Кака да преинсталирам Windows от *.iso

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Публикувай отговор
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Кака да преинсталирам Windows от *.iso

Мнение от Anubis »

Мисълта ми е: Като си сваля Windows който е *.iso как да го преинсталирам? След като го отворя това *.iso с Демон Туулс-а след това ще мога ли да накарам през BIOS-а компа да `буут`-ва от виртуолното CD или трябва това *.iso да го сваля на нормален диск и така да го инсталирам?/Ако трябва да сваля *.iso-то на диск кажете плс как става?/
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

Хехе - виртуален диск под дос нема!
То по принцип CDROM-ове под дос нема!
:arrow: Изпичаш го с неро или алкохол и си готов :idea:
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Как точно се изпича с Нерото, че до сега не ми беше трябвало?
Аватар
DooM
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от DooM »

kitikri написа:Хехе - виртуален диск под дос нема!
Ха-ха :D Как да няма CDROM-ове под DOS :D Трябва да се зареди драйвер :wink:
Anubis написа:Мисълта ми е: Като си сваля Windows който е *.iso как да го преинсталирам? След като го отворя това *.iso с Демон Туулс-а след това ще мога ли да накарам през BIOS-а компа да `буут`-ва от виртуолното CD или трябва това *.iso да го сваля на нормален диск и така да го инсталирам?/Ако трябва да сваля *.iso-то на диск кажете плс как става?/
Най-лесно е да изпечеш имейджа на CD, обаче не като Data Disk ами като Disk Image естественно :D След това буутни компа от това CD и оттам нататък знаеш :D
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

kitikri написа:Хехе - виртуален диск под дос нема!
:arrow: Изпичаш го с неро или алкохол и си готов :idea:
хахахаха ей тва по голяма простотия не бях чувал ако харда ти е на c: u d:- тo f: , e: , g: - едно от тях ти е cd-рома а останалите ти са виртуани cd-та които не работят.
Anubis най-добре си запиши *.iso то на някой диск и си го пони на харда.Така според мен е най лесно и удобно :wink:
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Ако дам DISC COPIER на Нерото и посоча като SOURCE DRIVE виртуалното СД ще мога ли така да го копирам?
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

Ехоо - естествено че с буут дискетка ще имаш cdrom. Аз говоря за старите чисти досове, дето има само флопита. Някой пробвал ли е да си пусне компа на празен, форматиран хард, точно след като е sys-нат: Под дос няма cdrom докато не буутнеш със съответната дискетка или нямаш допълнително сложена боза.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

аз съм пробвал на 98 se след като форматна и дос с всичко си имам , с флопита и с cd ромове , нещо са бъркаш майче човек
Аватар
wiSHmaKeR
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от wiSHmaKeR »

kitikri написа:Ехоо - естествено че с буут дискетка ще имаш cdrom. Аз говоря за старите чисти досове, дето има само флопита. Някой пробвал ли е да си пусне компа на празен, форматиран хард, точно след като е sys-нат: Под дос няма cdrom докато не буутнеш със съответната дискетка или нямаш допълнително сложена боза.
Приятелю, какви стари чисти досове, бре. Дали ще си качиш драйвер за CD-Rom не зависи от версията на MS-DOS (стига да не е 1.0 :lol:). Освен това уточнявай кой DOS (пиша го с главни букви, за да си имаме уважението :lol:) по-точно имаш в предвид. Има различни дистрибуции... FreeDOS, DR-DOS, etc. Ако обичаш не изразявай "псевдо-копетентно" мнение, само бъркаш хората.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Просто досега не ми се беше налагало от *.исо да правя инсталационнен диск :(
Публикувай отговор