SETI@homе или съществуват ли извънземни?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Аве за доказателство за тези който не вярват в съществуването на извънземни,ще дам само една дума :arrow: ПИРАМИДИ.
п.п :arrow: много дълга тема на разговор за тва няма смисъл да почваме да я разискваме.
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

Теорията за пирамидите е една от многото невероятни хипотези за извънземните и присъствието им в живота на хората. Намерени са камъни, на които е написано, че пирамидите са дело на талантливи архитекти и 2-3 милиона роби от цял Египет( не съм сигурна, може и да са повече хора). :?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

тaзи темa зa пирaмидите също нямa дa можете дa я избистрите :roll:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

Що? Помагай тогава като няма да можем сами ... :P
Аватар
Soby
Сутеньор
Обратна връзка:

Мнение от Soby »

admin написа:тaзи темa зa пирaмидите също нямa дa можете дa я избистрите :roll:
Админ мисля че целта на тази тема е не да избистрим въпроса за извънземните ,а да споделим кои какво знае ,защото мога да кажа че научих някои неща които не знаех и ми стана интересно така че продължавайте :wink: Колкото до пирамидите ,имам някои книги в които е описан питя по които може би са строени и ми изглежда що горе приемливо ,но като се има в предвид че един блок от пирамидата тежи към 2 тона... :roll:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

:)

Мнение от admin »

TocHno^Mom4e: Аз съм ги виждал тези блокове, някой са по 5 тона и найстена ти гарантирам че не можеш и бръснарско ножче да провреш там където се съединяват. Как са били обработвани каменните блокове ... един Господ знае само. :roll:
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Re: :)

Мнение от kami »

admin написа:TocHno^Mom4e: Аз съм ги виждал тези блокове, някой са по 5 тона и найстена ти гарантирам че не можеш и бръснарско ножче да провреш там където се съединяват. Как са били обработвани каменните блокове ... един Господ знае само. :roll:
Не точно ... Чети надолу :mrgreen:
Фараоните са започнали построяването на пирамиди още приживе. Строенето и изрисуването на една пирамида отнемало около 30 години. Робите са били събирани от всички краища нма Египет. Имало е няколко основни места, на които са работелио те: каменоделня, самия строеж или писарство. Каменните блокове са тежали около 2-3-4-5- тона и са били пренасяни по Нил с плоски лодки и Кариерите в Асуан и Тура( мястото, от което са копаели варовика) до бреговете на Гиза. След като блоковете стогали до брега, писар е пишел на тях мястото им в пирамидата. След това са били изтегляни по дървени релси с т. нар. шеини.След това блоковете са били пренасяни до каменоделнята, където са били обработвани. Успоредно с цялата тази работа около пирамидата се е изграждала рампа,по която блоковете са били транспортирани до мястото им в пирамидата. Вътрешните пластове на пирамидата са били изграждани от груб и не добре издялкан варовик, а най-външния от бял варовик. Върха на пирамидата е бил "овенчаван" е триегълен блок. Имало е около 30-50 хиляди постоянни работници (лодкари,каменоделци, задари ... )и много временни, които са били наемани през периодаЮни-Октомври, когато прииждането на Нил спира и земеделието замира.
Интерес факт е, че пирамидите представляват точна карта на звездите от периода на техния строеж. В деня на Лятното Слънцестоене в 9:00 часа върховете ин сключват 45-градусов ъгъл със слънчевите лъчи.
Изрисуването на пирамидите също е бил много сложен процес. Има наличие на много фризи, декоративни форми, сцени от живота на фараона. Първите пирамиди са били стапаловидни, но с течение на времето формата им ставала все по-изчистена. Отделните блокове са били изглаждани допълнително и са били слепвани с допълнително количество варовик.
...
Е, аз това знам, който знае нещо повече, нека да добавя. :wink:
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Ам да кажа че е установено че тогава е нямало толкова много материал за пренасяне на каманите върху дървени трупи.Както и точността с която са направени неможе да бъде направена еитака с мерене с предмишницата на раката(някаде бях чел).А и вдигането на блоковите до такава височина(не помня колко беше)там с всякви методи(наклонени равнини и др.) ми се вижда доста невъзможно.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Дам ... вярно е че все още си остава загадка и то доста детайли не са изяснени, превозването на материала, заглаждането, обработването му, начина на поставяне и строеж ... има доста теорий за това.
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

Сетих се още един интересен факт. :)
С блоковете използвани за построяването на Хеопсовата пирамида може да се построи стена около Франция, която да е висока 6 метра и широка 3 метра :mrgreen:
Аватар
Soby
Сутеньор
Обратна връзка:

Мнение от Soby »

Голяма загадка си остава и факта че по времето по което са строени Египедските пирамиди е нямало връзка между различните континенти и факта че в Южна Америка ,където се намират пирамидите на Маите ,които са строени по почти същата технология. Загадка си остава именно това как са знаели и са строили едни и същи неща като не са имали връзка и именно тук навежда някои на мисълта че все пак е имало нещо което ги е свързвало. Дали това са били извънземни ??? Все пак това е едно от многото предположения :?
Аватар
FIR
Потребител
Потребител

Мнение от FIR »

А вие знаете ли, че някои архитекти са твърдели преди години тва "Да се построи Хеопсовата пирамида ще отнеме стотици години, даже може да се окаже и невъзможно..."Тва наистина е невероятно как египтяните са построили пирамидата.Да приемем, че по някъв начин са намерили тия каменни блокове(макар че някои учени твърдят, че в тая област няма толкова камъни и тва невъзможно)и са ги довлекли(аз ся се чудя как ша го преместим тва,а по времето на египтяните...)ами тогава как с такава прецизна точност са ги намествали???Много, много въпроси, но без отговори... :roll:
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

kami написа:Сетих се още един интересен факт. :)
С блоковете използвани за построяването на Хеопсовата пирамида може да се построи стена около Франция, която да е висока 6 метра и широка 3 метра :mrgreen:
При пирамидите е по интересно самата Аритектура на сградата ... а на каменните блокове ... (естествено че по есно ще се построи стена от колкото пирамида )
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

FIR написа:А вие знаете ли, че някои архитекти са твърдели преди години тва "Да се построи Хеопсовата пирамида ще отнеме стотици години, даже може да се окаже и невъзможно..."Тва наистина е невероятно как египтяните са построили пирамидата.Да приемем, че по някъв начин са намерили тия каменни блокове(макар че някои учени твърдят, че в тая област няма толкова камъни и тва невъзможно)и са ги довлекли(аз ся се чудя как ша го преместим тва,а по времето на египтяните...)ами тогава как с такава прецизна точност са ги намествали???Много, много въпроси, но без отговори... :roll:
Някои въпроси имат отговори. Камъните са били прекарвани по р. Нил с плоски лодки, които са можели да се движат по реката дори при маловодие( по този начин строежът на пирамидата не се влияе от сезона). Били са изкопавани от кариерите на Асуан и Сура и транспортирани, след това са били издърпвани от работниците до строежа, но как са били намествани на точното място и как е постигната тази точна пирамида не знам(мисля, че някъде беше описано, трябва да се поразровя из книгите). Още при пристигането на пристанището, камъните са били надписвани и всеки един е имал точно определено място в пирамидата.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

много ще ми е интересно да я видя тази лодка дето може да премъкне 5 тонен какмък преди има-няма 5 хиляди години ... :roll:
Публикувай отговор