при наличието на толкова много фирми
сложи някакви примерни цени
аз лично се интересувам от категория Д
като цена,мисля че така повече ще имаш кандидати.
Успех

Супер тъпо предложение.Не е прието още.Надявам се и да не го приемат ...mITky написа:Знаете ли нещо за тоя новия закон за шофьори . На 16 години да се получава книжка и да имаш право да шофираш под надзора на по-опитен шофьор до теб ?

Имаше и ограничение на кубатурата на колата, до колкото си спомням B1 май се водеше категорията.admin написа:И аз се надявам да не го приемата. Преди години беше на 17 години и докато навършиш 18 можеше да караш само с предружител, ама после го махнаха. В интерес на истината нямам нищо против младите шофьори, то вярно че култура на пътя не се учи...

Здравейnefelen написа:Имаше и ограничение на кубатурата на колата, до колкото си спомням B1 май се водеше категорията.admin написа:И аз се надявам да не го приемата. Преди години беше на 17 години и докато навършиш 18 можеше да караш само с предружител, ама после го махнаха. В интерес на истината нямам нищо против младите шофьори, то вярно че култура на пътя не се учи...
Иначе според мен трябва да е по инак на 18 да си взимаш книжка, да караш с предрожител мин. 2 години и ограничение на мощността на колата. След като навършиш 21 вече да може да си караш сам каквата кола поискш![]()

Идеята е, че със всяко нещо може да се злоупотреби - дали ще е средство за достъп до информация, дали ще е средство за превоз в случая не е толкова важно.nefelen написа:fantamaniaka - това е така, но се има в предвид и мощността в kW примерно![]()
sawo - както и аз казах, че това си зависи и от човека(и манталитета на цялото ни общество като цяло) . Примера ти за интернет не е правилен там става дума за свобода на достъп и информация, а понятие като свобода за шофиране не съм чувалВ америка са на този принцип. А и да сработи такова нещо, трябва да има добър контрол от страна на КАТ, МВР, ДАИ и всякви такива трибуквени абривиатури. Не ставаше дума и за полицая, който е взел подкоп и за циганина, който нападнал 70 годишната баба. Айде като държавата ни е скапана, поне децата ни да взимат на 16 години книжки и да ходят да се трепят и те.
В доста страни е разрешено пиенето на алкохол след 21 години, за шофьор на автобус трябва да си мин. 21 години има още доста примери където 21 години са като някакъв критерий, че вече си съзрял и си отговорен, може би не към себе си, а към другите.

И 2 години да е курса,пак не можеш да попаднеш във всякакви възможни ситуаций.То ако си решил да се правиш на рейсър,колкото и да те учат,ти ще си знаеш твоята.nefelen написа:И това е вариянт, определено и увеличаването на часовете е задължително. Работата е че и дори 120 часа да ги направят ти не може за това време да ти се случат толкова ситуации, в които да знаеш как да реагираш. За това с тебе някой, който да ти казва тука по бавно, че е мост и може да е заледено, виж го ония как се подава без светлени и ей такива тънкости които се научават с практиката.
Лично по мое време часовете май бяха 20 и от първия път съм си взел изпита. Имам и възможноста още щом си взех книжката да започна да шофирам активно( вече 3 години и половина) и мога да си кажа с ръка на сърцето, че още съм си насран по някой път като шофирам.
Извода е че трябва контрол и дисциплина по пътищата ни