Закона за млади шофьори?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Закона за млади шофьори?

Мнение от fantamaniaka »

Някой да е запознат със закона и фирмите за млади шофьори :?:

при наличието на толкова много фирми
сложи някакви примерни цени
аз лично се интересувам от категория Д
като цена,мисля че така повече ще имаш кандидати.
Успех
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Беч ЕООД - Изградете се като професионален шофьор!!

Мнение от nefelen »

Едно време в правилата беше залегнало, че всякакви реклами и обиди не се толерират... май ще трябва да си припомня правилата :cheers:
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Може да се наложи да - поне такова нещо за рекламите не виждам в правилата :cheers:
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Още с отварянето на раздел купува/продава преди доооста време беше махнато.

Ако кажете, че "продавам всякакви парфюми" "продавам еди какви си стоки" не е реклама, но "Предлагам шофьорски курсове" е ...
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

Знаете ли нещо за тоя новия закон за шофьори . На 16 години да се получава книжка и да имаш право да шофираш под надзора на по-опитен шофьор до теб ?
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

mITky написа:Знаете ли нещо за тоя новия закон за шофьори . На 16 години да се получава книжка и да имаш право да шофираш под надзора на по-опитен шофьор до теб ?
Супер тъпо предложение.Не е прието още.Надявам се и да не го приемат ...
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

И аз се надявам да не го приемата. Преди години беше на 17 години и докато навършиш 18 можеше да караш само с предружител, ама после го махнаха. В интерес на истината нямам нищо против младите шофьори, то вярно че култура на пътя не се учи...
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

admin написа:И аз се надявам да не го приемата. Преди години беше на 17 години и докато навършиш 18 можеше да караш само с предружител, ама после го махнаха. В интерес на истината нямам нищо против младите шофьори, то вярно че култура на пътя не се учи...
Имаше и ограничение на кубатурата на колата, до колкото си спомням B1 май се водеше категорията.
Иначе според мен трябва да е по инак на 18 да си взимаш книжка, да караш с предрожител мин. 2 години и ограничение на мощността на колата. След като навършиш 21 вече да може да си караш сам каквата кола поискш :D
Нещо в този дух трябва да, защото още на 18 мислиш не с главата си и си повлиян от игрите и т.н. Вярно е то си е и до човека, но е много гадно като чуеш по новините как някой си 18 годише, с 3 месеца стаж(не се знае за тези 3 месеца колко редовно е карал), блъснал 3-4, като 2 са в критично състояние и то защото закъснявал за училище, и взел BMW-то на мама/татко :evil: :spank:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Че като чуеш по новините как полицай прегазил двама пешеходци по-топло ли ти става на душата? :) Стаж години кубатури... всичко е до личната култура на шофьора и на 50 години с 30 години стаж с 700 кубика кола пак може да прегазиш някой това са смешни мерки, които само ще доведат до повече неспазване на законите.
Такива ограничения според мен даже трябва да са незаконни тва е все едно до 21 да имаш право на достъп до интернет, но само до abv.bg и dir.bg щото с пълен достъп може да правиш банкови измами и да организираш престъпна дейност примерно...
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

nefelen написа:
admin написа:И аз се надявам да не го приемата. Преди години беше на 17 години и докато навършиш 18 можеше да караш само с предружител, ама после го махнаха. В интерес на истината нямам нищо против младите шофьори, то вярно че култура на пътя не се учи...
Имаше и ограничение на кубатурата на колата, до колкото си спомням B1 май се водеше категорията.
Иначе според мен трябва да е по инак на 18 да си взимаш книжка, да караш с предрожител мин. 2 години и ограничение на мощността на колата. След като навършиш 21 вече да може да си караш сам каквата кола поискш :D
Здравей :)
Отностно кубатурата ако го приемат има доста видими "законни" дупки в това
примерно тези мазди с роторни двигатели?
Извадка от мазда форума
Моторът на RX-8 има обем на камерите 1,3 литра и мощност от 250 к.с. Той е доста по-компактен и лек в сравнение с буталните мотори, имащи подобна мощност. Оборотомерът е разграфен до 12 000 оборота, но моторът не трябва да надхвърля 10 000.
LZ1GAD
Изображение
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

fantamaniaka - това е така, но се има в предвид и мощността в kW примерно :D
sawo - както и аз казах, че това си зависи и от човека(и манталитета на цялото ни общество като цяло) . Примера ти за интернет не е правилен там става дума за свобода на достъп и информация, а понятие като свобода за шофиране не съм чувал :) В америка са на този принцип. А и да сработи такова нещо, трябва да има добър контрол от страна на КАТ, МВР, ДАИ и всякви такива трибуквени абривиатури. Не ставаше дума и за полицая, който е взел подкоп и за циганина, който нападнал 70 годишната баба. Айде като държавата ни е скапана, поне децата ни да взимат на 16 години книжки и да ходят да се трепят и те.
В доста страни е разрешено пиенето на алкохол след 21 години, за шофьор на автобус трябва да си мин. 21 години има още доста примери където 21 години са като някакъв критерий, че вече си съзрял и си отговорен, може би не към себе си, а към другите. :cheers:
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

освен за Д категория да си на 21 искат и поне 3 години да си професионален шофьор(Категория С)
LZ1GAD
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

nefelen написа:fantamaniaka - това е така, но се има в предвид и мощността в kW примерно :D
sawo - както и аз казах, че това си зависи и от човека(и манталитета на цялото ни общество като цяло) . Примера ти за интернет не е правилен там става дума за свобода на достъп и информация, а понятие като свобода за шофиране не съм чувал :) В америка са на този принцип. А и да сработи такова нещо, трябва да има добър контрол от страна на КАТ, МВР, ДАИ и всякви такива трибуквени абривиатури. Не ставаше дума и за полицая, който е взел подкоп и за циганина, който нападнал 70 годишната баба. Айде като държавата ни е скапана, поне децата ни да взимат на 16 години книжки и да ходят да се трепят и те.
В доста страни е разрешено пиенето на алкохол след 21 години, за шофьор на автобус трябва да си мин. 21 години има още доста примери където 21 години са като някакъв критерий, че вече си съзрял и си отговорен, може би не към себе си, а към другите. :cheers:
Идеята е, че със всяко нещо може да се злоупотреби - дали ще е средство за достъп до информация, дали ще е средство за превоз в случая не е толкова важно.

Щом на 18 според закона си напълно съзрял и отговорен за действията си значи се предполага че вече имаш съзнанието да караш каквато кола поискаш. Ако на 18 не съм достатъчно съзрял и ми наложат ограничения какъв автомобил мога да карам, тогава трябва и наказанията да се ограничат - т.е. да се намалят както при непълнолетните. Просто това не е измислено цялостно не може хем от една страна да си достатъчно зрял на 18 за да си понасяш всякакви наказания както шофьорите на 50 години, хем обаче да не си достатъчно зрял за да караш автомобили като тях според мене това си е дискриминация. Щом шофьор с много опит направи дадена грешка, той трябва да се наказва много по-строго от младия шофьор, защото се предполага, че вече е натрупал опит и не трябва да греши толкова. Това определено ще вбеси доста хора, понеже поне по мои наблюдения масово старите шофьори правят груби грешки на пътя и далеч не са толкова сигурни и надеждни както се опитват да ги изкарат МВР.
Ако годините не са такъв фактор, а опита, тогава трябва да спрат да дават книжки след 20 дни курсове, а след 90 дни примерно и проблема с опита донякъде се решава. Ключа е в по-доброто обучение и обогатяване културата на водачите, а не в ограниченията. Просто не сме в състояние да следим за такива ограничения и със сигурност ще струва много повече на данъкоплатеца МВР денонощно да спира коли и да проверява години, кубатури, придружители и т.н. вместо държавата да вложи тези ресурси в по-добро обучение и кампании които да обогатят малко културата на хората зад волана, понеже определено има нужда.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

И това е вариянт, определено и увеличаването на часовете е задължително. Работата е че и дори 120 часа да ги направят ти не може за това време да ти се случат толкова ситуации, в които да знаеш как да реагираш. За това с тебе някой, който да ти казва тука по бавно, че е мост и може да е заледено, виж го ония как се подава без светлени и ей такива тънкости които се научават с практиката.
Лично по мое време часовете май бяха 20 и от първия път съм си взел изпита. Имам и възможноста още щом си взех книжката да започна да шофирам активно( вече 3 години и половина) и мога да си кажа с ръка на сърцето, че още съм си насран по някой път като шофирам.
Извода е че трябва контрол и дисциплина по пътищата ни :D
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

nefelen написа:И това е вариянт, определено и увеличаването на часовете е задължително. Работата е че и дори 120 часа да ги направят ти не може за това време да ти се случат толкова ситуации, в които да знаеш как да реагираш. За това с тебе някой, който да ти казва тука по бавно, че е мост и може да е заледено, виж го ония как се подава без светлени и ей такива тънкости които се научават с практиката.
Лично по мое време часовете май бяха 20 и от първия път съм си взел изпита. Имам и възможноста още щом си взех книжката да започна да шофирам активно( вече 3 години и половина) и мога да си кажа с ръка на сърцето, че още съм си насран по някой път като шофирам.
Извода е че трябва контрол и дисциплина по пътищата ни :D
И 2 години да е курса,пак не можеш да попаднеш във всякакви възможни ситуаций.То ако си решил да се правиш на рейсър,колкото и да те учат,ти ще си знаеш твоята.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Публикувай отговор