Моля да ми изясните следната ситуация, че нещо съзнанието ми не дава мира-дали аз нещо сбърках някъде или има нещо сбъркано другаде. Та случая с близалките е следния:
Преди седмица преподписах договор и дойде техник и ми настрои всичко както трябва, не ми е сменял цифровото устройство- Топфиелд, всичко си работеше ОК -канали има нета хвърчи. Вчера нещо половината канали се изгубиха на цифровата, нета няма проблеми. Отначало реших че нещо не съм платил и затова е този проблем, но след като днес спряха всички канали на цифровата, рестартирах устройството, картата вадих и не се оправи. Обадих се на прословутия телефон на Близу 070043700 и след като почти 4 мин чаках да се свържа с оператор накрая щастието ми проговори в лицето на операторката Елеонора. След като уточни имената и адреса ми и изслуша проблема ми тя ме накара да извадя картата и да й продиктувам серийния номер. След това серийния номер и на устройството. Накара ме да извадя захранването и след малко пак да го вкарам в контакта.
Проблема остана. Операторката учтиво ми каза че трябва да влеза в менюто и да избера Настройки-заводски настройки и да потвърдя с ОК. Устройството започна да си търси каналите , след това се рестартира само и се показа Канал1, но останалите БТв Нова и други ги нямаше.
Операторката ме накара да извърша същата процедура-ефект нулев. Операторката ме накара да извадя контакта за 1 мин и след това пак ме накара да пов....да потретя процедурата-

От работа написах мейл до Близу в който обяснявам ситуацията и че съм провел 16минутен разговор без да има някакъв ефект и ги питам защо ме карат 3 пъти да върша едно и също нещо, да ми губят времето и колко точно ще ми струва разговора с тях( а той можеше и да продължи още дълго време).
Отговор все още чакам( срока е 24 часа).
Но за мое учудване се обадиха от гореспоменатия телефон и Елеонора пак ми заговори в ухото. Обясни ми ,че не сме правили "пренастройка" и трябва да я направим, но аз й казах, че в момента не съм на адреса, а работя. И я попитах защо пак трябва да правим пренастройка след като 3 пъти подред я правихме( тя ми каза че "пренастройка" не сме правили, но аз споменах,че разговорът ни е записан и не я лъжа(всички разговори на тела ми се записват) и няма ли техници да ми оправят проблема ами мен ме занимават и ми губят от времето, длъжен ли съм да правя една и съща процедура 3 пъти подред???
Та питам ви скъпи съфорумци-Аз ли нещо съм сдухан или просто се опитват да ме държат на този телефон "на цената на един градски разговор" , а телефона си чука стотинки на минута според тарифния ви план и хич не го боли и да имате безплатни минути не ви топлят. (справка тук http://www.segabg.com/article.php?id=653231 ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ОБЕЗАТЕЛНО!!!)
Изчислих, че ако на моя план към Вивател ми вземат по 0,123 лв на минута към фиксирани телефони, то за 16:58 мин са ми взели близо 2лв. Да са живи и здрави.