YTONG или тухли
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: YTONG или тухли
Тука не съм специалист ама съм виждал камини ... те се правят от едни огнеопорни тухли който задържат топлината и бая тежът. Още повече това "съоръжение" трябва да е поне на 60-70 см и може да пукнеш плочата от жегата, те за това телата на комините са от различен материал. Трябва също така да видиш и каква е терасата, нашите например са по 12 - 15 метра дълги, но не са вързани към основната плоча и не носят на големи тежести. Аз мислих едната част да я вкарам в апартамента ама ... не стана.
На въпроса ти: Като цяло с итонг се строй по - бързо, по лек материял е. Тухлата е по тежка, но е по ефтина. Един познат ми беше разправял че тухлата + варта и зидарията излиза по ефтино от колкото итонга за 1 кв. м. примерно.
На въпроса ти: Като цяло с итонг се строй по - бързо, по лек материял е. Тухлата е по тежка, но е по ефтина. Един познат ми беше разправял че тухлата + варта и зидарията излиза по ефтино от колкото итонга за 1 кв. м. примерно.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Nirvana
- Старо куче медалист
За около камината ще има огнеопорни блокчета 100 %. Не мисля да я правя на ниско, може би на метър и нещо височина, отдолу да имам рафтче за дръвца и дървени въглища и задължително отвор за въздух, който да изнася въздуха нагоре към тръбата. Терасата мисля, че няма да има проблем с килограмите. Масивна е! Все пак ще внимавам какво слагам върху нея де!
Идеята ми е да свържа коминното тяло с водосточната тръба, за да не дими на съседите. Но връзката няма да е насочена нагоре, ами наголу, за да не ми се пълни терасата с вода като вали. Някой пробвал ли е такова нещо?
Идеята ми е да свържа коминното тяло с водосточната тръба, за да не дими на съседите. Но връзката няма да е насочена нагоре, ами наголу, за да не ми се пълни терасата с вода като вали. Някой пробвал ли е такова нещо?
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тука май ще я объркаш, тази водосточна тръба нали на долния етаж под теб има улей в който се влива водата от терасата когато се миеNirvana написа: Идеята ми е да свържа коминното тяло с водосточната тръба, за да не дими на съседите. Но връзката няма да е насочена нагоре, ами наголу, за да не ми се пълни терасата с вода като вали. Някой пробвал ли е такова нещо?

- Nirvana
- Старо куче медалист
Не, не, тази тръба е от покрива до 1-вия етаж изцяло и няма никъде връзка към тераси. Само ме притеснява димът да не тръгне надолу (тъй като не мога да насоча връзката между коминното тяло и водосточната тръба нагоре, защото ще ми пълни терасата с вода). Това значи яко окадяване на блока. Камина искам тип барбекю, не за отопление. Може да измисля нещо като вентилатор дето да дърпа нагоре като има огън, но не съм го решил точно. Като мога ще снимам да покажа какво е положението по терасата и тръбата.admin написа:Тука май ще я объркаш, тази водосточна тръба нали на долния етаж под теб има улей в който се влива водата от терасата когато се миеNirvana написа: Идеята ми е да свържа коминното тяло с водосточната тръба, за да не дими на съседите. Но връзката няма да е насочена нагоре, ами наголу, за да не ми се пълни терасата с вода като вали. Някой пробвал ли е такова нещо?Няма ли да дими на човечеца
Сигурен ли си че тази тръба ще издържи на температурат
Ти искаш камина предполагам с водна риза която да отоплява целия апартамент, те развиват по голяма температура. Още повече водосточната тръба няма функция да дърпа дима като комин, а в твоя случай и на долу
Последно промяна от Nirvana на Сря Сеп 15, 2010 11:49 am, променено общо 1 път.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Той иска само барбекю, но наистина надолу нещо не схващам как точно ще го свърже? Така едва ли ще може да гори нормално огъня.
- Nirvana
- Старо куче медалист
Връзката ще стане лесно, само димът ме притеснява!sawo написа:Той иска само барбекю, но наистина надолу нещо не схващам как точно ще го свърже? Така едва ли ще може да гори нормално огъня.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Мисълта ми е как ще го свържеш така, че да е ефективно? Все едно да качваш вода по обратен наклон. По-добре да се свърже нагоре и да се сложи някаква клапа, която да се затваря, когато не се ползва BBQ-то.
- Nirvana
- Старо куче медалист
Да, принципно може и така, но представи си, че забравиш тази клапа преди дъжд...познай какво става с терасата. И на мен ми минава през акъла, ама май няма да стане така.sawo написа:Мисълта ми е как ще го свържеш така, че да е ефективно? Все едно да качваш вода по обратен наклон. По-добре да се свърже нагоре и да се сложи някаква клапа, която да се затваря, когато не се ползва BBQ-то.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ако си представиш целия този пушек, който ще се връща на терасата от BBQ-то, понеже дима няма да се извежда ефективно, бих поел този риск на твое място пък и една напомняща бележка също би помогнала 

- Nirvana
- Старо куче медалист
Снимки от кътчето отредено за барбекю:
http://dox.bg/files/dw?a=86c8e3eb4d
http://dox.bg/files/dw?a=60ef579f5c
http://dox.bg/files/dw?a=1fc9a4017f
http://dox.bg/files/dw?a=7746c3d959
http://dox.bg/files/dw?a=86c8e3eb4d
http://dox.bg/files/dw?a=60ef579f5c
http://dox.bg/files/dw?a=1fc9a4017f
http://dox.bg/files/dw?a=7746c3d959
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Малко тесничко ми се вижда като се изградят стените на терасата няма ли съвсем малка да стане?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ооо не се захващай, тези тръби са събрани от страни и ще окадиш кумшиите ти. Утре ако стане нещо на този улук ще обвинят теб ще трябва да я подменяш до горе и то до живот. Всеки път като стане нещо, теб ще винят. Не се занимавай. Още повече можеш да си направиш малко декоративно барбекю у вас в хола там имаш комин който е специално за това. Няма да си първия с камина в хола. Имаш да сложеш отдолу 3 тухли височина, и по една тухла от страни и си готов.
- Matrix_man
- Потребител
- Обратна връзка:
Тази водосточна тръба, ще дими... Погледни снадките, кюнците на печките се редят,като този който е най-близо до печката се пъха в следващия и т.н. А на водосточната тръба е на обратно, всеки по-долен е пъхнат в по-горния... Само си помисли как на всяка снадка ще дими... И както си на нисък етаж, минавайки дима покрай всеки по-горен етаж и... ще те засърбява
....
Имаш три възможности:
1. Да няма коминно тяло, а само "малко навън"... Това значи на всяко палене да каниш и комшиите на гости за да не мръкат.
2. Да си прекараш кюнци до покрива.
3. Да направиш както те посъветва admin.
P.S. 4-то може да се откажеш.... ама не ти го препоръчвам, щом си мераклия - действай.

Имаш три възможности:
1. Да няма коминно тяло, а само "малко навън"... Това значи на всяко палене да каниш и комшиите на гости за да не мръкат.
2. Да си прекараш кюнци до покрива.
3. Да направиш както те посъветва admin.
P.S. 4-то може да се откажеш.... ама не ти го препоръчвам, щом си мераклия - действай.

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Варианта за самостоятелни кюнци не е лоша идея наистина, ще се оръси малко за тръби но 

- Nirvana
- Старо куче медалист
Ще видя как са цените и ако ще ми излезе тънката да речем 200 лева ще си взема тръби до тавана!