Аико - измамници

Всичко свързано с град Стара Загора.
KaiserSuSE
Потребител
Потребител

Аико - измамници

Мнение от KaiserSuSE »

Пазете се от Аико - новите измамници в града ни. Заради празните им обещания напуснах предишната си работа и сега съжалявам. Подведох се от сумите, които предлагаха, но се оказа, че трябва да ме осигуряват на доста по-малка сума. Спуснаха на всички нови договори, които трябваше да се подпишат със заплата от 400 до максимум 600лв. Не знам дали някой се възпротиви и всички работихме усилено без почивка 2 месеца за да се пусне магазина в срок. Лично аз не съм почивал за тези два месеца, но обещаната заплата така и не получих с обяснението, че била проектна и можела да се достигне, нещо като таван :D
Е гати и обяснението, но никой не ми е виновен като вярвам на обещания, а не на договорите.
Собствениците са умели измамници и ще посъветвам желаещите да работят там да внимават какво подписват.
Много жалко е, че за 30 дни труд без почивка от 8:00 до 20:00 ще получа около 400лв, но толкова пише в договора ми.
Успех!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Аико - измамници

Мнение от sawo »

Кофти наистина че навсякъде се договаряте почти никой не дава заплатата по договор...
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

A в грешка си, ако не ти даде заплатата по договор ....лошо за работодателя ;)
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Имам в предвид, че заплатата, която ти дават е доста по-различна от написаната в договора :)
grumbler
Новак
Новак

Мнение от grumbler »

Наистина е ужасно да работиш цял месец за 400 лв. За съжаление, сега нищо не можеш да направиш. Подписал си договор. Просто трябва да се научим не само да четем договорите, които подписваме, но и да коментираме отделните клаузи с работодателя преди да ги подпишем.
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

Всички работодатели са еднакви . Гледат да те зарибят и после не си одържат на думата ....
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Всичко може да се направи стига да имаш желание!
Стара Загора е БЕРОЕ!
Аватар
Baev
HOOLIGAN
Обратна връзка:

Мнение от Baev »

mITky написа:Всички работодатели са еднакви . Гледат да те зарибят и после не си одържат на думата ....
Това изобщо не е вярно!

А за договорите, след като си го подписал, значи си се съгласил с написаното. Ако не изпълняват договора, може да се обърнеш към съответната институция и най-малкото ще имаш възможност да прекратиш споразумението.
KaiserSuSE
Потребител
Потребител

Мнение от KaiserSuSE »

Имахме устна договорка за нещо по-различно, но явно не трябва да се вярва на думи.
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

Всеки може да ти каже че ще взимах 1000 лева а по договор да пише 400 примерно.Всеки обещава розово бъдеще , нормално е :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Напълно нормално, кво сте с зачесали за тея договори. Естествено е първо да има едно надлъгване с потенциалния работодател. Ти трябва да го лъжеш колко си добър и колко много пари си зимал преди, той пък ще те лъже колко много ще ти плаща. Като ти каже 2, ти се сещаш за 1,5 и така... Нали първо трябва да се харесате и после да се вземете.
В наща мила фирма примерно (айде да не и казвам името че някои ша ми се смеят, други ще ми се разсърдят) при подписване на договора си подписваш и молбата за уволнението (буквално, не се майтапя). Първия 1-2 месеца не взимаш пълна заплата, ама после долу горе стигаш обещаното чисто. ДО този месец!. Сега решиха да излизат "на светло" и бившите чисти заплати ся станаха "бруто" и чистия ми приход се срина с 22% .
A?!
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от A?! »

криза е...
tonnn
Новак
Новак

Мнение от tonnn »

Явно си бивш служител,защото аз работя в Аико и никой до момента не е напуснал сам.Имаше обаче хора,които бяха освободени,защото като гледам тука не търпят хора,дето не им се работи.Лично аз съм си получил парите за извънредния труд,а и обещаното след периода на обучение и какво да ти кажа-гроздето ти е високо и затова ревеш,че е кисело.
KaiserSuSE
Потребител
Потребител

Мнение от KaiserSuSE »

tonnn, ти за мен не се притеснявай :) В която и от предишните фирми, в които съм работил да отида, веднага ще започна работа. Просто исках да предупредя колкото се може повече хора за измамниците Аико. А що се отнася до парите след периода на обучение, още никой не е взел такива пари. Магазина отвори на 7-ми март и не ми казвай, че вече си взел мартенска заплата :D
Ако работиш в магазина би трябвало да знаеш, че официалните пари по картата се превеждат в началото на месеца, а парите на ръка се дават след 20-ти. Аз лично не познавам никой от магазина, който да е получил обещаното му и някой, който да не псува скапаната фирма зад гърба и.
А ти щом вече си взел мартенската заплата може да почерпиш в ресторантчето на магазина. ;) Ще видим какво ще дадат за март, но много ме съмнява да дадат нещо като волно пожертвование.
По-вероятно е да си от платените имейдж мейкъри на магазина, които дори не могат да си направят сметката, кога се взема заплата за март. Само не ми казвай, че имаш и "служебен" телефон. :D
Хайде със здраве! А останалите внимавайте какво подписвате и не вярвайте на думите на управителите в Аико!
До сега на такива измамници не бях попадал, но явно е трябвало и това да преживея!
grozna_kato_smartta
Новак
Новак

Мнение от grozna_kato_smartta »

i az rabotia w tazi firma i obstanovkata e super gadna. napravo niamam dumi. lajat tezi shopi i tova si e. skasah se ot rabota za sme6nite im pari!
tarikati skapani!

------
Пиши на кирилица!
Публикувай отговор