Закона за млади шофьори?
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Re: Беч ЕООД - Изградете се като професионален шофьор!!
Така си е, но щом толкова искат да направят нещо по въпроса, увеличаването на часовете е най-добрия вариант в сравнение с измислянето на глупави ограничения, които само да изнервят хората и в крайна сметка да ги карат още повече да нарушават законите.
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
+1sawo написа:Така си е, но щом толкова искат да направят нещо по въпроса, увеличаването на часовете е най-добрия вариант в сравнение с измислянето на глупави ограничения, които само да изнервят хората и в крайна сметка да ги карат още повече да нарушават законите.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Princo
- Старо куче медалист

Не знам дали увеличаването на часовете ще подпомогне или обратното.Щото все пак ако ги увеличат значително,това значи и сериозна промяна в цената на курса.Часовете сега мисля са към 34-40.60-70 да ги направят,по-евтино от 1000-1200 лв няма да има.Отделно БЧК още 40 лв,медицинско и там още 50-60 лв.И то стана една кола.sawo написа:Така си е, но щом толкова искат да направят нещо по въпроса, увеличаването на часовете е най-добрия вариант в сравнение с измислянето на глупави ограничения, които само да изнервят хората и в крайна сметка да ги карат още повече да нарушават законите.
Цената на годишната застраховка Гражданска отговорност за автомобил 1600 куб., собственик под 25 години и еднократно плащане вече е : 471 лева
Цената на годишната застраховка Гражданска отговорност за автомобил1800 куб., собственик под 25 години и еднократно плащане вече е : 514 лева
Цената на годишната застраховка Гражданска отговорност за автомобил 2000 куб., собственик под 25 години и еднократно плащане вече е : 543 лева
За същите автомобили но със собственик над 25 години цената е:
Гражданска отговорност за автомобил 1600 куб. със собственик над 25 години и еднократно плащане : 194 лева
Гражданска отговорност за автомобил 1800 куб. със собственик над 25 години и еднократно плащане : 212 лева
Гражданска отговорност за автомобил 2000 куб. със собственик над 25 години и еднократно плащане : 224 лева
Смисъл от това не виждам.Е да,огромна печалба за застрахователните фирми.Най-пък е лесно баба и дядо да се снабдят с кола.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- TaO-DeadSocked
- Модератор

- Обратна връзка:
За това моята се води на дядо ми. Пък и има и още някои "екстри"
Според мен този закон е пълна глупост. При двойни цени на застраховки всеки разумен човек ще пише колата на майка/баща, пък като станат на по 30 тогава.
Според мен този закон е пълна глупост. При двойни цени на застраховки всеки разумен човек ще пише колата на майка/баща, пък като станат на по 30 тогава.
-
alantion
- Начинаещ

Стори ми се интересна дискусията,въпреки ,че поста е за реклама.Бих искал да си кажа мнението по така оформената вече тема за годините за законен водач на мпс.
Когато бях на 15 г. едва изчаках да навърша 16 за да взема кат.М. Мисленето и поведението на пътя ми се формираше ежедневно,благодарение на допуснатите от мен грешки.Стараех се да не ги повтарям. На 18 г. взех кат. Б., Колкото караш,повече "поумняваш". На 21 взех кат Ц. Отговорноста повече. След 4 год. взех кат Д и Е . Стана ми "ХОБИ" да се явявам за категории,докато не ми изписаха "ЦЯЛАТА АЗБУКА " в талона. Пообиколих доста държави.Промени ми се мисленето и самото каране. На всички мога да пожелая успех .Бъдете разумни на пътя!
Когато стане белята -връщане няма. СКОРОСТА при управление е НАЙ-ВАЖНИЯТфактор за нежелателни събития. По-добре с 1 час по-късно без проблеми ,отколкото по-рано но с ядове...а понякога ГОЛЕМИ. Ако всеки запомни тия последни изречения ,рано или късно ще се сеща за тях за добро или лошо.
Успех на всички зад волана! И умната !!!.
Когато бях на 15 г. едва изчаках да навърша 16 за да взема кат.М. Мисленето и поведението на пътя ми се формираше ежедневно,благодарение на допуснатите от мен грешки.Стараех се да не ги повтарям. На 18 г. взех кат. Б., Колкото караш,повече "поумняваш". На 21 взех кат Ц. Отговорноста повече. След 4 год. взех кат Д и Е . Стана ми "ХОБИ" да се явявам за категории,докато не ми изписаха "ЦЯЛАТА АЗБУКА " в талона. Пообиколих доста държави.Промени ми се мисленето и самото каране. На всички мога да пожелая успех .Бъдете разумни на пътя!
Когато стане белята -връщане няма. СКОРОСТА при управление е НАЙ-ВАЖНИЯТфактор за нежелателни събития. По-добре с 1 час по-късно без проблеми ,отколкото по-рано но с ядове...а понякога ГОЛЕМИ. Ако всеки запомни тия последни изречения ,рано или късно ще се сеща за тях за добро или лошо.
Успех на всички зад волана! И умната !!!.
- EXO
- Потребител

- Обратна връзка:
Mале ... какви са тез космически застраховки. Те цените на колите паднаха, хората карат курници по за 2000лв, те с таз гражданска си купуват още една кола за няколко години ... Луда работа! Освен това само възраст и мощност/кубатура гледат. Ами като са толкова загрижени да е по-евтино на сериозните водачи и с години и кубатури гледат да ги отсяват -то къде са застраховките с намаление за водачи с т.н. "златен талон" - водачи без нарушения последните 6 години и за водачи без никакви нарушения от както имат книжка (повече от 6-те години) ? Аз такива намаления не виждам, а те са най-логични. Карал си внимателно и съветсно, спазвал си правилата над 6 години ама си плащаш примерно като някой 18 годишно лапе (да ме прощават младежите тук) дето има 100 акта и фиша за какви ли не нарушения ... Абсурди всякакви.
- didka
- Старо куче медалист

Има такъв застраховател,който предлага отстъпка при наличието на златен талон у водача
Друг е въпроса,че това не е критерий,че няма да причиниш ПТП,след като го притежаваш.
Трябва да се взема под внимание и възрастта на автомобила,защото колкото е по-овехтял,толкова е по-голяма вероятността да стане участник в ПТП,колкото и добре да е поддържан.Освен това по-новите автомобили притежават доста повече екстри,с които се намаля риска в определена степен.Относно литража на колата-не виждам защо е определящ фактор при формирането на крайната цена?Една и съща щета се причинява и с 1.3 и с 2.0 двигател.
Друг е въпроса,че това не е критерий,че няма да причиниш ПТП,след като го притежаваш.
Трябва да се взема под внимание и възрастта на автомобила,защото колкото е по-овехтял,толкова е по-голяма вероятността да стане участник в ПТП,колкото и добре да е поддържан.Освен това по-новите автомобили притежават доста повече екстри,с които се намаля риска в определена степен.Относно литража на колата-не виждам защо е определящ фактор при формирането на крайната цена?Една и съща щета се причинява и с 1.3 и с 2.0 двигател.
Dog drags - no tracks...
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Попитах за въпросния закон,понеже сега съм на 15. Хем искам да зема книжка по-бързо,хем като ги гледам как карат ме е малко шубе. 
- Princo
- Старо куче медалист

Хващаш баща си и на полигона на Хрищени дерзайш.Няма да усетиш как ще мине времето и ще трябва да почваш курсувете.mITky написа:Попитах за въпросния закон,понеже сега съм на 15. Хем искам да зема книжка по-бързо,хем като ги гледам как карат ме е малко шубе.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Това е най - опасно, поне според мен. Тъй като инструктора ти изгражда маниерите при шофирането. Има някой тънкости който обикновенния шофьор пък бил той и професионален който не смята за важни или не ги спазва, за това е хубаво да не си правиш експерименти. Защото ще вземеш 1-2 часа, ще си помислиш че вече знаеш да шофираш, някоя вечер баща ти ще заспи и ще му вземеш ключовете за колата, може да си с компания или да си пил ... и то така стават нещата. Ще попаднеш в ситуация на пътя в която няма да знаеш как да реагираш и айде ... ако имаш някой познат съфорумец само ще ни извести да сменим ранга ти от "старо куче" на "R.I.P". За съжаление вече сме имали такъв случай във форума ни, не точно с млад шофьор де.Princo написа:Хващаш баща си и на полигона на Хрищени дерзайш.Няма да усетиш как ще мине времето и ще трябва да почваш курсувете.mITky написа:Попитах за въпросния закон,понеже сега съм на 15. Хем искам да зема книжка по-бързо,хем като ги гледам как карат ме е малко шубе.
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Да прав си ,но не сямтам да ги правя тия глупости. Като си зема книжката и като съм сигурен ,че мога да шьофирам - тогава.Апък имам-нямам още 3-4 години живот спокоен.После сутден , работа ... и така !
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
студент,работа... -> за някой тогава почва живота 
а да"си сигурен че може да шофираш" трябва не само да имаш книшка.Доста часове каране ти трябва из града,из натоварено движение,дъжд,сняг...
така се става "сигурен в себе си" "и почват ти да управляваш колата,а не тя теб"
лошото е че човек цял живот се учи на това и съм сигурен че пак не успява.
а да"си сигурен че може да шофираш" трябва не само да имаш книшка.Доста часове каране ти трябва из града,из натоварено движение,дъжд,сняг...
така се става "сигурен в себе си" "и почват ти да управляваш колата,а не тя теб"
лошото е че човек цял живот се учи на това и съм сигурен че пак не успява.
- TaO-DeadSocked
- Модератор

- Обратна връзка:
Кой съфорумец е починал ?
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Беше преди няколко години и честно казано вече не си спомням ника или ситуацията.TaO-DeadSocked написа:Кой съфорумец е починал ?