какво според вас прави един филм запомнящ се?

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Ми за мене е така:
Филм който ще помня дълго трябва да има много смисъл, ефектите не са от значение.Или пък трябва да е адската комедия просто.
Филм като The Rundown и др. такива са за растоварване.Пък други като "Бързи и яростни" които са направени за голямата маса от хора на мене не ми харесват. :D
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

виж в темата "любим филм" или нещо таков, там много хора са си написали любимите филми- можеш да добиеш добра представа за всички писали 8)
Недей да береш яд, само не забравяй.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

1 - брилянтна актьорска игра!
2 - ако има ефекти да са на високо ниво!
3 - смислен сценарий, професионална режисура и истинско операторско майсторство!
И щом трябва да обобщя казаното със някой заглавия, то те определено са:
The Matrix
Girl Interrupted
Equilibrium
---
Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away)
Akira
Hotu no Haka (Grave Of The Fireflies)
Vampire Hunter D: Bloodlust
Hoshi no Koe: Voice Of a Distant Star
The Animatrix
Mimi wo Sumaseba (Whisper Of The Heart)
Аватар
FIR
Потребител
Потребител

Мнение от FIR »

За мен само сценария е от значение.Щом той е наред, дори актьорите да не са толкова добри, филмът ще е добър.
Не мога да дам филми за пример.Гледам предимно ужаси, защото ми е много интересно какво чудовище ще измислят този път.Този вид филми имат и доста ефекти...
САМО БЕРОЕ
Аватар
MasterCop
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от MasterCop »

Обратното ми се струва по-вероятно - слаби актьори да провалят добър сюжет. Затова гледам предимно филми с известни артисти и режисьори - това няма нищо общо с Оскарите, защото има много примери за филми с много номинации пък накрая - пълен боклук!
Филми на ужасите мога да гледам само ако сюжета и специалните ефекти са на ниво. Някой от тях ги правят направо на конвейр и по сюжет-шаблон в който всичко се повтаря - затова измислиха Scary Movie (Страшен Филм) за да усмеят тези тези филми!
Аватар
ivan_chakarov
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от ivan_chakarov »

:arrow: Специалните ефекти.
:arrow: Актьори с "големи" имена.
Българи юнаци!!!
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Според мене един филм, за да стане запомнящ се са му нужни: 1. Кадърен режисьор, а от него => добър снимачен и добър (подчертавам добър, не известен!) актьорски екип; и 2. Интересен сценарий.
Колкото до известните актьори... ами донякъде влияят за качеството на филма, донякъде - не => пъвият запомнящ се филм с относително неизвести (по-малко известни) актьори, за който се сещам сега, е трилогията "Властелина на Пръстена" - страхотен филм поне за мене! А за специалните ефекти... абе не сте ли забелязали една такава зависимост, че излезе ли филм с някакви новаторски специални ефекти и хоп - следва едно голямо "крадене" на идеи от тях, докато се появи друг такъв? :)
Публикувай отговор