Мнения на чужденци за "Чалгата"

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнения на чужденци за "Чалгата"

Мнение от PoSSeSSeD »

Айде четете и дано чалгарите ми се обидят :D
http://www.urbandictionary.com/define.p ... lga&page=1
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Повечето не са на чужденци ама и такива се срещат :)
Едно е сигурно - поне тези които прочетох бяха верни
Аватар
[Sz]T-Rex
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от [Sz]T-Rex »

translation of a chalga lyr)
Oh bathroom,oh joy
the village bathroom is the greatest joy!
аххХААхаХАха
Ох баня , ох кеф .. селската баня , голям кеф ..

тия са адските .. така и тряа :wink:
urban dictionary-то е лудница .. дори американците ни се смеят на песните .. а вижте ги къде са .. на другия край на света..

EDIT:
Well known names from the CHALGA industry are: KONDIO CIGANINA TUP, MARA OTVARIACHKATA, GERGANA the SILICONE and many others.
схАХАхаХАхахАхахАХаХАхААхаХАхаХАхаХАхаХАххаХАха!!!
Т'ва някой върл анти-чалгар им го е превеждал .. аХАхаха
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Аз най се кефя на четвъртото определение :D
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

Мнение от sinister_shadow »

Жалко е че по-темата са се изходили изпростели анти-"чалгари", които си нямат друга работа и изразяват натрупалите се в тях комплекси и прочие като петнят нещо което не познават(разбира се има поп-фолк парчета дето не са поп-фолк, а чиста цигания-кяото трябва да се забрани със закон, но има и огромно количество хубави песни) . Прочетох един пост в които не се правеше разлика м/у фолклорна музика(народна) и поп-фолк, което говори за ниска музикална култура(ама много ниска).И ако това бяха мнения на чужденци едвали нашите певици и певци щяха да ходят да изнасят концерти в чужбина. :)
Аватар
[Sz]T-Rex
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от [Sz]T-Rex »

в чужбина на коцертите им ходят само българи , турци , гърци , цигани и някой , който иска да чуе нещо , което не е чувал до сега..имам приятелка в Лондон , каза , че на Азис е било пълно с цигани и българи ..
Аватар
Mani
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Аз съм съгласен с sinister_shadow. Има много хубави парчета и песни, които са пълна чалгия. Аз не се зачетох по коментарите на "ония", но това определено са българи, които.....мразят тая музика или просто са привлечено от стереотипите, които са "смърт за поп-фолка" в момента и са решили да се направят и аз не знам на какво като оплюят тая музика.
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

чалгата стаа някой път за изпростяване абе има добри песни ама повечето са посредствени и за тва общо взето не става
RauL's FaN
_KICKBOXER_
Обратна връзка:

Мнение от RauL's FaN »

Big_Brother написа:чалгата стаа някой път за изпростяване абе има добри песни ама повечето са посредствени и за тва общо взето не става
Точно така. Много правилно :idea:
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

По голямата част от песните които се пишат в света са посредствени, те ако не бях нямаше да има хитове. :lol:
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

чалга мога да слушам само като се напия и стига сте ми се оправдавали .. синистър за теб става дума .. не сме ние комплексарите ми вие дето я защитавате ...
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

DeathLord слушам не само pop - folk, ами и pop, dance, retro, trance, house, techno, rap, classic само metal колкото и да съм го слушал не ми е приятен и искаш да ми кажеш че като не ми е приятно трябва да ръся един куп простотий, псувни и пр. за метала и металите ли, че ходят с катранено черни коси(за грима да не говоря) и един куп шипове вериги и незнам още какво(една металка без да иска щеше да извади окото на един приятел с гривната си с шипове), ама като гледам не съм пуснал и една тема против тях, да не кажа и мнение, защото не виждам смисъла да го правя и нямам намерение да падам на нивото на такива хора.
а за комплексирани имах предвид тези дето са се изходили по темата в http://www.urbandictionary.com , ако ти си се причисляваш към тях си е твой проблем. :wink:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Чалгата си е чалга текстовите им се свеждат до 2-3 изречения и се повтарят в 80% от песните, изпълнителите са.. изобщо самия стил е доста вреден особенно за подрастващите.
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

всеки стил музика си има недостатъците, но темата не мисля че е пусната да ходим да им ги показваме.Темата е пусната да се покаже какво мислят чужденците за поп-фолк-а , но се оказа че не се отнася до чужденци, а до хората които по горе избройх, което още веднъж идва да покаже, че в БГ простотията ходи по хората.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

sawo написа:Чалгата си е чалга текстовите им се свеждат до 2-3 изречения и се повтарят в 80% от песните, изпълнителите са.. изобщо самия стил е доста вреден особенно за подрастващите.
Ммм и аз съм на същото мнение. Не може малките деца да слуша текстове на песни за секс, чукане, ебане или курви. После пък клиповете както са направени с голите "каки". Вие не се замисляте още ама след няколко години като си имате деца и като пораснат представяте ли си какво влияние ще им окаже. Представете си, че вашата 10 годишна дъщеря се издокара с късата пола, голямото деколте и един тон грим. Ами после като стане на 18 и Ви поиска пари за нови силиконови цици. Абе въобще ужас. Просто в България музиката е изкривена изцяло, както и разбиранията за нея. 99% от цялата ни нация имат изградени стереотипи за всички, друг е въпроса, че 88% от тях в БЪлгария са верни, но мисълта ми е за това, че не може да има изказвания от сорта на "всички метъли имат големи шипове" или "всички дето слушат транс се друсат". Де да знам и аз вече не знам накъде е тръгнала музиката в България. Затова си хващам китарката и почвам да си дрънкам разни парчета дето не са на БГ банди, а вие си спорете тук, кое е по-лошо: да си тъп като чалгар или тъп като метъл.
П.П. Аз слушам и метъл ама немам шипове по себе си 8)
П.П.2. Не слушам чалга, но никога не съм убиждал някого заради това, че той слуша.
П.П.3 Пуснах темата заради забавните коментари, а не да създавам спорове.
Публикувай отговор