Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Re: Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...

Мнение от ronaldo7 »

nasenceto написа:
sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план :)
Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.
За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето. :spank:
Аватар
Nakito
Потребител
Потребител

Мнение от Nakito »

С немска нафта разликата с бензинова кола е минимална на АутоБана 8O
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

Дизела определено е ако ще караш много и не си търсач на силните усещания.
Удоволствие от карането с дизел не може да изпиташ, колкото и нов да е с турбина и т.н. То трака, мрака, трещи, чудо
Дизела трябва да си го държиш на обороти, за да се наема по лесно. И винаги идва един момент в който си на 4та 4100 оборота сменяш на 5та и нищо не става :mrgreen:
Карал съм стар(доста време) и нов(по-малко) дизели, на баща ми и сестра ми колите им са на бензин и газ съответно и тях доста съм ги карал и имам впечатление от различните горива. Дори на газ разликата е огромна, много по-голяма пъргавост, динамика и усещане за ускорение :D а и много повече обороти имат
п.с. Карал съм дори дизел на използвано олио :mrgreen: :cheers:
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

nefelen написа:Дизела трябва да си го държиш на обороти, за да се наема по лесно. И винаги идва един момент в който си на 4та 4100 оборота сменяш на 5та и нищо не става :mrgreen:
Идва ми наум следното:
Някакъв дизел, караш на 5та с 2000рпм примерно 120км/ч
Караш и някакъв бензин на 5та с 120км/ч на колко 3000 ... 3500рпм ?

Трябва да изпревариш ТИР (ех тези тирове) и какво се получава:
- печката има средно 200-250Нм от 1500-2000рпм (зависи от използваната турбина)
- бензинката има средно 140-180Нм на колко ? 4000-4500рпм
Говорим за коли до 100-120к.с.

Та питанката е кой ще има по-добро доускорение нужно за изпреварването на ТИР-а :mrgreen: ?
Печката няма да сваля предавка, просто ще натисне газта до долу и въртящия момент ще ти каже думата.
Бензинката я виждам с междинна газ и на 3та с 6000рпм и пак няма да доускори като турбалан дизелан :lol:

п.с. Говорим за коли до 100-120к.с.

п.с.с. знам как върви един читав C20XE
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

ronaldo7 написа:
nasenceto написа:
sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план :)
Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.
За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето. :spank:
Е за това може ти да си мислиш така . Ай да имам някаква причина да стигна за 2 часа защо да не . Рядко бързам за някъде !!! , но има моменти когато мога да карам посредата :idea: .
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Мнение от ronaldo7 »

niggaz_nature написа:
ronaldo7 написа: За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето. :spank:
Е за това може ти да си мислиш така . Ай да имам някаква причина да стигна за 2 часа защо да не . Рядко бързам за някъде !!! , но има моменти когато мога да карам посредата :idea: .
Ако е празен пътя може и да успееш.
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Така дизела, също е динамичен, просто трябва да се кара по различен начин. Човек, който кара бензин и се качи на дизел, ще го кара като бензин и , ще си помисли, че изобщо неможе да върви. Читав дизел и читав бензин вървят, гробници, ако ще да са със ракетни двигатели стават само за бонището!
Осещането за скорост при даден бензина е по-добро от сравняван дизел. Често това осещане си остава само, като такова и няма нищо общо с реалността. Двигатели с изравнена мощност (бензин и турбо-дизел) вървят почти еднакво, ако са запазени и съотношението килограм/мощност е близко.
Хора, които карат градско повече на ръчка, ще спестят пари, ако карат дизел, но може да го прегреят по-лесно.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Може ако термостатите не са им читави, радиоаторите подпушени и т.н.
За разход дизела бие по всички параграфи.
Не рядко има случаи, в които дизеляка харчи по-малко от газифициран автомобил.
Примерно планински проход.

Ама метана ... ех метана .... евтинийка .....
Не пада толкоз много мощността, не знам що така мислите.
профилактика на PS3/4
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

ronaldo7 написа:
niggaz_nature написа:
ronaldo7 написа: За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето. :spank:
Не съм говорил за празен път но както и да е. Дори не съм казал че карам по правилата ако трябва да стигна за кратко време .
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

emzo написа:Може ако термостатите не са им читави, радиоаторите подпушени и т.н.
За разход дизела бие по всички параграфи.
Не рядко има случаи, в които дизеляка харчи по-малко от газифициран автомобил.
Примерно планински проход.

Ама метана ... ех метана .... евтинийка .....
Не пада толкоз много мощността, не знам що така мислите.
Ако сравним ЛАДА НИВА на газ и VW Lupo дизелово примерно - може и да харчи по-малко нафта... Иначе в пари не излиза сметката с дизел ;)
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

ronaldo7 написа:
niggaz_nature написа:
Неделя следобед от 2 до 4. Точно 2 часа. Ела питай жена ми (ще бъде доста красноречива :roll: ). Нарочно го засякох. Не забравяй че имам 30 км магистрала. Да отбележа, че не съм предприел нито една маневра по-рискована от обичайното и не съм попречил на никой от колегите в трафика по какъвто и да е начин!
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

besniaa написа:Ако сравним ЛАДА НИВА на газ и VW Lupo дизелово примерно - може и да харчи по-малко нафта... Иначе в пари не излиза сметката с дизел ;)
Два максимално еднакви автомобила - тегло, мощност.

Още нещо се сетих, в което дизела е победител.
Ускорение на 5та предавка от 40км/ч до 200км/ч :mrgreen:

Обаче трака трак си е гадна работа, друго си е да мърка някой тих японски бензинов двигател.
профилактика на PS3/4
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

emzo написа:
besniaa написа:Ако сравним ЛАДА НИВА на газ и VW Lupo дизелово примерно - може и да харчи по-малко нафта... Иначе в пари не излиза сметката с дизел ;)
Два максимално еднакви автомобила - тегло, мощност.

Още нещо се сетих, в което дизела е победител.
Ускорение на 5та предавка от 40км/ч до 200км/ч :mrgreen:

Обаче трака трак си е гадна работа, друго си е да мърка някой тих японски бензинов двигател.

Астра 2.0 DTI 101 коня и същата 1.6 с ГИ.... градско първата е 7-9, извън града 6.... ГИ градско 10-11, извън 8... в пари - нафтата 17-22лв / 14лв срещу 12-13лв/9лв... процентно разликата не е малка ;) не отричам дизела, ама отричам цената му :mrgreen:
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Никой май не споменава че нафтата все още се намира на 1.8лв /литър
:)
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

За темата -разход ,бензин ,дизел, градско и извън-четете между следващите редове:
Ойле ойле олеле ойлелеойле лелеле.Въх мали мааалиии малиилиии ,ах леле малиии малиииилиии.
Надявам се разбрахте за какво става въпрос.
Popopopopo
Публикувай отговор