Фалшив алкохол в Елмондо ?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
gild
Потребител
Потребител

Фалшив алкохол в Елмондо ?

Мнение от gild »

Здравейте съфорумци,
преди две седмици ходихме с познати на въпросното заведение Елмондо, тъй като и преди съм ходил там знаех че уискито им не е от най - истенското на света и се бях заредил с малко шишеце. Решихме да се възползваме от промоцията им 50 ml Jim Beam за 2.90 лв. След първата глътка веднага разбрах че уискито не е Jim Beam, пресипах малко аз във въпросното шишенце и пратих пробата в ДВСК. От там с писменн документ казаха че това е всичко друго, но не и Jim Beam. Сега проучвам варианта как мога да ги осъдя, проблема е че не мога да докажа че уискито е от там .. за сега.
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Фалшив алкохол в Елмондо ?

Мнение от klox »

Здравейте,
същатата случка с фалшив алкохол в Паралакс Диаманд Клуб....
Сравнително често пия Бушмил (въпреди че и него развалиха) донесеното изобщо не беше Бушмилс върнах на 2пъти чашката на сервитьоката и на третия път след 1000 фасони и конфети поръчах бира.
Бях силно възмутен.
От там с писменн документ казаха че това е всичко друго, но не и Jim Beam.
Имали как да го пуснеш този документ да го видим, че съм любопитен.
Дайл малко информация за пътя за подаване на пробата.
Подкрепям те в начинанието.
Успех.
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
gild
Потребител
Потребител

Мнение от gild »

Ще го снимам с телефона си и ще го пусна.
А колкото до подаване на пробата става лесно, даваш пробата, плащаш си таксата и чакаш една седмица. Проблема в съда е от момента на вземане на пробата до занасянето и в ДВСК, трябва да е акция на куките за да мине в съда, а и винаги могат да излезнат с номера че са се объркали с твоята поръчка или дистрибуторът им е дал такава бутилка. Същото е като с вестника. Подаваш жалба с/у някой вестник и те излизат с номера в съда: Няма доказателство че тази бройка е печатана в нашата печатница.

P.S. Да, в паралакса е менте Бушмилса, това и аз съм го забелязал но не съм носил за проба в ДВСК.
shenkel
Новак
Новак

Мнение от shenkel »

gild написа:Здравейте съфорумци,
преди две седмици ходихме с познати на въпросното заведение Елмондо, тъй като и преди съм ходил там знаех че уискито им не е от най - истенското на света и се бях заредил с малко шишеце. Решихме да се възползваме от промоцията им 50 ml Jim Beam за 2.90 лв. След първата глътка веднага разбрах че уискито не е Jim Beam, пресипах малко аз във въпросното шишенце и пратих пробата в ДВСК. От там с писменн документ казаха че това е всичко друго, но не и Jim Beam. Сега проучвам варианта как мога да ги осъдя, проблема е че не мога да докажа че уискито е от там .. за сега.
Все пак,не разбрахме,ако не е уиски,какво се е оказало?Има ли някакви вредности?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Интересно наистина, не знаех че чак толкова зле положението там. Всъщност мисля, че няма как де се установи какво точно са ти дали, освен ако нямат база данни с точния химически състав на най-различни алкохоли, с която да сравнят твоята проба. Лесно е да се види, че не е jim beam, но от там нататък какво е - трудна работа.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

Абе то ясно навсякаде е фалшив алкохола, ама аз друго немога да разбера как така са ти го изследвали в ДВСК :D да не ги бъркаш с РИОКОЗ. Защото до колкото знам аз ДВСК се занимава с животни и животински продукти, освен Jim Beam-a да се прави от сланина и паржоли :wink:
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

хах :)
Както вика комшията ми алкохолика
по хубаво от домашна чиста ракиика няма :D
сори за оффтопика
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Сигурно се е объркал с РИОКОЗ.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
DMXDMX
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от DMXDMX »

fantamaniaka написа:хах :)
Както вика комшията ми алкохолика
по хубаво от домашна чиста ракиика няма :D
сори за оффтопика
правилно :cheers:
Аватар
sancho pansa
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sancho pansa »

Пийте бира! Нея още не са почнали да я ментосват
shenkel
Новак
Новак

Мнение от shenkel »

sancho pansa написа:Пийте бира! Нея още не са почнали да я ментосват
:lol: :lol: :lol: Наивник! :lol: :lol: :lol:
Аватар
sancho pansa
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sancho pansa »

Бе шенкел ли си, винкел ли си, кво са смееш бе? Къде си чул за фалшива бира? Кво ми са прайш? Разбирач!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

shenkel написа:
sancho pansa написа:Пийте бира! Нея още не са почнали да я ментосват
:lol: :lol: :lol: Наивник! :lol: :lol: :lol:

Този път съм съгласен с shenkel. За бирата специално и аз си мислих че неможе да е менте ама се оказа че може не по заведенията разбира се, макар че по морето наливна бира не си вземайте :lol: само в бутилка. Има разни начини като започнеш от това да се долива кека с вода или разни боклуци до това да ти пресипват зад бара от върнатите чаши за да си направят икономия. За бирата по магазините гледайте да пише колко е екстракта. Пример: 10.4% ек. 5% алкохол. Щом ги има изписани и двете стойности това ознчава че в бирата има по малко спирт или в качествените бири няма въобще. Казано с други думи тези 5% алкохол трябва да са дошли от някъде и изписването на процента от екстракта удостоверява това. Най - често в кутийките на бирите ако се загледате ще видите че първата част от 10.4 или 12% ек. липства, това не е печатна грешка. Това означава че в тази кутийка няма бира, има спирт, разни оцветители и овкусители да замяза на бира. Истинската бира се прави само от три съставки: вода, хмел и бирена мая. Ако е без консерванти и спирт, бирата е полезна за здравето на човека заради хмела и бирената мая чрез който човек си доставя по естествен начин витамини за организма. На по високо ниво, може да се хвани кой пивоварни правят бира и кой боядисан спирт който прилича на бира по това кой от тях внасят и изкупуват хмел, а също и по отпадаците .. кой го изхвърля.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

масова практика... има доста заведения, които продават откровени лайна (ще прощавате епитета) и все по-малко, които държат на качеството... няма да правя реклама на никой, само ще кажа, че описаното заведение в темата не е от тези, дето си държи на клиентите..
наливен алкохол от PVC туби се лее на поразия преди отваряне вечер, все пак 1 шише сносно уиски в Метро или доставчиците идва на 16-18лв/700мл, а наливите лайна идват от 1,50 до 5-6лв за литър, в зависимост от качеството....
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Публикувай отговор