Разходка по нашето черноморие ...

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Разходка по нашето черноморие ...

Мнение от admin »

Тази година имах възможност да се разходя по цялото ни черноморие от началото на сезона. Най - много ми хареса на на Шкорполовци в началото на сезона тъй като нямаше много хора по плажа, селцето е далек от плажа май на повече от 2-3 км. а по плажа има само две хотелчета на по 2 етажа и няколко бунгала. Само да не попаднете в събота и неделя там по плажа, мангалите пристигат с " автобуси ", по принцип няма проблеми с това, само дето те кара да си по бдителен за вещите си. Минах през Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Бургас, Созопол и Приморско ... направи ми впечатление че на всякъде всеки си е сложил пред магазинчето или сергията някакъв боклук с който неможеш да спреш там. Местните паяци се опитват да те извозят. На няколко пъти спирам на улица на която няма знак че спирането или паркирането е забранено, на два метра от пешеходната пътека и на повече от пет метра от кръстовище, идват образите с паяка и слушам аз как се опитват да рекетират един сърбин спрял зад мен с фразата че е забранено спирането там, а знак няма. Идва полицая и ми вика: Изчезвай по-бързо да не те дигаме и тебе! Той явно очакваше да съм стреснат само че аз му викам: Пробвайте, нп, несъм спрял на пешеходна пътека, знак че спирането или паркирането е забранено няма, далек съм от кръстовището, незадръствам улицата ... дигайте, това дело два пъти съм го печелил вече ... после трябва да ми върнете колата на точното място от което сте я вдигнали. Обръщам се към приятелката ми и давам указания да извади фото апарата и да снима улицата, къде съм паркирал на какво разтояние от крастовището и т.н. да хване хубаво че няма знак и т.н. Куката избяга ама дойде шофиора на паяка да ме помоли по бързичко да си ходя че в момента им преча ... Тръгнахме си ний ама жалко за сърбина, че го " глобиха за неправилно паркиране - 50 евро " за да не пишат акт (това го чух как се обесняваше другия на развален английски). Общо взето имаше доста трафик по улиците на въпросните градове, села и паланки, както пешеходен така и моторизиран. На всякъде беше претъпкано с хора. Единствените два плажа който ми хареса са на св. Тома (аркутино) и Иракли, на 3 м дълбочина виждаш дъното кристално ясно. Като се върнах от почивката си почивах една седмица от почивката. След това ходих малко на язовира около Батак много ми хареса, морето ряпа да яде, жалко че обикновенно на планина се ходи с компания. Направи ми впечатление че сега започват да се усещат и да строят хотели около язовирите.
Ако бях поет сигурно щях да пиша още ама не съм. :mrgreen:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Разходка по нашето черноморие ...

Мнение от sawo »

Аз бях на Поморие за 2-3 дена и беше доста добре в стария град, проблеми с паяците нямаше, плажовете бяха добри(най-вече централния, но и това не е малко). Не беше препълнено с хора и ми хареса как са реконструирали центъра - оставени са само старите сгради, всичко павета, дървета и пейки тук таме по някое по-готино заведение да си сърбаш коктейли вечер. Като цяло много стилно като центъра на Пловдив, но е станало даже по-добре и най-вече няма грозни сергии с наредени турски и китайски боклуци за по левче.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

В Поморие е единствения от споменатите градове в който не бях повече от 4 часа и нямам голямо мнение за него в интерес на истината. В началото на сезона бяхме от Несебър нагоре по черноморието, а авуст месец от Несебър на долу по черноморието. Забравих да уточня че трафик за отиване и връщане си имаше постояннен но е нормален за август месец, караш в колона с 90 км средно, всички камиони, автобуси и микробусчета си я спазваха. Това дето се опитват бТВ да си правят долнопробни новинки че трафика бил много зле ряпа да ядът. Разрешената скорост извън населено място е 90 км, а и рискови и въобще изпреварвания не можах да видя. Когато се пребрах в града отидох в сервиза на един познат да му се оплача че явно нещо не ми работи джажата дето мери бензина, за тези изминати километри е трябвало да ми глътне един резервоара (около 45 л), а аз бях изминал 600 км с половин резервоар (около 20 - 25л). Той съответно ми се присмя и ми обясни че на тази скорост с тия км. двигателя влиза в икономичен режим и е нормално да гори 6/100.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

На връщане определено имаше фрапиращи случаи от рода на изключително некадърни изпреварвания на 50 коли колона в следствие на което се налагаше да карат по 2 коли в едната лента :lol: Това като го видях отначало не вярвах на очите си - как може да има толкова прости хора не знам. При мене средния разход излезе 6.5/100 но средно карах със 110 понеже трафика беше слаб на отиване а на магистралата и с малко повечко :)
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

sawo написа:На връщане определено имаше фрапиращи случаи от рода на изключително некадърни изпреварвания на 50 коли колона в следствие на което се налагаше да карат по 2 коли в едната лента :lol: Това като го видях отначало не вярвах на очите си - как може да има толкова прости хора не знам. При мене средния разход излезе 6.5/100 но средно карах със 110 понеже трафика беше слаб на отиване а на магистралата и с малко повечко :)
Аз да ти кажа чесно като ми карат всички със 60 км как няма да ги изпреваря. Рискови изпреварвания не направих навръщане от морето . Но че карах в лявата лента да. И това всичко става заради някоя ладичка или дядка който си е купил каква да е кола но кара с 60 км/ч и само бави движението.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

В случая беше защото софиянчето решило, че ще изпревари всички, нищо че карат с 80-120 и евентуално ще стигне 5 минути по-рано ако изобщо стигне.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да да и при мен имаше на връщане едно деде дето караше с 60 км/ч и то в лявата част на платното така че да не можеш да го изпревариш лестно, за малко да го изпреваря от дясно но си спомних че съм обещал на приятелката ми да не изпреварвам повече от дясно :roll: а пък тя беше в колата и се размрънка като видя че се приготвих да го изпреварвам отдястно :evil: , но имаше места на който нямаше трафик и лестно се правеха изпреварвания особенно когато всеки спазва дистанция от поне 15 м от предната кола.
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ^Sloopy^^ »

Админски, Ираклито не са ли го бетонирали още повече? че тая година нямах възможност да отида вида кво е положението
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Не, правили са опит за строеж на хотел в началото само че обекта е замръзен и май няма да го бъде. В интрес на истината там ми хареса най-много защото нямаше много хора, водата беше кристална и е тихо и спокойно място.
Публикувай отговор