предстоящата Коледа
-
sama18
- Новак

- Обратна връзка:
Re: предстоящата Коледа
Благодаря на realprofesora и admin за подкрепата,и че поне те не са от типа хора пеещи около прасето или ако са поне не го показва така ЯВНО както cavenagi.Благодаря ви 
-
dakatamen
- Начинаещ

Ми то и българите си имаме традидии в които по празниците се пее.Например на Коледа има коледари (момчета), които обикалят по къщите и пеят,но така е само в много малките градове и села.Също така има и празници където само момичета пеят (лазаров ден).За какво трябва да подръжяваме на тъпите американци.Нали си имаме свои обичаи......? 
-
sama18
- Новак

- Обратна връзка:
И защо да им подражаваме,просто от филма ми дойде на акъла не съм казала "давайте наред всички и всичко да правим като тях.Пък и ние все пак си имаме акъл може да го измислим по къде по интересен начин
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Верно, бях забравил за коледарите. Какъв хубав обичай, доста им се радвам като ги дават по тв-то, жалко че ги има само в много малките градове и села.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
sama18
- Новак

- Обратна връзка:
Ето да речем коледарите,защо не се измисли по някакъв начин,че да ги има и в Стара Загора,а не само в малките градове и села
- Princo
- Старо куче медалист

Това си е традиция в Америка.Ние си имаме коледари.Не можеш да накараш от 100 000 души в един град 1\3 от тях да излезнат и да пеят мери кристмаст.Предпочитам да си стоя вкъщи на топло,прасето да е на масата,виното да е в чашата и т.н.Демек българската традиция.А нека съм простак 
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
sama18
- Новак

- Обратна връзка:
Ох...започвам да се отчайвам
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
sama18, на мен ми се струва че няма да намериш съмишленици в тази идея тука и то поради факта че трябва да се сблъскаш с хора който имат вече определени навици по този въпрос. Аз съм пътувал доста извън страната и съм виждал това което предлагаш като нещо напълно нормално, хората се събират пред елхата на общината, пеят, навдигат се едни бачонки с вино, но тука обичая в големите градове е почти заличен. Коледари в Стара Загора няма да видиш, едни циганчета обикаляха миналата година за ден-два май ама нищо не изкараха. Въпросния преход тъй като сега е модерно да се говори за него, разедени хората, увълчи ги, хората станаха "модерни" и забравиха тези дребни неща или ги смятат че са под достойноството им. Тъй като на нашите родители им е било забрането макар и не гластно да се празнува коледа и не се е зачитало като празник през комунизма, от поколението на нашите родители не ни е предало този празник на нас и ние съответно на вас, тъй като ако 18 в името ти означава годините ти, то разликата ни е почти 15 години и с това искам само да посоча че има две поколения пропуск.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
sama18
- Новак

- Обратна връзка:
admin 18 вече не са годините ми на 21 съм,но ме е яд,че точно за това всички ни тъпчат и правят с нашия народ каквото си искат,ами как няма като ние не сме задружни,всеки си е заровил главата в пясъка,че и някъде другаде и не го интересува нито случващото се около него,нито околните.много сме задружни,но само докъто сложим прасето на масата,от там на татък...
- Princo
- Старо куче медалист

Много на вътре го взимаш ... Недей се впряга толкова много за глупости.sama18 написа:admin 18 вече не са годините ми на 21 съм,но ме е яд,че точно за това всички ни тъпчат и правят с нашия народ каквото си искат,ами как няма като ние не сме задружни,всеки си е заровил главата в пясъка,че и някъде другаде и не го интересува нито случващото се около него,нито околните.много сме задружни,но само докъто сложим прасето на масата,от там на татък...
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- deltas
- Потребител

Вижте,това,което го предлага sama,не е лошо като идея,но напълно неизпълнимо!Освен това,ние нямаме такива традиции на коледа,дори и преди 9.9.1944г.Също така,ако все пак някои се навият да пеят,то те ще са кьор-кютюк пияни,и сами си представете резултата,става гротеска!Да не говорим пък,че сигурно само един от всеки сто ще поназнайва някоя коледна песен,което пък не означава,че ще може да пее,и т.н.!
Тъжното е обаче,пиянските изстъпления на тийнеджърите по тези празници,това опорочава всичко!
Тъжното е обаче,пиянските изстъпления на тийнеджърите по тези празници,това опорочава всичко!
- klox
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Така и не разбрахме името на филма-вдъхновение. 
- didka
- Старо куче медалист

-
sama18
- Новак

- Обратна връзка:
Е филма определено не е това,което е пуснала didka,а се казва Santa Buddies
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
sama18 написа:Е филма определено не е това,което е пуснала didka,а се казва Santa Buddies