Орбинет не съществува от 3 и повече години. След като "Кейбълтел" (бившата Верея кабел) го погълна и близо година не се знаеше, кой аджеба обслужва клиентите на "Орбинет" . Повечето потребители преподписаха с "Кейбълтел", който пък след 2 годинки стана "Близуу". В момента "Близуу" провеждат отчаяна PR кампания с примамливи предложения, защото буквално затъват заради нескопосаното си обслужване и техническа поддръжка и отлива на клиенти е стряскащ.AquiLA^ написа:Бил съм и на Орбинет и на Интернет груп освен на Близоо. Разликата, която намирам спрямо ИГ е само скоростта. И на двете фирми нета почти не ми е спирал и на двете съм карал по 2 години. И аз съм в централната част до Буате. Зависи кой за какво си ползва нето, но явно на нас, които сме доволни просто ни стига да имаме постоянен интернет, който не прекъсва на не много висока скорост, но да не забравяме, че и не е много пари. Дет се вика, кой за каквото си платил.
Не мога да опиша през какво преминах, за да се откажа от тях и то след като договорът ми беше приключил и аз просто ги уведомих по установения ред предварително. То не бяха некадърни служителки, които под "прекратяване на договор" ми разбират временно спиране - ама номерцаааа, колкото искаш. След което през ден ми звъняха, за да ми предложат най-изгодната си оферта за интернет, цифрова и телефон (10 лева за първата 1 година), заради това, че съм бил лоялен клиент толкова години. А месец след като им върнах оборудването и приключих с тях, служители ми звънят на вратата, за да ми сменят приемника, защото нямали данни, че вече не съм техен абонат - дори с цялата си наглост искаха отново да им представя протокола за върнатото оборудване, че дори да им "споделя" на кой доставчик съм в момента