Така е, но ядреното лоби няма интерес да изкарва нещата по-тежки отколкото са, което излиза че е така ако приемем всичко казано от доктора за вярноDa Edd написа:sawo, става дума за вторичните охладителни системи http://www.nei.org/filefolder/BoilingWa ... sign_3.jpg
Не мога да коментирам, защото не съм специалист, доколкото знам и той не е и са възможни неточности, но със сигурност информацията е автентична, доколкото човекът е в епицентъра на събитията и няма нищо общо с правителството или интересите на ядреното лоби.

(източник)"В град Иваки (Iwaki), разположен на около 40 км. южно от АЕЦ “Фукушима-1”, са отчетени радиационни нива от 470 пъти над нормата в 4,00 ч. местно време като след товаса спаднали, но актуалните им стойности не се уточняват."
"В префектура бипам, на около 70 км. южно от авариралите реактори, нивата на радиацията са скочили до 3 560 наносиверта на час към 8,10 ч., преди да спаднат до 821 наносиверта към 15,00 ч. местно време, посочва Bloomberg. За сравнение, при започването на измерванията в 9,30 ч. на 13 март, нивата на радиацията в префектурата е била около 50 наносиверта."
3,56 микросиверта за час е повече отколкото е приетата годишна безопасна доза от 3 микросиверта на година във целия свят. Само най-опасните професии позволяват до 30-50 микросиверта на година като се прилага изключителен медицински контрол, тези хора там отдавна са получили дозата си за доста години напред. Не знам как доктора сравнява дозата с рентген, но за мен това са глупости.