След това карах няколко дена с бащата и си го взех вторият път. Но той само ми обясняваше и викаше на моменти.
Закона за млади шофьори?
- The enD
- Старо куче медалист

Re: Беч ЕООД - Изградете се като професионален шофьор!!
Мен ме скъсаха първият път, защото инструктура само блееше или говореше по телефона, вместо да ми казва в тази ситуация какво трябва да се прави. Отделно, че бяха малко часовете.
След това карах няколко дена с бащата и си го взех вторият път. Но той само ми обясняваше и викаше на моменти.
Пак по-добре от ония бастун.
- Princo
- Старо куче медалист

Какво значение има инструктура,когато си на кормуване ? Даяджията те изпитва,боли го х*я иснтруктура.На инструктура,работата му е за 30 часа,да те научи да караш в градски и извънградски условия.Да те научи кадърно,да ти обяснява всичко ... Друг е въпроса,че са малко инструктурите,които вършат това ...The enD написа:Мен ме скъсаха първият път, защото инструктура само блееше или говореше по телефона, вместо да ми казва в тази ситуация какво трябва да се прави. Отделно, че бяха малко часовете.
След това карах няколко дена с бащата и си го взех вторият път. Но той само ми обясняваше и викаше на моменти.Пак по-добре от ония бастун.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Иска да каже, че когато е трябвало инструктора не е обяснявал. Не се и учудвам моя беше същата работа - до последно му карахме внучетата до Казанлък, купувахме му захар за ракията, ходихме да взимаме майка му от село... Изобщо всякакви глупости, но не и това, което трябва - даже ми намали с някочко часа градското каране заради неговите си задачи. За паркиране например изобщо не беше споменал преди последния час... Когато си взех книжката бях наясно, че не мога да карам и чак се учудвам, че успях всичко кажи речи сам да науча СЛЕД като ми минаха шофьорските курсове. После да разправят, че младите шофьори били виновни...по-скоро те трябва да са недоволните задето хвърлят една шапка пари за курсове, а накрая никой им няма доверие и то не защото са некадърни, а защото глупавите инструктори толкова са им показали как се кара. Докато у нас шофьорските курсове не станат нещо повече от чисто и просто легално купуване на книжка, шофьорите не трябва да са единствените обвиняеми за всяко едно нещо.Princo написа:Какво значение има инструктура,когато си на кормуване ? Даяджията те изпитва,боли го х*я иснтруктура.На инструктура,работата му е за 30 часа,да те научи да караш в градски и извънградски условия.Да те научи кадърно,да ти обяснява всичко ... Друг е въпроса,че са малко инструктурите,които вършат това ...The enD написа:Мен ме скъсаха първият път, защото инструктура само блееше или говореше по телефона, вместо да ми казва в тази ситуация какво трябва да се прави. Отделно, че бяха малко часовете.
След това карах няколко дена с бащата и си го взех вторият път. Но той само ми обясняваше и викаше на моменти.Пак по-добре от ония бастун.
- The enD
- Старо куче медалист

Да за какво ми е ?Какво значение има инструктура,когато си на кормуване ?
- Princo
- Старо куче медалист

Тебе,на изпита на кормуване,кой те изпитва ? Даяджията или инструктура а ? Като ти каже даяджията,завий наляво,да не мислиш,че инструктура ще ти каже,не завивай- забранено е ?The enD написа:Да за какво ми е ?Какво значение има инструктура,когато си на кормуване ?Да карам сам викаш, все нещо ще науча...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- The enD
- Старо куче медалист

Явно не съм се изразил правилно. Скъсаха ме защото инструктора не си беше свършил работата по време на кормуването, не на изпита.

- Princo
- Старо куче медалист

За по бира,съм винаги готов,а тва че нe си е свършил инструктура работата,не съм те разбрал : )The enD написа:Явно не съм се изразил правилно. Скъсаха ме защото инструктора не си беше свършил работата по време на кормуването, не на изпита.
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
DaRkAssaSyN
- Новак

Така , извинете че не съм писал по темата от много време , но да оповестя вече :
Най-добрия инструктор в школата е Биньо Бинев. Цените ги дава по уговорка , според зависи , но се въртят около 600-700 лева , като ви обучава и дори дава допълнителни часове. Най-доброто , което изисквате.
Дори аз карах курса при него преди година и на изпита едва не ме скъсаха , но той се намеси със мнението си и си взех книжката , така че ще ви помага и в трудни времена , ако му станете приятен.
За контакти се обадете на мен , за да ви кажа GSM-а или направо да се срещнете с него!
Най-добрия инструктор в школата е Биньо Бинев. Цените ги дава по уговорка , според зависи , но се въртят около 600-700 лева , като ви обучава и дори дава допълнителни часове. Най-доброто , което изисквате.
Дори аз карах курса при него преди година и на изпита едва не ме скъсаха , но той се намеси със мнението си и си взех книжката , така че ще ви помага и в трудни времена , ако му станете приятен.
За контакти се обадете на мен , за да ви кажа GSM-а или направо да се срещнете с него!
-
RauL's FaN
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Щом едва не са те скъсали, значи е и толкова добър този инструктор.
-
DaRkAssaSyN
- Новак

RauL's FaN написа:Щом едва не са те скъсали, значи е и толкова добър този инструктор.
Не искам мнение от НЕКОМПЕТЕНТНИ!!
Ситуацията е такава , че едва не ме скъсаха , защото горе - на кръговото , изпитващия ми каза наляво , аз се нагласих да завивам с минаване през кръговото , но той повтори втори път наляво и аз го разбрах , че иска да свия наляво , и директно свих. След това той ме спря и ме попита защо зави така , аз му отговорих , че съм разбрал така , защото ми е казал 2 пъти наляво , инструктора ми също обясни това , и карах още около 10-15 минути без грешка. Така че да не ти знае много устата , без да знаеш фактите!!
Един от най-добрите е в Стара Загора и винаги е точен , за каквото и да било!! Винаги може да се разчита на него!!
---
Въздържай се от груб тон и нападки завбъдеще - във форума всеки има право на мнение независимо дали е компетентен или не. Ако всички бяхме компетентни по всичко, нямаше да ни трябват форуми.
- deltas
- Потребител

Не съм много съгласен,че старите шофьори правят масово грешки!Но нека първом изясним какво означава стар шофьор?Стар като години,над 60 примерно,или човек с повечко опит зад волана,независимо от категорията?За мен второто е по-меродавно,а и навъртяните километри са особено важен фактор!А най-важният фактор за мен е манталитета и културата на всеки един човек,независимо от опита или годините!Имам книжка от 25 години,и да чукна на дърво,произшествие,в истинския смисъл на думата,нямам!А само тази година имам към 20 000 км!За мен е важен принципа - на пътя да пазим не само себе си,но и другите!sawo написа:Идеята е, че със всяко нещо може да се злоупотреби - дали ще е средство за достъп до информация, дали ще е средство за превоз в случая не е толкова важно.nefelen написа:fantamaniaka - това е така, но се има в предвид и мощността в kW примерно![]()
sawo - както и аз казах, че това си зависи и от човека(и манталитета на цялото ни общество като цяло) . Примера ти за интернет не е правилен там става дума за свобода на достъп и информация, а понятие като свобода за шофиране не съм чувалВ америка са на този принцип. А и да сработи такова нещо, трябва да има добър контрол от страна на КАТ, МВР, ДАИ и всякви такива трибуквени абривиатури. Не ставаше дума и за полицая, който е взел подкоп и за циганина, който нападнал 70 годишната баба. Айде като държавата ни е скапана, поне децата ни да взимат на 16 години книжки и да ходят да се трепят и те.
В доста страни е разрешено пиенето на алкохол след 21 години, за шофьор на автобус трябва да си мин. 21 години има още доста примери където 21 години са като някакъв критерий, че вече си съзрял и си отговорен, може би не към себе си, а към другите.
Щом на 18 според закона си напълно съзрял и отговорен за действията си значи се предполага че вече имаш съзнанието да караш каквато кола поискаш. Ако на 18 не съм достатъчно съзрял и ми наложат ограничения какъв автомобил мога да карам, тогава трябва и наказанията да се ограничат - т.е. да се намалят както при непълнолетните. Просто това не е измислено цялостно не може хем от една страна да си достатъчно зрял на 18 за да си понасяш всякакви наказания както шофьорите на 50 години, хем обаче да не си достатъчно зрял за да караш автомобили като тях според мене това си е дискриминация. Щом шофьор с много опит направи дадена грешка, той трябва да се наказва много по-строго от младия шофьор, защото се предполага, че вече е натрупал опит и не трябва да греши толкова. Това определено ще вбеси доста хора, понеже поне по мои наблюдения масово старите шофьори правят груби грешки на пътя и далеч не са толкова сигурни и надеждни както се опитват да ги изкарат МВР.
Ако годините не са такъв фактор, а опита, тогава трябва да спрат да дават книжки след 20 дни курсове, а след 90 дни примерно и проблема с опита донякъде се решава. Ключа е в по-доброто обучение и обогатяване културата на водачите, а не в ограниченията. Просто не сме в състояние да следим за такива ограничения и със сигурност ще струва много повече на данъкоплатеца МВР денонощно да спира коли и да проверява години, кубатури, придружители и т.н. вместо държавата да вложи тези ресурси в по-добро обучение и кампании които да обогатят малко културата на хората зад волана, понеже определено има нужда.
Колкото до годините,мисля,че книжката трябва да се взема на 18(аз самия я взех на толкова),понеже всичко друго би било дискриминация!Всички последващи ограничения,като придружители или кубици на двигателя,са глупости на търкалета!Всичко трябва да се заложи още в периода на обучение,да се удвоят или утроят часовете по практика и теория,да се повишат изискванията за вземане на изпити,и т.н.!Знаете ли,че когато аз карах курса,1985 година,при кормуване,ако направиш сериозна грешка,като вземане на предимство,неспиране на стоп,и т.н.,инструкторът веднага ни глобяваше,издаваше фиш за пощенски запис,за 5,50лв,които ако не внесеш до 3 дни,те спират от курса!Дали сега е така?Едва ли!И най-големият ми куриоз беше,че бях скъсан на вътрешния,теоретичен изпит!А по-късно,пред КАТ,го взех без грешка!А изпитите,вътрешен,и пред КАТ,бяха на 4 етапа,последователно,и ако някъде се препънеш,не продължаваш на следващ етап,докато не вземеш поправителния!Етапите бяха - първи - решаване листовка,втори - устен,пред изпитващия,трети - шофиране на полигон,и четвърти - шофиране в градски условия,като всеки изпитен маршрут се теглеше индивидуално!И си спомням,че точно тогава,на изпита пред КАТ,насмалко щях да се бухна в задницата на един градски автобус,който спираше на БКПто!Но не ме скъсаха,макар че изпитващ беше терсенето-Ангелов,защото отчетоха факта,че са ме разсеяли,говорейки си с инструктора за странични неща!
-
marin_007
- Потребител

Естесвено, че шофьорите на 70 години примерн могат да правят грешки , понеже не са свикнали на такъв трафик и тем подобни , определено шофьорите с доста опит зад гърба си са доста над нас младите шофьори , който в дадена ситуация все още не знаем как да реагираме както трябва
Все пак си е до човека , ако не ти се отдава може и 20 години да си карал и пак да не ти върви карането , но ще бъдеш по вниматеен.нормално е да има по малки глоби за старите шфьорите като видиш повечто 20 годишни гъзарче завършват в дирето , нали са толкова курназ и са големи шофери
Заради такива като нас който са богове на пътя сме в челните места по катастрофи и такива , трябват драконовски мерки от кат за да се вразумим , за съжаление трябва да намалее и корупцията там.Като не можеш да си платиш , или като има на повечето места камери и като те снимат
Опа да видим ако с това си вадиш хляба дали ще спазваш ограничениета.Отделен въпрос е пък , че и ограниченията трябва да се преразгледат , на някой места са смешни като цяло. Но единствената оправия е видеонаблюдения с много строги мерки , българина само така можеш да го уплашиш , докато има още шуро-баджанащина за никъде не сме 
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Точно гледах сега че вдигат изискванията за шофьори както и възрастовата граница за професионални шофьори. Също така младите шофьори ще трябват да шофират поне година и половина само в присъствието на опитен водач.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
DaRkAssaSyN
- Новак

Абе Ти като ми ограничаваш темите , защо ми пишеш Извън Темата Коментар (Offtopic) ?admin написа:Точно гледах сега че вдигат изискванията за шофьори както и възрастовата граница за професионални шофьори. Също така младите шофьори ще трябват да шофират поне година и половина само в присъствието на опитен водач.
Аз съм я създал за млади курсисти и шофьори , не съм я създал да ми обсъждате закони и закончета!
Можехте да си създадете отделна тема нали? Ама решихте да оспамите моята!
Ако не ти е удобно просто можеше да я махнеш!
Айде със здраве!
- Princo
- Старо куче медалист

Да не говорим,че темата ти си е чиста реклама и отдавна трябваше да бъде заключена,най-малкото,не е етично спрямо другите инструктури !DaRkAssaSyN написа:Абе Ти като ми ограничаваш темите , защо ми пишеш Извън Темата Коментар (Offtopic) ?admin написа:Точно гледах сега че вдигат изискванията за шофьори както и възрастовата граница за професионални шофьори. Също така младите шофьори ще трябват да шофират поне година и половина само в присъствието на опитен водач.
Аз съм я създал за млади курсисти и шофьори , не съм я създал да ми обсъждате закони и закончета!
Можехте да си създадете отделна тема нали? Ама решихте да оспамите моята!
Ако не ти е удобно просто можеше да я махнеш!
Айде със здраве!
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...