Две годишнини в едно...
- ksdh
- Потребител
Re: Две годишнини в едно...
Днес е и друга бележита дата - 141 години от рождението на идеолога и вожда на болшевизма и Октомврийския преврат от 1917 г., основоположника на най-съвършената форма на диктатура в света, гениалният Владимир Илич Ленин!
- nasenceto
- келеш
Koйто всъщност впоследствие решава от да преработи системата от комунистичекса в капиталистическа и не на косъм да го направи (един вид да постигне настоящия китайски модел), ама не успяваksdh написа:Днес е и друга бележита дата - 141 години от рождението на идеолога и вожда на болшевизма и Октомврийския преврат от 1917 г., основоположника на най-съвършената форма на диктатура в света, гениалният Владимир Илич Ленин!

- ksdh
- Потребител
nasenceto написа:Koйто всъщност впоследствие решава от да преработи системата от комунистичекса в капиталистическа и не на косъм да го направи (един вид да постигне настоящия китайски модел), ама не успяваksdh написа:Днес е и друга бележита дата - 141 години от рождението на идеолога и вожда на болшевизма и Октомврийския преврат от 1917 г., основоположника на най-съвършената форма на диктатура в света, гениалният Владимир Илич Ленин!![]()
![]()
Много моля, неподготвеници като тебе, да не се изказват в темата ми! Първо иди се образовай, после пиши, това не ти е турска тема! Не искам да се занижава нивото!
- nasenceto
- келеш

PS: това че не отговарям на всичките ти закачки и подмятания ,не означава че нямам мнение по въпроса или се че се правя на ощипан. Просто не ми се занимава с теб.
Последно промяна от nasenceto на Пет Апр 22, 2011 21:49 pm, променено общо 1 път.
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Сталин, с нетърпение очаквам 19-ти май! На тази бележита дата, предполагам знаеш, е роден видният кампучийски патриот Пол Пот-няма начин да не го почетеш в темата си.
Ай, наздраве!

http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ksdh
- Потребител
Bul-Dog написа:Сталин, с нетърпение очаквам 19-ти май! На тази бележита дата, предполагам знаеш, е роден видният кампучийски патриот Пол Пот-няма начин да не го почетеш в темата си.![]()
Ай, наздраве!
Ако не забравя, няма проблеми! Ама всъщност ти вече го отметна, няма нужда и аз да го споменавам!
- ksdh
- Потребител
Днес е 9 май, доста бележита дата! Ден на победата, за Русия и народите от бившия СССР, и ден на Европа!
Честно казано, денят на Европа е малко пресилено като идея, понеже съм с усещането, че е противопоставяне, макар и не открито, от времето на студената война! Докато за Русия, това е един истински празник, заради изнесената най-голяма тежест на Втората световна война!
Но пък, нека всеки го отбележи така, както го разбира!
Честно казано, денят на Европа е малко пресилено като идея, понеже съм с усещането, че е противопоставяне, макар и не открито, от времето на студената война! Докато за Русия, това е един истински празник, заради изнесената най-голяма тежест на Втората световна война!
Но пък, нека всеки го отбележи така, както го разбира!
- besniaa
- Старо куче медалист
Да, днес е День Победы - парада в Москва не е като миналогодишния, но пак е доста сериозна работа... и се чу , че струвал на руснаците към 40млн $...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Участвали са 22 000 войници... наистина сериозна работа 

- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Цитирам себе си от преди 1 година:
Не се е променило! Разгромът на националсоциализма си е факт и без подобен парад. Намирам тази форма на военна комплексарщина за неуважителна спрямо жертвите и от 2-те страни във войната.Западните демокрации отдавна честват 9-ти май като Ден на Европа и като символ на опрощение, примирение и обединение за един по-хубав свят. Но понеже тези ценности и идеали са чужи на братята руснаци, там все още манипулират хората с демонстрация на милитаризъм.
- ksdh
- Потребител
Da Edd написа:Цитирам себе си от преди 1 година:Не се е променило! Разгромът на националсоциализма си е факт и без подобен парад. Намирам тази форма на военна комплексарщина за неуважителна спрямо жертвите и от 2-те страни във войната.Западните демокрации отдавна честват 9-ти май като Ден на Европа и като символ на опрощение, примирение и обединение за един по-хубав свят. Но понеже тези ценности и идеали са чужи на братята руснаци, там все още манипулират хората с демонстрация на милитаризъм.
Аз пък не го намирам така! След като си изкарал 4 години от най-унищожителната война в историята, бил си нападнат най-вероломно, дал си над половината от всички жертви на същата война, страната ти е била тотално срината, може би все пак си заслужава, поне веднъж в годината, това да се припомни! Защото войната се изнесе изцяло на гърба на съветските народи, които победиха, въпреки фаталните понякога, грешки на управниците си!
Апропо, откъде знаеш какво е близко, и какво е чуждо на обикновения руснак? Също така, не мислиш ли, че западните демокрации не са това, за което се представят? Все пак, една Америка в момента води завоевателни войни в цял свят, прикривайки се зад маската на носител на демокрацията! И не са ли и трите ни национални катастрофи дело именно на тези прехвалени демокрации? Все пак, историята го доказва!
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Сталин, Русия е големият губещ от тази война! И днес те трябва да честват не ден на Победата, а ден на разгрома!!!
На тебе ли да обяснявам сега кой всъщност спечели от таз война? А? Кой направи пачка? Сещаш ли се? А кой нямаше държава клин в най-големите петролни залежи в света и се сдоби с с такава? Ти ще кажеш....
Има една "световна сила"-сила може да се нарече на злото, която издига и сваля правителства, която прави преврати и започва войни, сещаш ли се...Та тая сила имаше и постигна целта-богатата, мощната, великата Русия днес е на колене-а олигархчета с криви мутри купуват футболни отбори в Лондон. Иначе Империята-с бабе кралица и мнооого популярни сватби и разводи, а и убити принцеси и камили не знам си кво още...Ай, другото то го оставям за домашно...Само ми кажи-вярваш ли, че Русия днес празнува ден на Победата?
На тебе ли да обяснявам сега кой всъщност спечели от таз война? А? Кой направи пачка? Сещаш ли се? А кой нямаше държава клин в най-големите петролни залежи в света и се сдоби с с такава? Ти ще кажеш....
Има една "световна сила"-сила може да се нарече на злото, която издига и сваля правителства, която прави преврати и започва войни, сещаш ли се...Та тая сила имаше и постигна целта-богатата, мощната, великата Русия днес е на колене-а олигархчета с криви мутри купуват футболни отбори в Лондон. Иначе Империята-с бабе кралица и мнооого популярни сватби и разводи, а и убити принцеси и камили не знам си кво още...Ай, другото то го оставям за домашно...Само ми кажи-вярваш ли, че Русия днес празнува ден на Победата?
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Прекалено обширна тема е, да коментираме историята. Ако за теб почитането на многобройните жертви на тази безсмислена война е ОК в тази форма, нищо не мога да направя. Въпрос на ценности!
Под "братята руснаци" съм имал предвид управляващата клика в Русия. И много добре знаеш това. Не мисля да участвам повече в пропагандата ти. Пожелавам ти успех в начинанията ти!
Под "братята руснаци" съм имал предвид управляващата клика в Русия. И много добре знаеш това. Не мисля да участвам повече в пропагандата ти. Пожелавам ти успех в начинанията ти!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Аз пък мисля, че ако не беше Русия, света днес щеше да е подреден по съвсем различен начин. Също така далеч не може да се каже, че са поставени на колене. Олигарси има наистина, но няма страна без такива под една или друга форма, в Русия даже бих казал че донякъде гледат и националните интереси, докато в САЩ например изобщо не им пука нито за национални интереси, нито за американците, нито за нищо.Bul-Dog написа:Сталин, Русия е големият губещ от тази война! И днес те трябва да честват не ден на Победата, а ден на разгрома!!!
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Русия-ама преди да я превземат юдейо-болшевиките през '17-та-е носител на светлината и истината на Православието! Развиват се културата и изкуствата, провеждат се политически и социални реформи. Ето това е Велика Русия!!! И ако тази Русия беше се развивала по естествен път, днес нещата щяха да са много, ама много различни!
Айде сега ти се сети, кой, или кои имат нужда от развитие на духовността и кой залага на материалното-във всичките му проявления-консумация, унищожаване на ресурси, банки, кредити..
Айде сега ти се сети, кой, или кои имат нужда от развитие на духовността и кой залага на материалното-във всичките му проявления-консумация, унищожаване на ресурси, банки, кредити..