Протест на Николай Колев - Босия

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
ivan-stainov
Новак
Новак

Протест на Николай Колев - Босия

Мнение от ivan-stainov »

Днес , видният дисидент отпреди 10 номври, е изпълнил намерението си, и е метнал един развален домат по сградата на парламента, след което е бил веднага арестуван, от чакащите го над 50 тежковъоръжени полицаи и жандармеристи, и отведен в 1во РПУ - София. Оттам е освободен след 11 часа престой.

Помествам личната публикация на Босия, за случилото се предния ден!

ПОТРЕС И ПРОСТОТИЯ
автор: bosia

ПОТРЕС
Днес, във връзка с утрешния ми протест позвъни кварталния полицай и се обърна към мен, че е изпратен да ми напише разпореждане да не предприемам никакви действия утре. От някакви институции са му се обадили да предприеме мерки да не замерям с развалени домати съответните институции.
Естествено, отказах да подпиша протокола, но той е твърде интересен. Нямам възможност да го снимам и пусна фотокопие, но ще ви запозная с текста на разпореждането.
„1. Да спазва законите на Р България и не нарушава обществения ред.
2. Да не хвърля предмети или уврежда държавните институции
3. Всички спорни въпроси да решава по законен ред.
Потресаващо е, че към мен се обръщат с разпореждане да не правя това, което държавните институции правят ежедневно, ежечасно, ежеминутно.
Няма смисъл да ви убеждавам, че държавните институции обслужват предимно себе си и една малка шайка мафиоти. За тях, обаче, разпореждане няма.
Във връзка с това изпратих следното писмо до началника на VI-то РУП, което предадох на полицая да връчи на началника си:

ДО НАЧАЛНИКА НА VI-ТО РУП
ПРИ СДВР
Драги господине,

Благодаря за честта, че ми обръщате толкова внимание. Предприетите мерки срещу мен не са пропорционални. С тези предупреждения трябва да се обърнете към същите тези институции, които ежедневно погазват правата ни, създават лоши за обществото закони, като дори и тях не изпълняват.
Изисквам от вас копие от писмата, които сте получили от съответните институции и имената на обадилите се по телефона. Те са били длъжни да ми отговорят, но не са го направили. Това е още едно доказателство, че не спазват законите.
Аз съм почти на 62 години и моят протест е коректен според закона. Направих си труда да го оповестя и мотивирам. Остава техен проблем да се научат на законност, ред и отговорност. Протокола няма да подпиша и ви правя забележка, че полицаят няма писмена заповед от вас.
19 ноември 2012
София Подпис:
Н. Колев-Босия
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Протест на Николай Колев - Босия

Мнение от Bul-Dog »

Независимо кога, независимо как и с какви средства, трябва да протестира срещу тези престъпници!!!
Това го изисква, ако щете, дори нормалния човешки морал!

Тези самозабравили се катили не разбират от друго!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Протести все повече ще има, но пожарникаря не им обръща внимание.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Aко на мен някой ми хвърли домат по джама, не ша го арестувам, ами ще му хвърля един бой и после ще го накарам да го изближе до блясък. :spank:
Срещу кво протестира тоя? Че ченгетата са си свършили работата ли? Аман от криво разбрана демокрация, избиваща на анархия и слободия. Тва ко беше в щатите такъв бой щяха да му хвърлят, че намаше да му мине през акъла да се хвали по медиите като някой "национален герой". Като иска да протестира - плакати, транспаранти и организиран митинг. И без тва са през ден, през два. Да си избере някой.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Bul-Dog написа:Независимо кога, независимо как и с какви средства, трябва да протестира срещу тези престъпници!!!
Това го изисква, ако щете, дори нормалния човешки морал!

Тези самозабравили се катили не разбират от друго!
Наистина трябва да се протестира. Давайте братя, давайте. Съвсем морално е.
А аз ще пия една биричка на топло ....както беше писал един писател "Българина иска свободата някой на тепсия да му я поднесе".
Popopopopo
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Въпросния Николай Колев-поредния боклук.
Скапан мат'рял.Тва е.
На всичкото отгоре през целия ден медиите само с това
занимават хората,сялаш няма важни неща.
Булгаристан.Само тук и сега.
Dog drags - no tracks...
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Цв.Цв. изпратил 40 милиционерчета да арестуват един човек. Страх!

Един тъпак издигнат в култ-аз тоз филм вече съм го гледал. Професоре, ти спомняш ли си?

Толкоз дупелизане едва ли е имало и при Тошо Правешки-тоз така са му замаяли главата, че сигурно се мисли извънземен. Нямат досег с реалността-домати за тях, браво на Николай Колев!!!
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Не знам какви са мотивите на този човек да бъде така ядосан и раздразнен, но мисля че тука друго е важно. Имаме едно управление, което цели на всяка цена да ПОТУШИ всяко мнение на обикновения човек. Не може да кажеш нещо за управлението ако не си от ГЕРБ. Тук се доближаваме до редица диктатори, които рано или късно съжаляват за поведението си, но този бивш пожарникар се мисли за богопомазан, защото е казал благи думи преди 3,5 години. Не съм за смотания Сергей или за някой друг смотаняк, но това поведение на бащиния в тази държава е недопустимо.
Това според мен е основната причина този човек, преценил че може да пожали част от живота си и да прекара в ПОЛИТИЧЕСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАТВОР.
Правото да си недоволен е право на всеки, а правото да си устояваш личните ценности е номер едно.
Няма да ходя да хвърлям домати, но знам какво да правя на следващите избори и кой да замеря!!!
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

didka написа:Въпросния Николай Колев-поредния боклук.
Скапан мат'рял.Тва е.
На всичкото отгоре през целия ден медиите само с това
занимават хората,сялаш няма важни неща.
Булгаристан.Само тук и сега.
Напълно си прав. Босия е пълен боклук, който трябва да бъде награден с някой шамар, вместо да го показват по националните телевизии. Аз не съм доволен от него, може ли да го замерям с лайна ?
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Mendeleev написа: Имаме едно управление, което цели на всяка цена да ПОТУШИ всяко мнение на обикновения човек. Не може да кажеш нещо за управлението ако не си от ГЕРБ. Тук се доближаваме до редица диктатори, които рано или късно съжаляват за поведението си, но този бивш пожарникар се мисли за богопомазан, защото е казал благи думи преди 3,5 години.
Е те тука пък съм напълно несъгласен. Точно по време на тва правителство, се изричат най-много критики в медийното пространство. Такова говорене против властта не е имало по време на никое друго и то не, защото е най некадърното от досегашните (лично мнение, не анагажирам никой с него), а защото свободата на словото е най-неограничена и медиите за споделяне са все повече. Вече всеки "разбирач" дава акъл какво НЕ трябва да се прави, без да се замисли защо, как и каква би била алтернативата (по стара българска традиция де - безкрайни извори на критики и немощни на акъл и други/нови идеи). Всякъде групи против и за, блогове, сайтове с идиотски публикации (nenovinite.com) и кви ли не жълти и/или конспиративни издания.
Последно промяна от System_error на Сря Ное 21, 2012 21:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Само един човек се мяркаше там, като един призрак.

Той беше Мунчо.

Като позна главата на любимия си Русияна, той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.

Обесиха го на касапницата.

Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира.

Великият Вазов, господа!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

:lol: И кво общо има Вазов и тоя цитат с цялата тема?
Задържат един, който руши държавна собственост (наше общо притажение) и вие го величате като новия Левски :lol: :lol:
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Бе за тебе разбрахме-ти си доволен, задоволен и наведен!

Човекът не е съгласен и протестира. Зачитай правото му! Да метне един гнил домат срещу тия гнили тикви, кво толкова?!
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Bul-Dog написа:Бе за тебе разбрахме-ти си доволен, задоволен и наведен!

Човекът не е съгласен и протестира. Зачитай правото му! Да метне един гнил домат срещу тия гнили тикви, кво толкова?!
:cheers:
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Bul-Dog написа:.. и наведен!
Kaкво искаш да кажеш? Явно не разбирам "модерното" ти чуство за хумор. Би ли пояснил?
Публикувай отговор