Как да си направя BOOT дискета
- Tashek™
- Модератор
- Обратна връзка:
-
- Потребител
- Обратна връзка:
[/quote]TocHno^Mom4e написа:Control PanelAdd/Remove Programs
Startup Disк
Като я направиш я слагаш във флопито и си ресваш компа.Ако искасш форматваш ако не направо инсталираш Вин-а.Надявам се че знаеш как се работи под ДОС.Ако не ти тръгне дискетата виж в БИОС-а там има да направиш една опция и си 6+[/code]
пич, сигурен ли си, че това става на XP ?

- NoBBy
- Потребител
- Обратна връзка:
- Tashek™
- Модератор
- Обратна връзка:
пич, сигурен ли си, че това става на XP ?[X]Spot написа:TocHno^Mom4e написа:Control PanelAdd/Remove Programs
Startup Disк
Като я направиш я слагаш във флопито и си ресваш компа.Ако искасш форматваш ако не направо инсталираш Вин-а.Надявам се че знаеш как се работи под ДОС.Ако не ти тръгне дискетата виж в БИОС-а там има да направиш една опция и си 6+[/code]

абе [X]Spot е прав, аз не съм пробвал, но доколкото знам setup файла на XP не може да се стартира под DOS(но май беше само ако си NTFS, ако си FAT32 май ставаше). Както и да е, излишно е да се говори за каквито и да е дискети. Решение: Bootable XP инсталационен диск и .
- Com_Keen
- Потребител
- Обратна връзка:
Неможе! Дава един DOS промпт, но няма заредени никакви устройства, неможе и да форматираш. Ако от някъде си изровиш дискета за 98 ще ти свърши идеална работа.
Между другото до колкото знам има такива дискети за ХР но те са производствени и си вървят с оригиналното копие. За последното не съм сигурен обаче.
Ще ти дам един хубав съвет... Има един начин за постигане на нещо подобно... Значи в Nero Burning ROM има една хубава функция за правене на Boot-disk. Mоже да си вземеш еднo от ония малки дискчета дето се водят визитки - с по 45МБ дет са и да си го направиш. Само че преди това си вземи един RW и пробва с него докато стане...нацелиш как се прави.
Значи нерото може да прави такъв диск, който при рестартиране върши същата работа като дискетата която искаш. Само че трябва да се поровиш и да видиш как става... сега немога да ти кажа стъпките, щото не съм в къщи и нямам неро тука... но към края на Май се прибирам и мога да ти ги кажа...
Между другото до колкото знам има такива дискети за ХР но те са производствени и си вървят с оригиналното копие. За последното не съм сигурен обаче.
Ще ти дам един хубав съвет... Има един начин за постигане на нещо подобно... Значи в Nero Burning ROM има една хубава функция за правене на Boot-disk. Mоже да си вземеш еднo от ония малки дискчета дето се водят визитки - с по 45МБ дет са и да си го направиш. Само че преди това си вземи един RW и пробва с него докато стане...нацелиш как се прави.
Значи нерото може да прави такъв диск, който при рестартиране върши същата работа като дискетата която искаш. Само че трябва да се поровиш и да видиш как става... сега немога да ти кажа стъпките, щото не съм в къщи и нямам неро тука... но към края на Май се прибирам и мога да ти ги кажа...
-
- Потребител
- Обратна връзка:
глупостиCom_Keen написа:Неможе! Дава един DOS промпт, но няма заредени никакви устройства, неможе и да форматираш. Ако от някъде си изровиш дискета за 98 ще ти свърши идеална работа.

нищо не можеш да направиш с дискета за 98...
доколкото до XP.. аз имам буут дискети .. 4 на брой са.
- Com_Keen
- Потребител
- Обратна връзка:
- Soby
- Сутеньор
- Обратна връзка:
- [X]RAVEN
- Потребител
- Обратна връзка:
- Tashek™
- Модератор
- Обратна връзка:
-
- Старо куче медалист
- Com_Keen
- Потребител
- Обратна връзка:
Щото някой хорa може дa искaт дa игрaят игри/ползвaт прогрaми по ДОС, кaкъвто в ХР липсвa. Помaгa и в други случaйTashek™ написа:добре бе хора, за последно ще ви питам - Какъв е смисъла да се ползва дискета, като setup-а на XP си има опция за форматиране на харда
SUN Товa е нещо ново зa мен, 10x
JIVODER написа:Ще си оскубя косата вече ей сега ще метна в инкоминга едно исо с MS-DOS печеш на един диск и си готов има си всичко