Тази година имах възможност да се разходя по цялото ни черноморие от началото на сезона. Най - много ми хареса на на Шкорполовци в началото на сезона тъй като нямаше много хора по плажа, селцето е далек от плажа май на повече от 2-3 км. а по плажа има само две хотелчета на по 2 етажа и няколко бунгала. Само да не попаднете в събота и неделя там по плажа, мангалите пристигат с " автобуси ", по принцип няма проблеми с това, само дето те кара да си по бдителен за вещите си. Минах през Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Бургас, Созопол и Приморско ... направи ми впечатление че на всякъде всеки си е сложил пред магазинчето или сергията някакъв боклук с който неможеш да спреш там. Местните паяци се опитват да те извозят. На няколко пъти спирам на улица на която няма знак че спирането или паркирането е забранено, на два метра от пешеходната пътека и на повече от пет метра от кръстовище, идват образите с паяка и слушам аз как се опитват да рекетират един сърбин спрял зад мен с фразата че е забранено спирането там, а знак няма. Идва полицая и ми вика: Изчезвай по-бързо да не те дигаме и тебе! Той явно очакваше да съм стреснат само че аз му викам: Пробвайте, нп, несъм спрял на пешеходна пътека, знак че спирането или паркирането е забранено няма, далек съм от кръстовището, незадръствам улицата ... дигайте, това дело два пъти съм го печелил вече ... после трябва да ми върнете колата на точното място от което сте я вдигнали. Обръщам се към приятелката ми и давам указания да извади фото апарата и да снима улицата, къде съм паркирал на какво разтояние от крастовището и т.н. да хване хубаво че няма знак и т.н. Куката избяга ама дойде шофиора на паяка да ме помоли по бързичко да си ходя че в момента им преча ... Тръгнахме си ний ама жалко за сърбина, че го " глобиха за неправилно паркиране - 50 евро " за да не пишат акт (това го чух как се обесняваше другия на развален английски). Общо взето имаше доста трафик по улиците на въпросните градове, села и паланки, както пешеходен така и моторизиран. На всякъде беше претъпкано с хора. Единствените два плажа който ми хареса са на св. Тома (аркутино) и Иракли, на 3 м дълбочина виждаш дъното кристално ясно. Като се върнах от почивката си почивах една седмица от почивката. След това ходих малко на язовира около Батак много ми хареса, морето ряпа да яде, жалко че обикновенно на планина се ходи с компания. Направи ми впечатление че сега започват да се усещат и да строят хотели около язовирите.
Ако бях поет сигурно щях да пиша още ама не съм.