Референдум за закриване на полигон Змейово - 26 май
- PTS
- Модератор

Референдум за закриване на полигон Змейово - 26 май
Референдума ще се проведе на 26 май (неделя) в Стара Загора. Ще гласувате ли? Ако да, за какво?
- didka
- Старо куче медалист

Re: Референдум за закриване на полигон Змейово - 26 май
Нямам намерение да гласувам.
Резултата е повече от ясен.
Също и това,че нищо няма да се промени.

Резултата е повече от ясен.
Също и това,че нищо няма да се промени.
Dog drags - no tracks...
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Гласувам задължително. Ето защо. От там нататък топката е в ръцете на управляващите.
- zv3rA
- Потребител

- Обратна връзка:
Мога ли да гласувам от друг град. Ако да - как и къде?
- belata
- Старо куче медалист

Да го закрият скапания полигон,кому е нужен,нито армия имаме която да в състояние на направи каквото и да е,нито необходимост от полигон който да заема половината било на Стара Планина,и да гонят като диверсанти хората навлезли неволно там,кои са тея въшки,да лишават хората от природата която им се дава по право.Тез продажници го ползват за секретни операции по унищожаване на залежали и забранени от конвенциите ракети и други боклуци вредни за хората в района,като от това се облагодетелстват за сметка на хората които страдат от скапания серен диоксид и производните му... 
- System_error
- Старо куче медалист

Нека гласувалите с "Не", да изложат аргументи за мнението си...
- FCBeroe1916
- Потребител

Жалко, че няма да съм тук, за да гласувам, но нека всеки, който може да отиде. И не вървят глупостите, че нищо няма да се промени след този референдум. Ако не успеем да съберем толкова гласове, колкото е нужно, то наистина си заслужаваме да си ни тровят.
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
Аз гласувах с НЕ.
Провеждаха се събрания на които показваха статистика за замърсяването и преди когато е имало наистина замърсяване...
Този "никому ненужен " полигон е един от малкото от който има печалба армията(поне така казват
)
Ако не беше помощта на армията преди няколко години при пожарите на дълбоки интересно до къде щяха да стигнат...
( извинявам се за правописни грешки)
поздрави
Провеждаха се събрания на които показваха статистика за замърсяването и преди когато е имало наистина замърсяване...
Този "никому ненужен " полигон е един от малкото от който има печалба армията(поне така казват
)
Ако не беше помощта на армията преди няколко години при пожарите на дълбоки интересно до къде щяха да стигнат...
поздрави
- besniaa
- Старо куче медалист

С цялото ми уважение - армията ни е пълен ташак и е чисто формалнаfantamaniaka написа:Аз гласувах с НЕ.
)
поздрави
Оценявам помощта при пожарите, обаче това не е истинска армия
А полигона не знам каква печалба има, ама имам лично подозрение, че много лайна идват от него и си мисля, че трябва да се приключи окончателно. Ако имахме военна индустрия - да се оправдаем, ама няма нищо...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
-
abc
- Старо куче медалист

Полигонът е важен за армията.
На него се провеждат редица учения и изпитания.
Нека припомня, че в Стара Загора сериозен дял от заетите работят в армията.
Докато изпозакриват поделенията в северна България (Плевен и Враца са особено засегнати), тук числеността на армията дори расте и немалко военни от северна България бяха прехвърлени тук.
По мои спомени става дума за над 1000 души заети в армията в Стара Загора (но не мога да кажа със сигурност дали е точна бройката, тъй като, колкото и да помня цифри, информацията ми е попаднала доста отдавна и смътно си я спомям вече).
Тези сравнително млади хора с техните семейства и деца правят едно 3000 души, които реално могат да бъдат принудени да се преместят от Стара Загора, ако полигонът бъде закрит, защото няма да има къде да практикуват ученията и изпитанията си.
Което би било немалък удар за града, който и без това не е в перфектна икономическа и демографска кондиция.
Така, че, полигончиците, мислете с главите си малко по-стратегически за града от митовете и легендите, развити от Старозагорски новини и други лумпени.
На него се провеждат редица учения и изпитания.
Нека припомня, че в Стара Загора сериозен дял от заетите работят в армията.
Докато изпозакриват поделенията в северна България (Плевен и Враца са особено засегнати), тук числеността на армията дори расте и немалко военни от северна България бяха прехвърлени тук.
По мои спомени става дума за над 1000 души заети в армията в Стара Загора (но не мога да кажа със сигурност дали е точна бройката, тъй като, колкото и да помня цифри, информацията ми е попаднала доста отдавна и смътно си я спомям вече).
Тези сравнително млади хора с техните семейства и деца правят едно 3000 души, които реално могат да бъдат принудени да се преместят от Стара Загора, ако полигонът бъде закрит, защото няма да има къде да практикуват ученията и изпитанията си.
Което би било немалък удар за града, който и без това не е в перфектна икономическа и демографска кондиция.
Така, че, полигончиците, мислете с главите си малко по-стратегически за града от митовете и легендите, развити от Старозагорски новини и други лумпени.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Ако искат да не се закрива полигона, да открият причинителите на замърсяванията и да ги премахнат. Десет години си играем със здравето ни на котка и мишка. Влошаването на здравето е зле и за икономиката - по този начин сами се закопаваме и никакви приходи от полигони няма да ни спасят в дългосрочен план.
- System_error
- Старо куче медалист

Aз също като @abc и @fantamaniaka смятам че полигона е полезен. На него се правят много учения, но по важното е, че се правят и много изпитания. Не само за военни, но и за граждански цели. Мой колега примерно ми разказваше, че там е правил изпитание на разработваната от него ракета против градушка и тем подобни... От друга страна, обаче в негова близост са два града, единия от които-голям. Ако не се лъжа, наблизо има и друг полигон - в Кортен. Да си стрелят там. Толкова близо до Стара Загора е опасно да има такова съоръжение...
- nefelen
- Модератор

- Обратна връзка:
Причините за замърсяването не са от полигона. Лично съм виждал снимки правени от самолет, когато трябваше да се описват земите и да се оправя кадастъра. От там се вижда жълтия облак от сероводород как идва от ТЕЦ-овете 
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
-
niggaz_nature
- Старо куче медалист

За мен полигона заема само ненужно място в планината. Има достатъчно други полигони да си правят каквито и да е изпитания. За мен трябва да се премахне . А работните места в него не са толкова много сравнено с поделенията в града.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Не пречи да има няколко източника на замърсяване. Това, че в града има и други замърсявания, не значи че полигона не трови селата и района около него. Аз съм съгласен да замразят работата на полигона за две години да кажем, за да стане ясно дали от там има замърсявания или не.nefelen написа:Причините за замърсяването не са от полигона. Лично съм виждал снимки правени от самолет, когато трябваше да се описват земите и да се оправя кадастъра. От там се вижда жълтия облак от сероводород как идва от ТЕЦ-овете