден от някой (както повечето дребни крадци и хора които продават наркотици влизат в затвора) , а баш престъпниците си пият коктейл а на морето .

Като цяло вариантите не са много но само по IMEI без мрежа няма как да стане ....
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Да така е като каза niggaz_nature, без да е включен с карта няма шанс за проследяване :)
Mikk
Потребител
Потребител

Мнение от Mikk »

Както каза Nirvana достатъчно е само да сложиш батерията и вече знаят къде точно си вързан. Я кажете как става обаждането "при спешност" така нареченото SOS без сим карта?
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Mikk написа:Както каза Nirvana достатъчно е само да сложиш батерията и вече знаят къде точно си вързан. Я кажете как става обаждането "при спешност" така нареченото SOS без сим карта?
Mikk, разбирачи много, остави.... Давам преки примери от живота, но "баш техниците" да кажат как е правилно! :)
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Има правилност в Нирвана изказването ,че без сим може да се засече телефона по клетка, но ТОВА ЩЕ Е С ТОЧНОСТ ДОНЯКЪДЕ и просто докато се иде на посочените координати субектът може да е "мръднал нанякъде" Ако си стои в къщи , ще трябва да се разпитват всички от входа в който живее и т.н. Само си представете. Затова не става проследяването лесно без сим карта. А когато се сложи сим картата се вижда на кого е регистрирана , дават се адреса и имената и се действа.
Popopopopo
plamen4u
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от plamen4u »

Колеги вижте какво Мнение намерих от едно момче в един друг форум...Дали е вярно? 

"Колеги,потърпевш съм,пък и право съм завършил,така че чуйте истината.Преди години е имало издирване по IMEI на крадени телефони,защото такъв е бил законът.Много хора са зарадвани с намерени апарати и не са били необходими връзки или ходатайства за тая работа.В последствие тази процедура(проследяване по IMEI)влиза като Специализирано Разузнавателно Средство(СРС).Това става,защото е злоупотребявано с лесния и неограничен достъп до ситемата.Буквално е можело да дадеш 100 лева на някой полицай и той да ти проследи IMEI и съответно човека,който носи телефона.Бат Бойко е казал БАСТА на тая свободия и е вкарал процедурата в закона за СРС.Което означава,че не може да се търси телефон,а вече трябва да имаме образувано производство по НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС за престъпление с телесна повреда и да се търси човека в който се подозира,че е съответния телефон.Съответно делото се образува от прокурор и по негова инициатива се иска от СЪДИЯ ползване на СРС проследяване на заподозрян,чрез проследяване на предполагаемо ползван от него телефон с еди къв си IMEI. Хипотезата е ,ако по време на кражбата ви е нанесена телесна повреда-средна или тежка. Тогава може да се образува наказателно производство и,както е описано по-горе,може да се търси използване на СРС.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

niks написа:Да така е като каза niggaz_nature, без да е включен с карта няма шанс за проследяване :)

Има начин телефон с инсталиран Андроид и GPS да бъде проследен и намерен без SIM карта.
Самсунг имат свое приложение (съвсем легално),което се нарича SamsungDive .
http://www.samsungdive.com/DiveMain.do
(активира се след създаване на акаунт на сайта на Samsung).
С него може когато се вкл. Wi-Fi нa телефона(автоматично се активира вградения GPS който през интернет изпраща координатите за местоположението с точност до няколко метра в зависимост от това с колко сателита е установена връзка.)
Какво може да правите със SamsungDive :
1.Track my mobile-Можете да установите текущото местонахождение на загубеното устройство.
Освен това можете да проследите движението на мобилното устройство през 15 минутни интервали за 12 часа.
2.Lock My mobile-Дистанционно от които и да е компютър заключване на мобилния телефон.
На мобилния ви телефон ще се покаже следното съобщение.Този мобилен телефон е изгубен. Задръжте го известно време и ще се свържа с вас. Благодаря ви.
Въведете номер на мобилен телефон, който може да се набира от заключения мобилен телефон. Този номер също се използва за изпращане на уведомителни съобщения, когато SIM картата се смени.

3.Прозвъняване на телефона с предварително избрана мелодия или гласово съобщение.Звъненето е с най-голяма сила за 1 минута, независимо от настройките за звук и вибрация на мобилния телефон.
4.Можете да пренасочвате повиквания и съобщения от изгубения мобилен телефон на посочен номер на мобилен телефон,ако не е извадена SIM картата.
5.Call Logs-Извличане на регистрите на повикванията (входящи,изходящи,неприети,SMS)през последната седмица.
Може да се проследят всички обаждания и чрез тях да се стигне до новия собственик на GSM-a .
6.Wipe out my mobile-Изчистване на мобилния телефон
Като използвате функцията за изчистване можете да изтривате данни на преносимия носител (напр. външна памет и SIM карта). Също с функцията за нулиране до фабричните настройки можете да изтривате данни на вашия мобилен телефон.
След изпълняване на функцията за нулиране до фабричните настройки, която изтрива всички данни на мобилния телефон, вече няма да може да използвате услугата SamsungDive.
Всички функции (без 6-та точка)съм ги изпробвал на моя телефон.Работят без проблем.

Има и други програми чрез които при включен Wi-Fi интернет на телефона без Sim карта,може да се включи GSM-a на подслушване,а също и камерата ,може да се огледаш наоколо и да се запознаеш с новия притежател на телефона :-) и още доста други неща.Ако някой ви подари скъп телефон с Android ,може би иска да бъде по-близо до вас :-) .
Стара Загора
plamen4u
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от plamen4u »

Разбирам колега stivans,но прав ли съм,че Предварително трябва да я има тази програма. Инсталирана преди да бъден /откраднат,загубен и пр./ ?
Публикувай отговор