Как да си направя BOOT дискета

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Аватар
Tashek™
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Tashek™ »

остави тези простотии с дискети. Вземаш си диск на XP с bootable файлове и си инсталираш от него. Тези антични истории с дискети - :cry:
[X]Spot
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от [X]Spot »

TocHno^Mom4e написа:Control Panel :arrow: Add/Remove Programs :arrow: Startup Disк
Като я направиш я слагаш във флопито и си ресваш компа.Ако искасш форматваш ако не направо инсталираш Вин-а.Надявам се че знаеш как се работи под ДОС.Ако не ти тръгне дискетата виж в БИОС-а там има да направиш една опция и си 6+ :wink: [/code]
[/quote]

пич, сигурен ли си, че това става на XP ? :evil:
Аватар
NoBBy
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от NoBBy »

Съвет : Послушaй Тaшек
Но ако все пак искаш дискета: Пъхаш една във флопито. Десен бутон -> формaт и тaм някъде слагаш отметка на create MSDOS Startup disk
Аватар
Tashek™
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Tashek™ »

[X]Spot написа:
TocHno^Mom4e написа:Control Panel :arrow: Add/Remove Programs :arrow: Startup Disк
Като я направиш я слагаш във флопито и си ресваш компа.Ако искасш форматваш ако не направо инсталираш Вин-а.Надявам се че знаеш как се работи под ДОС.Ако не ти тръгне дискетата виж в БИОС-а там има да направиш една опция и си 6+ :wink: [/code]
пич, сигурен ли си, че това става на XP ? :evil:[/quote]

абе [X]Spot е прав, аз не съм пробвал, но доколкото знам setup файла на XP не може да се стартира под DOS(но май беше само ако си NTFS, ако си FAT32 май ставаше). Както и да е, излишно е да се говори за каквито и да е дискети. Решение: Bootable XP инсталационен диск и .
Аватар
Com_Keen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Com_Keen »

Неможе! Дава един DOS промпт, но няма заредени никакви устройства, неможе и да форматираш. Ако от някъде си изровиш дискета за 98 ще ти свърши идеална работа.
Между другото до колкото знам има такива дискети за ХР но те са производствени и си вървят с оригиналното копие. За последното не съм сигурен обаче.
Ще ти дам един хубав съвет... Има един начин за постигане на нещо подобно... Значи в Nero Burning ROM има една хубава функция за правене на Boot-disk. Mоже да си вземеш еднo от ония малки дискчета дето се водят визитки - с по 45МБ дет са и да си го направиш. Само че преди това си вземи един RW и пробва с него докато стане...нацелиш как се прави.
Значи нерото може да прави такъв диск, който при рестартиране върши същата работа като дискетата която искаш. Само че трябва да се поровиш и да видиш как става... сега немога да ти кажа стъпките, щото не съм в къщи и нямам неро тука... но към края на Май се прибирам и мога да ти ги кажа...
[X]Spot
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от [X]Spot »

Com_Keen написа:Неможе! Дава един DOS промпт, но няма заредени никакви устройства, неможе и да форматираш. Ако от някъде си изровиш дискета за 98 ще ти свърши идеална работа.
Между другото до колкото знам има такива дискети за ХР но те са производствени и си вървят с оригиналното копие. За последното не съм сигурен обаче.
Ще ти дам един хубав съвет... Има един начин за постигане на нещо подобно... Значи в Nero Burning ROM има една хубава функция за правене на Boot-disk. Mоже да си вземеш еднo от ония малки дискчета дето се водят визитки - с по 45МБ дет са и да си го направиш. Само че преди това си вземи един RW и пробва с него докато стане...нацелиш как се прави.
Значи нерото може да прави такъв диск, който при рестартиране върши същата работа като дискетата която искаш. Само че трябва да се поровиш и да видиш как става... сега немога да ти кажа стъпките, щото не съм в къщи и нямам неро тука... но към края на Май се прибирам и мога да ти ги кажа...
глупости :)
нищо не можеш да направиш с дискета за 98...
доколкото до XP.. аз имам буут дискети .. 4 на брой са.
Аватар
Com_Keen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Com_Keen »

Това "глупости" за кое от всичко беше? :)
E зависи какво точно искаш да правиш. Дискетата на 98 върши работа ако искаш да преинсталираш на чисто или да форматираш... Аз поне за това я ползвам :) А тези за ХР как ги направи ако смея да попитам?
Аватар
Soby
Сутеньор
Обратна връзка:

Мнение от Soby »

Аз искам да се извиня за грешната информация която дадох ,но не разбрах за какъв ВИН става дума.Аз съм на 98 и за тва така се изказах. :roll:
Аватар
[X]RAVEN
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от [X]RAVEN »

Trabata написа:... С дискета от 98 също става.
сигурен ли си ?! пробвал ли си ?!
Аватар
Tashek™
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Tashek™ »

добре бе хора, за последно ще ви питам - Какъв е смисъла да се ползва дискета, като setup-а на XP си има опция за форматиране на харда
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Ще си оскубя косата вече ей сега ще метна в инкоминга едно исо с MS-DOS печеш на един диск и си готов има си всичко
Аватар
Com_Keen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Com_Keen »

Tashek™ написа:добре бе хора, за последно ще ви питам - Какъв е смисъла да се ползва дискета, като setup-а на XP си има опция за форматиране на харда
Щото някой хорa може дa искaт дa игрaят игри/ползвaт прогрaми по ДОС, кaкъвто в ХР липсвa. Помaгa и в други случaй

SUN Товa е нещо ново зa мен, 10x
JIVODER написа:Ще си оскубя косата вече ей сега ще метна в инкоминга едно исо с MS-DOS печеш на един диск и си готов има си всичко
:cheers:
Публикувай отговор