проблеми с HDD и CPU.Помогнете :)

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

проблеми с HDD и CPU.Помогнете :)

Мнение от spiralkinda »

здравейте!наскоро си преинсталирах windows-a и уж всичко е точно,но не е така.определени мп3 когато пусна или дори натисна с десния бутон на тях започват да ми товарят CPU и HDD.
какво ли не правих...update drivers(ако някой съм пропуснал кажете ми :),върнах отново в фат32 дяловете,сканирах за грешки,дефрагментирах,увеличих виртуалната памет.сканирах с ф-прот ,а дори и сканирах директно от symantec.com ,но резултат = 0 дори от update.windows.com направих update.
.същите мп3 на CD ги имам записани ,но пак ми забиват CPU-то и след 1 минута тръгват.ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.използвам Windows XP PRO,CPU-AMD XP 1800PR/1.53GHZ,hdd-40,8gb SEAGATE/7200,sb-PHILIPS RYTHMIC EDGE\4-GH
ча0!
не знам в коя тема да отнеса проблема и за това оставям решението да го вземат модераторите.
Аватар
mitko_ol
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от mitko_ol »

виж в device mangera дали нямаш две неща на едно и също прекъсване (IRQ)
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

G.I. написа:Как така си върнал във фат32. Обясни какво си провил с хдд-то при инсталацията.
ами понеже при инсталацията незнайно как така не видях формат (може да не съм видял).пита ме за дяловете и си избрах ntfs .и уж всичко беше наред докато след дни не си пуснах мп3 ,а през това време не помня кво съм инсталирал и тн...та помислих 4е заради ntfs-то може да е.и го смених с фат32 чрез partition magic .
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

mitko_ol написа:виж в device mangera дали нямаш две неща на едно и също прекъсване (IRQ)
митко .зададох го по resources и само в IRQ ли да гледам?единствено се повтаря VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller.ако бъркам някъде поправи ме
Аватар
mitko_ol
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от mitko_ol »

значи няма да е от прекъсванията
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Кажи какъв софт имаш инсталиран, нямаш ли вградена звукова карта, какъв ти е чипсета /респективно версията на драйверите/?
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Няма логика да е от NTFS-то, тази файлова система е вярно малко по-бавна, но при сегашните процесори и памети е нищожна разликата спрямо FAT32, но за сметка на това е както каза един руснак "Undestructible" /неразрушима/ И освен това Miro$oft я препоръчва при работа с тяхната ОС.

offtopic:
Новата им файлова система, която ще се ползва при крайната версия на Longhorn, както казват е още по-добра и бърза и ще е нещо невиждано и нечувано досега - Дано.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Ако заглавието или мнението не са на кирилица, то те ще бъдът изтрити!
John3V написа:Кажи какъв софт имаш инсталиран, нямаш ли вградена звукова карта, какъв ти е чипсета /респективно версията на драйверите/?
значи ползвам уин про едишан. картата ми е philips rythmic edge/4-ch.за нея използвам Philips PSC703 версия 1.89 драйвер.чипсета ми е кт400,а драйвера за него ми е VIA 4in1443v . ako удариш едно рамо ще съм много благодарен :)
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Няма да казвам колко ти е гадна картата, от мен да мине ;-)
Ама все пак не каза с какъв софт си оборудвал компота, има доста програмки дето си зареждат техни библиотеки и са в общи линии постоянно в паметта и се изпълняват когато се маркира файл, асцииран с тях.
Пробвал ли си при чиста инсталация на бозата, ако не - стартирай в Safe Mode и гледай дали ти прави същия проблем... ако и тогава съществува /хммм едва ли/ имаш нужда от друга боза или cd-rom.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Ако заглавието или мнението не са на кирилица, то те ще бъдът изтрити!Ако заглавието или мнението не са на кирилица, то те ще бъдът изтрити!Ако заглавието или мнението не са на кирилица, то те ще бъдът изтрити!Ако заглавието или мнението не са на кирилица, то те ще бъдът изтрити!
John3V написа:Няма да казвам колко ти е гадна картата, от мен да мине ;-)
Ама все пак не каза с какъв софт си оборудвал компота, има доста програмки дето си зареждат техни библиотеки и са в общи линии постоянно в паметта и се изпълняват когато се маркира файл, асцииран с тях.
Пробвал ли си при чиста инсталация на бозата, ако не - стартирай в Safe Mode и гледай дали ти прави същия проблем... ако и тогава съществува /хммм едва ли/ имаш нужда от друга боза или cd-rom.
дам никакав кахър не прави под safe mode .ина4е за какъв software ме питаш (winamp)?аз съм с winamp и media player (както преди инсталацията).може би имам скапан windows?или при инсталацията съм пропуснал нещо... а бе както и да е и двете неща са поправими ;) .ако ти дойде нещо наум свиркай.интересното е че понякога и svchost.exe и explorer.exe се товарят :) също.тъпото е 4е когато скан за вируси.то4но тези определени мп3 бавят сканирането
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Виж си и AV програматa, ако и е зададено да сканира всичко, може и от нея да е, макар че не би трябвало ... ако проблема е нерешим с твоите средства и знания - докарай си компотя при мен и ще му видя сметката ;-)
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

John3V написа:Виж си и AV програматa, ако и е зададено да сканира всичко, може и от нея да е, макар че не би трябвало ... ако проблема е нерешим с твоите средства и знания - докарай си компотя при мен и ще му видя сметката ;-)
ще го мъ4а още няколко дни и ще ти се включа :) хмз не вярвам ф-прота да прави такива мизерии...но все пак ако има някъде отмека да сканира вси4ко..посочи ми я ;) ах да и можеш ли да ми кажеш как да си завърша .bat файла с който искам да ми се включвва task manager-a стартиране така че да се minimize. само това съм написал start /min taskmgr.exe :lol:
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

В Ф-Прот: Scan->Options->точката пред All Files и после на втората графичка "Action to take" ->Desinfect /отдолу мяхаш отметката на Request confirmation/ после if fails.. -> Delete на всички.
За bat-a ай-добре си направи shortcut и в него му задай minimize.
Публикувай отговор