Курс по заваряне в града?
- mupk0
- Потребител

Курс по заваряне в града?
Някой информиран ли е нещо по този въпрос?Интересувам се само за нашият град.Като време и пари ,ако някой има идея също ще е супер!
-
ivan-stainov
- Новак

Re: Курс по заваряне в града?
Германския център, или Надежда Дженева, други едва ли ще има!
- Roshavv
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
с/у автогарата..зградата на "забодски строежи" на 3 или 4 ет.. питаш портиера....mupk0 написа:Някой информиран ли е нещо по този въпрос?Интересувам се само за нашият град.Като време и пари ,ако някой има идея също ще е супер!
Дженева търсиш.. за електодъгово.. демек електожен за 3-та степен беше около 150лв.. за 2ра към 300...
има и за ЦО и аргон... ам трябва питаш...
AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
-
ivan-stainov
- Новак

Roshavv написа:с/у автогарата..зградата на "забодски строежи" на 3 или 4 ет.. питаш портиера....mupk0 написа:Някой информиран ли е нещо по този въпрос?Интересувам се само за нашият град.Като време и пари ,ако някой има идея също ще е супер!
Дженева търсиш.. за електодъгово.. демек електожен за 3-та степен беше около 150лв.. за 2ра към 300...
има и за ЦО и аргон... ам трябва питаш...
Май, вече не са там, преместили се някъде по-нагоре, някъде под спирката на Алана.
- System_error
- Старо куче медалист

Иди в Монтажи. Сградата на райската ябълка, входа до кафето. На втория етаж. Търсиш Светлана Попова. Избираш си квото искаш, после си имаш и свидетелство. Даскали ще ти бъдат или Данчо или някой от колегите му. Печени са, знаещи, можещи и учтиви.
- mupk0
- Потребител

И аз чух за Дженева като цяло.При нея пак ли е всичко със сертификати а у?Мисля до месец/два да ги захвана курсовете.Като цяло целта ми е до CO за момента.Имате ли си идея как преминава обучението?Те ли ми осигуряват фирма към която да се уча или аз мога в такава по мой избор(тоест да идват на работа при мене,вместо аз при тях,защото в фирмата където работя няма да е проблем да се обучавам).
иначе степените това ли са :
Чл. 4. (1) При обучението по чл. 3 могат да се придобиват следните степени на правоспособ-
ност по заваряване:
1. заварчик на ъглови шевове;
2. заварчик на листов материал;
3. заварчик на тръби.
(2) Степените на правоспособност по заваряване по ал. 1 са подредени по възходящ ред в
зависимост от сложността на заваръчните дейности.
(3) Степените на правоспособност по заваряване по ал. 1, т. 2 или т. 3 се придобиват след
притежаване на съответната предходна степен.
Чл. 5. (1) В зависимост от вида и сложността на заваръчните дейности към заварчика може да
бъде предявено изискване за придобиване на сертификат за одобряване на изпълнителския
персонал по заваряване.
Идеята на тези питания е,да не се излагам като кифладжия дето се вика,а да имам някви познания за курса преди да започна още.Иначе се справям с CO-то добре дори в момента без курс,но файда
иначе степените това ли са :
Чл. 4. (1) При обучението по чл. 3 могат да се придобиват следните степени на правоспособ-
ност по заваряване:
1. заварчик на ъглови шевове;
2. заварчик на листов материал;
3. заварчик на тръби.
(2) Степените на правоспособност по заваряване по ал. 1 са подредени по възходящ ред в
зависимост от сложността на заваръчните дейности.
(3) Степените на правоспособност по заваряване по ал. 1, т. 2 или т. 3 се придобиват след
притежаване на съответната предходна степен.
Чл. 5. (1) В зависимост от вида и сложността на заваръчните дейности към заварчика може да
бъде предявено изискване за придобиване на сертификат за одобряване на изпълнителския
персонал по заваряване.
Идеята на тези питания е,да не се излагам като кифладжия дето се вика,а да имам някви познания за курса преди да започна още.Иначе се справям с CO-то добре дори в момента без курс,но файда
-
ivan-stainov
- Новак

Това ще ти кажат на място, тука едва ли някой може да ти отговори, прекалено тясноспециализирани въпроси са.
- System_error
- Старо куче медалист

Отдавна вече не са степенувани, а се водят на модули, но в общи линии, така градира трудността. След завършване на курса, ти се издава свидетелство за определения модул, което ако си платиш може да бъде съпътствано и със сертификарт, но той е само по желание (отваря много врати и много от инвеститорите го изискват, но е по скъп и е редно да ти го плати работодателя). От скоро челните шевове не покриват ъгловите (т.е. даваш две проби - за ъглов и за челен).
PS: Ако мога да помагам с инфо - казвай. Инженер по заваряване съм (IWE/EWE), въпреки че отдавна не я практикувам тая професия, но си пазя контактите и .... част от знанията
PS: Ако мога да помагам с инфо - казвай. Инженер по заваряване съм (IWE/EWE), въпреки че отдавна не я практикувам тая професия, но си пазя контактите и .... част от знанията
- mupk0
- Потребител

Какво ще рече много пари за сертификата?Повече от самият курс ли?А и като цяло работодателя ми не ме кара да го завършвам..целта ми е да го имам,за да може или след време да се преместя като такъв в тази фирма или да си намеря друга 
- System_error
- Старо куче медалист

Някви 200 кинта на брой ми се въртят в главата, но сертификата е само за определен процес (СО, аргон, електроди), като са строго определение материала като вид стомана и групата към която принадлежи; обхвата на размерите - диаметри и дебелени от до и т.н. Приметно за да пориеш всички видове заваръчни шевове за обикновена "черна" стомана, са ти нужни 4-5 сертификата, имайки предвид, че вече трябва да имаш както за ъглови, така и отделно за челни шевове (преди челните покриваха и ъгловите).
За сега си изкарай само свидетелство. Те поне са безсрочни, а сертификатите имат срок на давност 24 месеца, като на всеки 6 трябва да се презаверяват от някой като мен.
За сега си изкарай само свидетелство. Те поне са безсрочни, а сертификатите имат срок на давност 24 месеца, като на всеки 6 трябва да се презаверяват от някой като мен.
- kernelpanic
- Потребител

- Обратна връзка:
1-во там няма такава фирмаSystem_error написа:Иди в Монтажи. Сградата на райската ябълка, входа до кафето. На втория етаж. Търсиш Светлана Попова. Избираш си квото искаш, после си имаш и свидетелство. Даскали ще ти бъдат или Данчо или някой от колегите му. Печени са, знаещи, можещи и учтиви.
2-ро Фирмата се казва Монтажинженеринг АД
3-то Данчо и Георги са преподаватели в Монтажи ЦКЛ /база Голеш/
На лично мога да дам телефони на заинтересованите!
- System_error
- Старо куче медалист

Монтажи ЕАД ЦКЛ, които се помещават в сградата на Монтажие ЕАД, aко трябва да сме точни, защото говоря за учебния център. С Данчо сме приятели, защото заедно карахме курса (аз за инженер, той за технолог в Пловдив...има няма година и половина). Светлана Попова (която е шефката на Данчо) се помещава ТОЧНО там и там им е офиса. Там се уговаряш за цена, срокове и и т.н. После Попова те праща на базата за практичеката част. И аз мога да ти дам телефона на Данчо или на Светлана Попована лични, за да питаш за цени и условия, без да се разхождаш, но си е друго да идеш на място, за да могат да ти обяснят всичко в подробности. Ако отидеш напаво на Голеш, със сигурност ще те върнат при светлана.kernelpanic написа:1-во там няма такава фирмаSystem_error написа:Иди в Монтажи. Сградата на райската ябълка, входа до кафето. На втория етаж. Търсиш Светлана Попова. Избираш си квото искаш, после си имаш и свидетелство. Даскали ще ти бъдат или Данчо или някой от колегите му. Печени са, знаещи, можещи и учтиви.
2-ро Фирмата се казва Монтажинженеринг АД
3-то Данчо и Георги са преподаватели в Монтажи ЦКЛ /база Голеш/
На лично мога да дам телефони на заинтересованите!
Не подвеждайте човека!
Ако решиш пък, направо да си правиш сертификати, е по-добре да отидеш направо при Петко Монев (представителя ма ТЮФ Рейнланд за Стара Загора). Ще то дойде по-евтино, щото няма да платиш комисионната на Монтажи. Мога и неговия ти телефон да ти дам или направо кака Бисера (шефката му в София). Аз лично бих отишъл в монтажи, ако няма свидетелство и напрво в ТЮФ, ако ми трябва само сертификат (вади се само след налично свидетелство).
- mupk0
- Потребител

Благодаря ви.Значи ще изчакам коледните и ще отида да се запиша.Поне ме насочихте доста добре.Благодаря много !