Хубав ли е интернета на Близуу(blizoo)?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Ned
Новак
Новак

Re: Хубав ли е интернета на Близуу(blizoo)?

Мнение от Ned »

AquiLA^ написа:Бил съм и на Орбинет и на Интернет груп освен на Близоо. Разликата, която намирам спрямо ИГ е само скоростта. И на двете фирми нета почти не ми е спирал и на двете съм карал по 2 години. И аз съм в централната част до Буате. Зависи кой за какво си ползва нето, но явно на нас, които сме доволни просто ни стига да имаме постоянен интернет, който не прекъсва на не много висока скорост, но да не забравяме, че и не е много пари. Дет се вика, кой за каквото си платил.
Орбинет не съществува от 3 и повече години. След като "Кейбълтел" (бившата Верея кабел) го погълна и близо година не се знаеше, кой аджеба обслужва клиентите на "Орбинет" . Повечето потребители преподписаха с "Кейбълтел", който пък след 2 годинки стана "Близуу". В момента "Близуу" провеждат отчаяна PR кампания с примамливи предложения, защото буквално затъват заради нескопосаното си обслужване и техническа поддръжка и отлива на клиенти е стряскащ.
Не мога да опиша през какво преминах, за да се откажа от тях и то след като договорът ми беше приключил и аз просто ги уведомих по установения ред предварително. То не бяха некадърни служителки, които под "прекратяване на договор" ми разбират временно спиране - ама номерцаааа, колкото искаш. След което през ден ми звъняха, за да ми предложат най-изгодната си оферта за интернет, цифрова и телефон (10 лева за първата 1 година), заради това, че съм бил лоялен клиент толкова години. А месец след като им върнах оборудването и приключих с тях, служители ми звънят на вратата, за да ми сменят приемника, защото нямали данни, че вече не съм техен абонат - дори с цялата си наглост искаха отново да им представя протокола за върнатото оборудване, че дори да им "споделя" на кой доставчик съм в момента :? . Изобщо като ги видя .......
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

Незнам за какво спиране на интернета на Близу говорите. На най-евтината им тарифа съм, интернета ми не спира никога. За една година най-много 2-3 пъти за по малко. Сайтовете се отварят моментално, ако някой сайт забави това е заради самия сайт. При натоварен трафик тегля с 2.2-2.6 мегабайта в секунда, вечер като е спокойно отпускат скоростта и стига до 7-8, колкото ми поеме компютърчето. Така е в Чучурите и Казански.
Това е моето наблюдение. Имам комшии на БТК, добър е нета но е сравнително бавен.
Но какво се оплакваме. Преди години като теглихме с по 128кб/с, още преди това с 16кб/с, на кабелните модеми Ериксончета, каква беше тогава ехее... :)
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Ned много се лъжеш като си мислиш, че фирмата затъва!!!Винаги ще има доволни и недоволни от даден доставчик!Интернета е хубав, като се има впредвид, че Близу е първата компания, която доставя интернет с кабелни модеми.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

fruitcake написа:Ned много се лъжеш като си мислиш, че фирмата затъва!!!Винаги ще има доволни и недоволни от даден доставчик!Интернета е хубав, като се има впредвид, че Близу е първата компания, която доставя интернет с кабелни модеми.
Нещо не схващам поста ти? Как така е първата компания с кабелни модеми?
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

може би означава това че ако преди не си бил клиент на орбинет и нямаш лан кабел интернета ти идва по обикновенния коксиален кабел и влиза в модем..
Както беше преди Верея :)
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Ами има ли друга фирма, която доставя интернет и телефон с кабелен модем в България?Аз не знам, но ако има значи съм в грешка :)
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Аз мисля ,че Близуу/далече/ май вече не предлагат кабелен модем, комшията ми ползва НЕт-а от тях ,но е ЛАН.
Стара Загора е БЕРОЕ!
Аватар
AquiLA^
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от AquiLA^ »

Предлагат. Вкъщи съм с модем. Един приятел се пусна преди 2 месеца и той е с модем.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

fruitcake написа:Ами има ли друга фирма, която доставя интернет и телефон с кабелен модем в България?Аз не знам, но ако има значи съм в грешка :)
Ами че де що има кабелни доставчици в БГ всички са с кабелни модеми?
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

По принцип до колкото ми обясниха като ми го прекарваха...
Ако си бил клиент преди на Орбинет си запазваш кабела и по него ти идва интернет.Ако не си бил клиент ползваш нет от модема.
Предложиха ми да ми пуснат и отделно лан кабел от суича им до нас да не минава пред модема но с идеята още пари...
Може да съм в грешка но мисля че за това е разликата защо някой са само с модем някой са и с кабел :)
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

sawo написа:
fruitcake написа:Ами има ли друга фирма, която доставя интернет и телефон с кабелен модем в България?Аз не знам, но ако има значи съм в грешка :)
Ами че де що има кабелни доставчици в БГ всички са с кабелни модеми?
Това предполагам, че не е въпрос макар че има "?" накрая :)
Кажи ми една фирма, която предлага интернет с кабелен модем?
Интернета на Близу е по два начина:
1.С кабелен модем, сигнала на който идва по коаксиален кабел
2.С UTP/FTP кабел или т.нар. LAN кабел, който се свързва към суич
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Eвроком бяха с кабелни модеми, Верея кабел бяха с кабелни модеми... Откакто има доставчици на кабелна телевизия, които предлагат интернет от тогава има и кабелни модеми. Затова ми стана странно, като каза, че blizoo са първите :)
М/у другото интернета им е по два начина, защото са купили доставчици, чиято мрежа е била изградена по различни начини :)
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

sawo написа:Eвроком бяха с кабелни модеми, Верея кабел бяха с кабелни модеми... Откакто има доставчици на кабелна телевизия, които предлагат интернет от тогава има и кабелни модеми. Затова ми стана странно, като каза, че blizoo са първите :)
М/у другото интернета им е по два начина, защото са купили доставчици, чиято мрежа е била изградена по различни начини :)
И Евроком и Верея са собственост на Близу :) Само Близу са с кабелни модеми в страната.
Няма значение какво са купили - факт е, че предлат нета по два начина :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Собственост са, защото ПОСЛЕ ги купиха. Идеята е, че далеч не са първите, както ти каза. Много преди тях са ползвали кабелни модеми. :)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

CATV нета е доста стара технология. Първия модем е направен през 1990 година, може би от 92-93 започва да влиза масово в употреба от кабелните оператори по света, в България по късно след 2000 година. Аз съм виждал в други страни работи доста прилично без никакви проблеми, но тука в България не е така, поради причината, че всеки си е опъвал кабели както му е дошло на акъла без да спазва стандартите, единия усилвател е на 300 метра от другия, следващия на 2 км и т.н. За това и потребителите преди години имаха доста проблеми с интернета, после с течение на времето доставчиците си подмениха някой от магистралните трасета с оптики, което подобрява качеството.
"There is no 'patch' for stupidity."
Публикувай отговор