Препоръка за телефон ?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Препоръка за телефон ?

Мнение от didka »

Всеки да си ползва каквото намери за добре.
Явно,че гроздето е зелено,както се казва в една приказка. :D
Нямам намерение да споря.
Dog drags - no tracks...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

По-точния израз е кисело :mrgreen:
Кисело, презряло... въпрос на гледна точка :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

sawo написа:По-точния израз е кисело :mrgreen:
Кисело, презряло... въпрос на гледна точка :)
:lol: +1 Kaкто каза possessed, само за гъзария е. Ако ти покажа снимки правена с custom приложение за камерата на HTC-то през нощта, няма да ми повярваш че е с телефон, а ако ти покажа и такава правена с HDR приложение, ще се лопнеш по челото. Виждал съм правени с iPhone 4 - мъка. Дневните ги докарва, ама малко по - сумрачно да е и става страшно. Видето също е ужасно. Тва "стъкленото" хич не ми го хвали. Без протектор е абсурд да го ползваш, а той го уголемява осезаемо. Още повече след 3 месеца ще струва 400 лв, а мойта тухла е на повече от година и полвина и трудно може да се намери за под 400. Смятай колко хляб има в нея. HTC са с наистина много качествени материали и сглобка. Толкова скъпо и нефункционално нещо като iPhonе-a рядко се среща. Ако ще е само за гъзарията, купи си някоя реплика ако нямаш кинти, или Vertu ако имаш в излишък :lol:

PS: Отвори http://forum.xda-developers.com" onclick="window.open(this.href);return false; и според броя на темите си избери телефона. За мен най - добрия избор е най - масовия телефон с най-много потенциал за модификации.
Vod0o
Новак
Новак

Мнение от Vod0o »

толкова глупости прочетох за iphone-a, че не се сдържах да напиша и аз нещо... От Половин година съм с този телефон и мога да кажа, че до сега по добър телефон не съм имал. Не съм от хората, които ще хвалят нещо просто защото го имат, но определено телефона си заслужава. Не следя много какви нови телефони излизат откакто си го купих, но когато го купувах по-добър просто нямаше. Дисплея мисля, че все още е с най-висока резолюция за дисплей на телефон и наистина е впечатляващ. Не се виждат пиксели колкото и от близо да се гледа. Също и материалите използвани в телефона са качествени и в пъти по добри от тези при HTC например... Разглеждал съм desire HD и desire и просто няма база за сравнение...Особено desire като го хванеш имаш чувството, че държиш от онези игри тетрис преди 10 години дето бяха модерни : ). За samsung нямам много наблюдения, дисплеите им са добри, доста ярки. Разглеждал съм Galsaxy S...не е лош, но не ми допадна нещо, а и големичък ми се стори + че не съм фен на android...За програмите за iphone отново всеки пише глупости без изобщо да е наясно за какво става въпрос. Действително се плащат ако си ги вземеш от app store, но абсолютно всички програми ги има free като си jailbreak-неш телефона ;) Освен всичко друго могат да се сменят и да се добавят какви ли не допълнителни приложения, които се интегрират направо към софтуера на телефона и си върват все едно с тях е произведен ;) Реално погледнато ако не си хакнеш телефона е доста безсмислено да си го купиш, но след хак-а става номер 1 ;) Виж в youtube какви игри има и какви модове за телефона ако ти се занимава. Освен всичко на есен се очаква да излезе и нов firmware за iphone4, в който има доста интересни неща (можеш да го видиш в сайта на apple). Батерията държи около 3 дена, но аз определено го ползвам доста, а и в сравнение с ден -ден и половина за HTC desire hd е доста добре...Touch screen-a е много добър и отчита и най-лекото докосване за разлика от ноките например(макарче нямам впечатления от най-новите им модели може да са добри). За телефони с windows нямам какво да кажа, но моето мнение е че са много назад с материала ;)

edit: сега прочетох последното неадекватно мнение. Първо ако беше прочел малко по въпроса щеше да знаеш, че стъклото на iphone е изключително здраво и от същия материал се правят стъклата на въртолетите. Протекторите ако си вземеш от 2 лева сигурно ще прецаква дисплея, но човек който ще се бръкне за iphone не мисля че ще си сложи подобен протектор.Дефакто хубавите протектори струват по 20тина лева (2 броя) поне аз такъв си взех. Видеото е много добро. Виж нощни снимки не съм правил, но не мисля че ще са особено качествени. Иначе след 3 месеца веднага ти давам 400лв, за да ми купиш iphone...Стига сте говорили глупости да трупате мнения...
Последно промяна от Vod0o на Чет Юли 28, 2011 22:57 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

И ти много глупости написа, ама явно просто не се интересуваш от смартфони :cheers: Ако държиш мога да ти ги цитирам точка по точка. Щом ми говориш за чуствителност на дисплея в 2011. А да ми обясняваш че HTC са с по нико качество от iPhone, значи просто си държал или реплика или пластмасов макет. Има телефони и с поголем резолюции. Не знам кви пиксели търсиш на дисплей на телефон над 600 кинта. Тва да не е от онея тетриси от началото на 90-те.
Кво означава приложението да е "интегрирано"? Явно собствениците на iP нямате много опит с добавяне на приложения и ви се струва няква модерна история :lol: . Jailbrake-a не ти ли убива гаранцията?
Последно промяна от nasenceto на Чет Юли 28, 2011 22:43 pm, променено общо 2 пъти.
Vod0o
Новак
Новак

Мнение от Vod0o »

айде давай, че така и така съм седнал да пиша! Дисплея на iphone е много по чувствителен от този на HTC desire например( на който междудругото като се приближиш достатъчно може да му видиш пикселите) Да не говорим за евтината пластмаса и за това, че например аз когато имам wifi моят фр не го хваща ;)
edit: пиши нови мнения, че ми омръзна да едит-вам: Първо да не почваме с лични напатки, че обикновено във формите споровите се превръщат в селска разправия...Интегрирано значи, че е като mode на firmware-a...Защо коменитраш изобщо нещо, с което не си наясно, че и саркастични коментари...Според условията на гаранцията ако го jailbrake-неш тя отпада, но винаги можеш да го рестнеш от itunes и не могат да разберат по никакъв начин, че си го бил хакнал ;)
Последно промяна от Vod0o на Чет Юли 28, 2011 22:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Не говоря за протектор на дисплея, а за целия телефон. Същите глупости пишат и за HD2. Както казах моя е на 1,5+ години и няма нито една драскотина а преживял какво ли не.
САМО като си помисля че сравняваме телефон 2009-та и телефон 2011-та и се сещам какви ли са новите модели на HTC и колко ли са по напредничави от тези на Стив Джобс.
Интересни ми е как ли LG-тата, че с тях нямам досег. Някой който е ползвал да пише.

Една последна ПОДРОБНОСТ. Процесора на HTC-то е двуядрен, както и този на LG-то. Онея мишоци от нахапаната ябълка пак имат да настигат останалия свят.
Vod0o
Новак
Новак

Мнение от Vod0o »

за HTC desire HD говорех не HD2, грешката е моя ! Всъщност почти се бях навил да си го купя докато не си поиграх малко с него и не прочетох няколко коментара за батерията му. За LG нямам никакви наблюдения. Преди много време ми беше попаднал един прада и беше много зле, но предполагам, че вече имат сносни модели.
Аватар
mmmnee
Потребител
Потребител

Мнение от mmmnee »

Apple вече е най-големият производител на смартфони в света. Компанията на Стив Джобс измести от първото място мобилния гигант Nokia, който беше номер едно в разстояние на много дълго време, информира Financial Times.

Рокадата на върха не е изненада за никого. Финландската мобилна компания някога изглеждаше недостижим лидер, но лошите управленски решения я вкараха в черна серия от спад в темповете на производство на мобилни телефони, който доведе до лоши финансови резултати и загуба на пазарен дял. Непосредствената причина, която събори Nokia от върха е неспособността да се привлекат нови потребители. Компанията има солидно ядро от лоялни клиенти, но хората, които за първи път си купуват смартфон предпочитат продуктите на Apple.

През втората четвъртина от 2011 година Nokia е свалила темпото, с което произвежда мобилни телефони с 34%. Финландците са произвели 16.7 милиона устройства, докато Apple са направили 20.3 милиона. Преднината от 3.6 милиона смартфони изкачи Apple на първото място.

Най-любопитното е, че Apple се изкачи на върха само с една линия от мобилни телефони. Става въпрос за прословутите устройства, които наричаме iPhone. Очевидно е, че масата от потребители не си пада по разнообразието, а се нуждае от само един вид смартфон, който е достатъчно добър за да им върши работа.

Няма нужда повече от коментари.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

mmmnee написа:
май не си чел отпреди 3-4 месеца тази статия
http://www.investor.bg/news/article/115149/261.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Пазарната капитализация на HTC, която се търгува на борсата в Тайпей, се повиши до 33,8 млрд. долара в сравнение с 33,4 млрд. долара пазарна оценка на Nokia в средата на тази седмица.

Това нарежда HTC на трето място сред производителите на мобилни телефони, след Apple и Samsung. За разлика от тях обаче, производството на мобилни телефони е единственият бизнес на тайванската компания.
Vod0o
Новак
Новак

Мнение от Vod0o »

всъщност за iphone има повече apps от колкото за андроид...относно плащането, мисля че написах достатъчно...от към цена няма какво да се сравняват, тай като моделите на HTC от висок клас не са по евтини от iphone, а в крайна сметка на са и това единствените марки телефони ;) Ако ти се чака може да изчакаш да видиш какво ще предложи iphone 5, макар че не знам кога е официалната release дата (може би септември). За това LG с 3d аз лично го намирам леко безсмислено, но не съм виждал телефона на живо и не знам... Като цяло мнението ми за iphone е, че за парите си ( които не са малко) получаваш качествен продукт и поне няма ядове от към бъгове и разни такива...общо взето което го има си работи както се очаква. Сега се сетих и недостатък на iphone, а именно bluetooth-a не може да праща песни и снимки примерно към друг телефон (явно е само за връзка с ПЦ) разбира се има програмки които решават проблема, но все пак я няма тази функционалност като на нокиите със symbian да речем. До сега всъщност не ми се е налагало да ползвам bluetooth никога, макарче имам програмка с която мога да го ползвам...И накрая да кажа, че не рекламирам iphone и т.н, не печеля нищо ако си го купиш, нито пък имам желание да спомагам милярдерите да трупат още пари : ) просто се изписаха много неверни неща и реших да хвърля малко светлина....
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Vod0o написа:толкова глупости прочетох за iphone-a, че не се сдържах да напиша и аз нещо...

edit: сега прочетох последното неадекватно мнение. Първо ако беше прочел малко по въпроса щеше да знаеш, че стъклото на iphone е изключително здраво и от същия материал се правят стъклата на въртолетите.
Lol, толкова глупости прочети, че реши да напишеш най-голямата. Не знам какви стъкла на "въртолети" се правят от това, ама сигурно говориш за тези дето ги закачаш за тавана с корда и те се въртят в кръг, защото по калпаво стъкло на телефон не бях виждал до сега. Лично с очите си видях как един приятел си оставяше телефона на масата, като го пусна от 1 педя височина и резултата беше доста хубава и дълбока цепка върху iP4, който беше взел преди 2 седмици. Даже точно бяхме тръгнали да го jailbrakеnem или както там му викате. Sorry, пич, забавлявай се с играчката си, ама не набутвай и други хора с това изключително скъпо украшение.

edit: Аз все още не мога да възприема идеята, че трябва да си кракнеш телефона, за да качваш кракнати програми...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз имам iphone от 3 години сблъсквал съм се и с гаранцията му ... така че, определено това не е телефона който ме кефи. Относно джейлбрейкването само да кажа на начинаещите, че колкото и да си правите рестор от айтуна на телефона следите от джейлбрейкването си остават в телефона. От сервиза явно не са много грамотни и не гледат за тези неща, но в самия телефон остават доста следи. Малак пример: лога от джайлбрекването остава в /var/log директорията. Конфигурационните файлове на джайлбрекнатите програми също остават дори и след джайлбрекването в папката с локалните настройки на телефона.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Джейлбрейквания... простотии... с android теглиш applanet и всички приложения са ти безплатни директно от маркета.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Sawo : наскоро си продадах Desire -то.
Просто малко разнообразие ;))
Никой не дава мнения за LG-то? Струва ли си заради 3д-то :)
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Публикувай отговор