SETI@homе или съществуват ли извънземни?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
dGeneRator
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от dGeneRator »

Аз по принцип не съм религиозен,не признавам нито една религия. Но това не ми пречи да вярвам в Бог, а по принцип човек за да е атеист или трябва да е доста тъп, или да не си е задавал въпроси за смисъла на живота(и такива хора има). По-горе бях писал за еволюцията, тя е процес който е факт и е доказан, друг факт е че човекът като разумно същесто не би могъл да бъде създаден по пътя на еволюцията, или по-точно би могъл но само ако еволюцията е насочвана по някакъв начин. На практика ако приемем че няма бог и че еволюцията е поредният биологичен закон подчиняващ се на определени правила, то тогава еволюцията би трябвало да престане на етап едноклетъчни по всички нейни закони. Целта на еволюционните процеси е да приспособят един организъм към жизнената му среда, едноклетъчните са били най приспособени, следователно еволюцията е трябвало да спре до там. От гледна точка на природата и еволюцията създаването на по-сложни организми е излишно. Но тъй като съществуването им е факт, значи нещо или някой е помогнало на еволюцията. Може да са били извънземни, не знам какво или кой но съм убеден че съществуването ни не е случайно, тук вече навлизаме в сферата на догадките но мога да те уверя че ако говотиш с който и да е молекулярен биолог, той ще потвърди написаното по горе, всъщност малко са тези които ще почнат да говорят за бог и т.н но всички(молекулярни биолози) знаят че съществуването на човека е против всякаква логика.
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

добре тъп съм ....
може да си прав за извунземните ама за господ не съм съгласен
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

извинявай мн ама ти да не си поп .. защото ако е така какво съм тръгнал да споря с 4овек който нямя да се съгласи с моето мнение

аз не искам да убеждавам никой нищо не твърдя просто си казвам мнението ... къде е проблема
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

DeathLord: Никой не те обвинява в нещо, водим научен спор.
По същатата логика, ти не виждаш вятъра, а само неговото влияние.
dGeneRator: До някъде съм съгласен с теб, но има въпроси който някак си ме претесняват.
Никой не е доказал еволюцията ... ако е имало такава то тогава щяхме да я наблюдаваме и в наши дни. От едно клетъчен организъм да се еволира до двуклетъчен и от там до същество с мозък т.е. човек (или само си мислим че имаме мозък, защото като за една мравка примерно светът ... това е нейният мравуняк ... някой гледал ли е филма "Мъже в черно 2" краят най вече на филма когато отвори вратата и всъшност се оказа че и те живеят в едно шкафче. Нещо подобно исках да кажа.) някак си нещата не се връзват, а й е доказано че човек е съществувал преди 1,5 милярда години на земята.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

по мое мнение, товa в което вие вярвaте е просто филисофия...тя не е вярa! дa следвaш еднa вярa знaчи дa спaзвaш неините зaкони(демек тези от библиятa)...aйде после ще продължa че сегa се нaлaгa дa рестaртирaм :?
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Земете сменете и заглавието .. се пак темата БЕШЕ за живот извън Земята
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

a кaквa е вярaтa :?:
"There is no 'patch' for stupidity."
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

ами админ аз живея ве4е без вяра около 2 години и не мога да кажа 4е ми е лошо даже ми е по добре ....
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

Тa бях зaпочнaл... :)
Кaкво очaквaте вие от вярaтa? Рaзбрaхме че не очaквaте кaквaто и дa подкрепa(освен морaлнa :) ) от господ...И все пaк aдмин твърдеше че имa чудесa...е по мое му твa си е нaпрaво подписa нa господ...aмa чaкaйте сегa, тои нaли не се нaмесвaше? кaкто и дa, товa е отделнa темa :)
Въпросa беше, кaкво очaквaме в зaмянa нa вярaтa си(всичкото овaжение, почит, молитви :roll: към господ...зa постения и всяквите тaм нямa дa споменaвaм..те сa сaмо зa фaнaтиците...) чaкaйте дa познaя! Вие очaквaте бъдейки добри християни един ден дa отидете в рaя! :lol: Aмa вие виждaли ли сте го този рaй? НЯКОЙ изобщо виждaл ли го е? :roll: Кaкто и господ, рaя е създaден с някaквa цел...дa нaкaрa хорaтa дa следвaт прaвилaтa нa вярaтa..инaче-кaзaнa брaто! ;) A между другото, дяволa...aми че тои пичa си е живо докaзaтелство зa моятa теория! Може и дa бъркaм но някъде в стaрия зaвет споменaвa ли се някъде зa него? :roll: Мaй-мaй...и тои второстепенен герои го дaвa...появил се във второто дествие- библиятa релоaдед :twisted: ...Изглеждa и тои е измислен герои...нa мен еднa измислицa би ми билa достaтъчнa...кaк дa повярвaм и нa рaя?
Кaжете ми, кaкво очaквaте вие от вярaтa? Може и нa мен дa ми е полезно :twisted: Сегa зa добрите ценности които проповядвa, то aз нямaм нищо против тях! Товa е добрa философия, но нищо повече...не виждaм нищо мистично в нея! Кaкто и не виждaм отговорите нa въпросите които търся(зa устройството нa светa)...е кaто не може религиятa дa ми дaде отговорите, aз ще продължaвaм дa ги търся в нaукaтa! Aйде че стaнa късничко вече...
Бтв, чaсовникa е 1ч нaзaд :twisted:
Аватар
dGeneRator
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от dGeneRator »

Абе няма какво да спорим, вички ние и цялата вселена се намираме в торбата на един старец(това май беше от пътеводителя:)).
Грешката ти otherside е че ти се захващаш за християнството, аз както казах по горе не признавам нито една религия всичките са глупави и нелогични. Но това не ми пречи да варвам във висшата сила създала всичко, не знам дали е бог, или нещо друго, може веднъж създала ни ече да не и пука какво ще става с нас и т.н догатки колкото искаш, но едно е сигурно ако мислиш че еволюцията е процесът по който е създаден човек значи определено трябва да вярваш в тази по висша сила.
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

пък и религията е резтегливо понятие
съпостевете вярванията на :
1. Мюсюлмани
2. Християни
3. Будисти
за :
1. самоубийство
2. убийство
3. скромен живот
4. война
5. как да живеят за да идат в Рая
6. как да живеят за да идат в Ада

... а всички те вярват в една и съща сила но си я представят по различен начин ... а "Правилата" са измислени от хора ... е това не е ли опит на системата (от мнооого векове насам ) да контролира изцяло хората?
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

Ааа пак ли е мой ред?:)
Ами добре, нека вземем мисюлманите тогава...При тях не можем да говорим за сила на волята и правото на избор...ами че то е точно обратното...вярата не ги е направила по-силни, ами напротив! Тя ги е направила лесни за манипулация! Колко силно влияние трябва да имаш за да можеш толкова лесно да накараш човек да се самоубие? :wink: За какво подготвя вярата всичките мюсилмани? За световен мир? Така де, за какво им е тази сила на волята? за да бъдат готови когато им се каже, да се гръмнат в някой автобус...
защо като ви прави толкова силни вярата, не виждам хора, готови да се пожертват за благото на останалите? не казвам че няма и такива хора...но..не всички те са вярващи...не забелязвам да има някаква закономерност- той е вярващ- той е силен и всеотдаен.. :wink:
а какви отговори ви дава? 8O отговорите които получаваш не са нищо повече от отговорите които която всяка едно книга би ти предоставила...(така де, освен ако бог не ти е проговорил :twisted: :lol: )
вярата не ви дава нищо! тя е просто една играчка за човека! самозалъгвайки се че някой там горе следи и съди всяко ваше действие...това аз си обяснявам с нуждата на човек да вярва че постъпва правилно...в това няма нищо мистично! забелязва се че вярата отслабва..в смисал че критериите за "добър човек" са вече доста по-ниски...ами това е истината, и вярата се модернизира...и това идва отново от човека! Не от бог и неговите повели! :wink: хайде сега да ви питам пак: ВЯРВАТЕ ЛИ ОЩЕ ЧЕ ИМА НЕЩО МИСТИЧНО ВЪВ ВЯРАТА?! Вярвате ли че бог съществува?
Не че искам да ви агитирам де... :lol:
Публикувай отговор