Някакво мнение за магазина за телефони в партера на Верея?
-
yanitsa_dimova
- Новак

Някакво мнение за магазина за телефони в партера на Верея?
Искам да си купя сравнително скъп телефон от там едно малко магазинче в началото на главната срещу общината в партера на Верея от ляво първото и да попитам дали някой има мнение за там, качествени ли са телефоните да не да не са оригинални защото са на свободна продажба а и цената е по ниска?
- didka
- Старо куче медалист

Re: Някакво мнение за магазина за телефони в партера на Вере
Искаш мнение-казвам.
Винаги купувам скъпи телефони от
операторите,понеже имат стабилна гаранционна поддръжка.
И съм на 120% сигурен,че въпросния скъп телефон ще ти излезе
по-евтин,ако се вземе с договор от 5 лева например от оператор.
На въшливи търговци не разчитам.Тва е дережето.
Винаги купувам скъпи телефони от
операторите,понеже имат стабилна гаранционна поддръжка.
И съм на 120% сигурен,че въпросния скъп телефон ще ти излезе
по-евтин,ако се вземе с договор от 5 лева например от оператор.
На въшливи търговци не разчитам.Тва е дережето.
Dog drags - no tracks...
-
yanitsa_dimova
- Новак

Цената при оператор е по-висока доста, договор си имам просто а относно гаранцията и в двата случая е 2 години.. значи да не му се доверявам много много..
- System_error
- Старо куче медалист

Няма шанс телефона с договор при оператора да е по-скъп от този в магазина. Два поредни телефона такива си купувам и двата случая като си събера месечните вноски, ми идва с 10-15% под настоящата цена във възможно най-евтиния онлайн магазин... Отделно, за тея 2 години инфланцията го е изяла още...yanitsa_dimova написа:Цената при оператор е по-висока доста, договор си имам просто а относно гаранцията и в двата случая е 2 години.. значи да не му се доверявам много много..
-
yanitsa_dimova
- Новак

Най-ниската цена с месечна вноска идва към 900 и няколко лв, а в магазина е 800.Дори няма смисъл да смятам с месечните вноски още колко ще се набутам.
-
nike718
- Старо куче медалист

Обикновенно телефоните в тези магазинчета са купувани в европа на промоця и са кодирани.Тук съответно се разкодират, но понякога за някои модели се налага бърникане в хардуера и тогава гаранция какво ще се случи с телефона няма.Предполагам че нямат гаранция,макар че по закон си имат 2 години, независимо какво разправя търговеца.
- System_error
- Старо куче медалист

+1 Щом тоя телефон се продава на цена под тази на операторите, значи със сигурност нещо не редовно. Вчера точно четох в андроид форума за пич, който си купил Самсунг N7108 от китайски сайт, щото бил много на далавера. Добре, ама чак после прочел, че тоя модел (7108) за разлика от нормалните 7100 и 7105 бил модел произвеждам само за Китай, тъй като жълтите братя не ползвали европейските стандарти, ама някви техни и сега е без 3G и LTE поради разлика в радио модема. Още не се знае дали може само софтуерно да го промени... Та така.... не смятай, ама после да не сматаш точно колко си се набутала... Дори и да е съвсем читав телефон, купен от там с някой техен план (за да дойде толкова цената), познай при евентуална нужда от използване на гаранцията, как ще се развият нещата... Успех с покупката, но аз въпреки всичко ти препоръчвам да не рискуваш за 100 лв да изпадаш в некомфортни ситуации. За съжаление нямам представа колко коректен е този магазин. Дано някой колега отговори конкретно по темата....nike718 написа:Обикновенно телефоните в тези магазинчета са купувани в европа на промоця и са кодирани.Тук съответно се разкодират, но понякога за някои модели се налага бърникане в хардуера и тогава гаранция какво ще се случи с телефона няма.Предполагам че нямат гаранция,макар че по закон си имат 2 години, независимо какво разправя търговеца.
(PS: Сметни си все пак колко ти идва с вноски от оператора и си прецени, че първо не даваш парите на куп, второ за 2 години тези пари губят част от стойността си. Може и да се изненадаш от резултата)
- muhogon
- Старо куче медалист

Да, но за 2 години си вързан за съответният оператор, и няма мърдане. Да не забравяме също, че не плащаш само телефона, а и доста солидна месечна такса по някой техен измислен план. А за да ти излезе "по-евтин" дадения телефон, трябва да го вземеш с по-скъп тарифен план, операторите не са глупаци, добре са си направили сметката. Единствено може да ти излезе що-годе изгодно, ако ти е свършил договора, и си решил да го подновиш, на някоя предпочитана тарифа. Но и там са му намерили цаката, поне за Виваком е така, изгодните оферти с добри смартфони ги дават само на НОВИ абонати, старите кучета ги яли, те вече са се зарибили. Това означава, ако много искаш да имаш все пак сравнително изгодния, добър телефон, двоен избор - свършва ти договора, спираш си картата, правиш нов договор, и вземаш електронната си мечта. Мъничкото ти неудобство е само, че задължително ще си с нов номер, а може би и тарифния план няма да е това, което искаш. Другият избор е, вземаш си втора карта, и вече си горд собственик на скъпа финтифлюшка, която, май-май, ще платиш двойно. В природата нищо не се губи, това е, при операторите - още по-малко!
От догодина се очаква да пуснат и Булсатком, като мобилен оператор, така че, поне аз, сега-засега, ще избягвам да подписвам дългосрочни договори с други оператори, ще видя, дали новия няма да е по-изгоден.
От догодина се очаква да пуснат и Булсатком, като мобилен оператор, така че, поне аз, сега-засега, ще избягвам да подписвам дългосрочни договори с други оператори, ще видя, дали новия няма да е по-изгоден.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- System_error
- Старо куче медалист

Абсолютно невярно! От 98-ма съм на Мтел. Февруари си купих настоящия телефон, доста преди да ми изтече прдишния договор. Няколко месеца преди това ми беше изтекъл предишния лизинг (отново за смартфон). Можеш да избереш която тарифа си искаш и за най-ниската възможна, пак ти излиза по-евтино от тези в магазинчетата. 3 месеца след като го взех, излезе по-интересен за мен план (750М трафик и 200 минути към всички оператори, а стария имаше 500 минути, но само към мрежата на Мтел и 250М нет). Отидох в магазина и без проблем си смених плана. На всичко отгоре си имам измрънкана отсъпка от 2,50 на месец. Писаха ме ВИП клиент, след известно уговаряне на служителя в офиса...
Никакви карти не се спират или нещо от сорта. На всичко отгоре, за моя изненада, сега пуснаха и своя си клауд услуга, трафика към която е безплатен и с преминаване към другия план, получавам 10Г пространство. Цялата смяна на плана стана за няколко минути, без никакви условности.
Моята картичка е на 15 години (смятай колко договора съм преподписал или променил предсрочно, а съм купувал няколко апарата). С новия телефон се наложи да се изреже за да стане от тея - най малките и издържа и тази джанлаткса операция...
Който иска да си купува телефон от магазина с парите кеш в ръка. За мен тва е неразумно харчене на грешни пари. Всеки човек в ЕЛКА в ръка и елементарни знания за боравене с цифрите, може да сметне и да си провери нещата. Всичко останало са градски легенди на хора, които са чули от братовчеда на шурея на бълдъзата....
EDIT: Айде да се аргументирам и с конкретен пример. Настощя ми ми телефон е Note 2. Условията на М-тел, Февруари месец бяха 24 вноски по 45 лв = 1080 лв общо с план за 20 лв (250М, 500 минути в мрежата, някви СМСи и ММСи). Към този момент апарата струваше 1200 лв в магазините, но с повече търсене можеше да се намери и за 1100-1150 от непроверени сайтове. Плана в началото ми беше много удобен, а сегашния (за 25 лв./месец) ми е още по-удачен. С предишния ми идваше по 4-5 лв отгоре заради разговори с други оператори, но с този не плащам и стотинка повече. Всички тези цени са без споменатата отстъпка от 2,50 на месец (която за 2 години се връзва точно 60 лв).
Ето колко излиза в момента в Мтел: http://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device ... xy-Note-II
930 лв/42 лв на месец, като Февруари беше 45 (забележи, че за повечето нормални тарифи, цената е една и съща, а само за най-ниските скача ) Аз за примера съм на Смарт 1
Ето и за колко може да се намери: http://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefo ... p66120887/
Към момента на покупката, нямаше цена под 1150. Сега има и цени по-ниски от тези на оператора, но очаквам всеки момент да си ги свалят, защото тоя модел е вече неактуален след излизането на S4. Предишния ми такъв телефон го пуснаха на 40 лв/на месец и 3 месеца по късно стана 30/месец. И двата случая към момента на излизане на офертата, нямаше конкуретна цена....
Вадете калкулаторите и смятайте, дали модела който си харесвате, няма да дойде по-евтин от оператор. В повечето слуачаи, особено за новите модели е така.Оставете ги тея приказки за конспирация и дива капиталистическа алчност на операторите. Вече са 3 броя, а отскоро ще са 4 и смяната им стана съвсем лесна, за това и конкуренцията им стана по-реална.
PS: Bul-Dog да каже как му излезе на него от Виваком (ако не се бъркам за оператора).
Никакви карти не се спират или нещо от сорта. На всичко отгоре, за моя изненада, сега пуснаха и своя си клауд услуга, трафика към която е безплатен и с преминаване към другия план, получавам 10Г пространство. Цялата смяна на плана стана за няколко минути, без никакви условности.
Моята картичка е на 15 години (смятай колко договора съм преподписал или променил предсрочно, а съм купувал няколко апарата). С новия телефон се наложи да се изреже за да стане от тея - най малките и издържа и тази джанлаткса операция...
Който иска да си купува телефон от магазина с парите кеш в ръка. За мен тва е неразумно харчене на грешни пари. Всеки човек в ЕЛКА в ръка и елементарни знания за боравене с цифрите, може да сметне и да си провери нещата. Всичко останало са градски легенди на хора, които са чули от братовчеда на шурея на бълдъзата....
EDIT: Айде да се аргументирам и с конкретен пример. Настощя ми ми телефон е Note 2. Условията на М-тел, Февруари месец бяха 24 вноски по 45 лв = 1080 лв общо с план за 20 лв (250М, 500 минути в мрежата, някви СМСи и ММСи). Към този момент апарата струваше 1200 лв в магазините, но с повече търсене можеше да се намери и за 1100-1150 от непроверени сайтове. Плана в началото ми беше много удобен, а сегашния (за 25 лв./месец) ми е още по-удачен. С предишния ми идваше по 4-5 лв отгоре заради разговори с други оператори, но с този не плащам и стотинка повече. Всички тези цени са без споменатата отстъпка от 2,50 на месец (която за 2 години се връзва точно 60 лв).
Ето колко излиза в момента в Мтел: http://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device ... xy-Note-II
930 лв/42 лв на месец, като Февруари беше 45 (забележи, че за повечето нормални тарифи, цената е една и съща, а само за най-ниските скача ) Аз за примера съм на Смарт 1
Ето и за колко може да се намери: http://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefo ... p66120887/
Към момента на покупката, нямаше цена под 1150. Сега има и цени по-ниски от тези на оператора, но очаквам всеки момент да си ги свалят, защото тоя модел е вече неактуален след излизането на S4. Предишния ми такъв телефон го пуснаха на 40 лв/на месец и 3 месеца по късно стана 30/месец. И двата случая към момента на излизане на офертата, нямаше конкуретна цена....
Вадете калкулаторите и смятайте, дали модела който си харесвате, няма да дойде по-евтин от оператор. В повечето слуачаи, особено за новите модели е така.Оставете ги тея приказки за конспирация и дива капиталистическа алчност на операторите. Вече са 3 броя, а отскоро ще са 4 и смяната им стана съвсем лесна, за това и конкуренцията им стана по-реална.
PS: Bul-Dog да каже как му излезе на него от Виваком (ако не се бъркам за оператора).
- Веско
- Старо куче медалист

Аз също съм с НОТЕ 2 към Виваком,24 м. x 33 лв. не мисля че някъде има по евтино от това. Въпрос на договор и пазарлък с оператора,ако си редовен лоялен клиент са доста добри условията!!!Когато го взех Ноември 2012 телефона в брой струваше 1149лв.
За едни клиенти е едно,за други друго! Искайте си и може да получите!!! За 6 мес плащах половин такса от абонамента си + удвоени мин към други оператори!
П.П На твое място не бих си купил скъп телефон от такъв магазин!
За едни клиенти е едно,за други друго! Искайте си и може да получите!!! За 6 мес плащах половин такса от абонамента си + удвоени мин към други оператори!
П.П На твое място не бих си купил скъп телефон от такъв магазин!
- HoCuS
- Потребител

- Обратна връзка:
Купувал съм си 2 пъти телефони от въпросният магазин.
Нокиа е65 и HTC и в двата случая бях доволен.
Доколкото знам някъде от Пловдив му ги изпращат.
Помня, че нокиа-та беше за испанският пазар правена, но с инталирано бг меню, машинката си работи и досега 6 години по-късно.
Нокиа е65 и HTC и в двата случая бях доволен.
Доколкото знам някъде от Пловдив му ги изпращат.
Помня, че нокиа-та беше за испанският пазар правена, но с инталирано бг меню, машинката си работи и досега 6 години по-късно.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Don't drive and drink!!!
- besniaa
- Старо куче медалист

Щом има съществена разлика - взимай от там, човека е читав и ако не е някой много специфичен модел - няма да имаш грижи.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- z3us
- Потребител

Я поясни малко как става тоя номерSystem_error написа: На всичко отгоре си имам измрънкана отсъпка от 2,50 на месец. Писаха ме ВИП клиент, след известно уговаряне на служителя в офиса...
- System_error
- Старо куче медалист

Отиваш като сменяш план или преподписваш договор и започваш да мрънкаш как толкова години си им клиент, изряден си, бля - бля и ако попаднеш на човек, номера минава.
- spiralkinda
- Потребител

Преди години си бях купил от тях две Nokia 6300 и едно Sony Ericsson k750i, все още работят без забележки, само къде преди време им смених батериите, защото се изтощиха. Сега не знам как е там.