Pay pal - въпрос

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Pay pal - въпрос

Мнение от Zac »

Имам въпрос отностно, потвърждаването на дебитна или кредитна карта. Ако не е потвърдена, предполагам не мога да си прехвърля парите от пей пал акаунта в банковият ми акаунт? И ако е така, какъв друг начин ще ми препоръчате за изпращане на пари от САЩ до БГ, който да стане за 2-3 дни. /защото п.пала за си потвърдя картата ще ми трябва поне 2 работни дни и още толкова да ми прехвърлят парите в банковия акаунт?
И това ли е като цяло най-евтиният начин за парични трансфери?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Pay pal - въпрос

Мнение от admin »

п.пал при мен оторизацията на картата отне 2 седмици, че дали не беше и повече. Има такса като всеки превод базиран на сумата която ще превеждаш, само че, имаше ограничение до 2000$ преди на година или нещо от сорта специално за България.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

За БГ се поддържат само карти - не може да се добавят банкови сметки. Прехвърлянето на парите става само от и към картата и отнема много повече от 2 дни. Активирането на картата става моментално - зависи единствено колко бързо се обновяват банковите ти извлечения - от там се вижда кода, който се пише в сайта на paypal. За трансфер на пари най-бързо и лесно става с western union - имат си такси, но paypal също имат така или иначе.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Ако използва директен паричен превод Мъниграм ще му излезе малко по-евтино отколкото УЮ (доколкото съм запознат с разплащанията им в ЕС), но все пак подобни преводи се ползват за спешни случаи.
Относно питането ти - имам някакво мнение, но по-добре попитай/разгледай http://www.pazaruvane-online.com/forum/" onclick="window.open(this.href);return false; сигурен съм, че ще намериш отговор.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Значи според вас няма шанс ако днес ми пратят сума от 500 евро. в потвърден отдавна акаунт, до четвъртък да ги свалят в карта при положение, че днес задам тази опция(свалянето)?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако самия акаунт е активиран отдавна и само за прехвърлянето се чака може и да стане за по-малко от 5 работни дни, но никой не може да ти го гарантира защото зависи от много неща. Най-добре със WU или MG както предложи spiralkinda.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Май с MG ще е ...
Мерси много за отговорите.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Ако ще е за MG можеш да си получиш от чейндж бюрото срещу Верея (където се слиза по стълбичките). Няма като в банките чакане, а и пичовете ти попълват вместо теб бланката, цялата работа отнема 2 минути. Откакто тази разплащателна фирма има офиси в Стара Загора винаги там ходя за превод, защото могат да ти извадят сумата ако получаваш (както и във всяка банка де). Веднъж отидох в друг клон и нямаха 500 евро в наличност, та обяснения - елате след час, че сега подобна сума нямаме в момента... :)
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Благодаря за инфото, аз от София ще ги дърпам.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Да не отварям нова тема, ще пиша в същата. Жената иска да направи поръчка от SportDirect за около 700 лв. Картат е кредитна с лимит 500, обаче оня ден и зарежда от машината на ОББ още 200 ( и на нея имаше към 30 в плюс). В сайта излиза обаче че не може да се ползватази карта за поръчката. Някой да се е сблъсквал с тоя проблем. Предполагам на SD им излиза че картата е с лимит 500 и съответно не позволяват плащания над лимита, без изобщода проверяват кво има по сметка. Дали съм прав?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Естествено, че си прав :) Да си плати на два пъти поръчката, те от сайта трябва после само да и я комбинират. От spordirect няма как да знаят защо транзакцията е била отказана от банката, а и не им е работа.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

sawo написа:Естествено, че си прав :) Да си плати на два пъти поръчката, те от сайта трябва после само да и я комбинират. От spordirect няма как да знаят защо транзакцията е била отказана от банката, а и не им е работа.
E да, ама ако е само до транзакция - парите ги има в картата. Излиза че гледат само как е регистрирана картата, т.е. с какъв лимит. Ако я плати на два пъти ще и сложат две такси по 30 паунда, а не една. Би трябвало да се разбира като две отделни поръчки и така всяка поръчка до някви килограми е фиксирана цифра - 30 паунда.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Лимита се определя от банката. Когато се направи опит за изтегляне на пари, повече от лимита на картата банката връща отговор на процесора на карти че транзакцията е отказана - без обяснение как, защо и т.н.
Напишете един мейл на тез от сайта да ви пуснат invoice на два пъти за да си платите.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Meрси за отговорите. Жената вече разделила поръчката на две. Едната пуснала директно към SD.com, a другата чрез посредник (Bukkk).
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

От началото на септември PayPal вдигат таксите https://cms.paypal.com/ie/cgi-bin/?cmd= ... icies_full" onclick="window.open(this.href);return false; още не съм прочел всичко, но и това ще стане някой ден :lol: (до седми септември :lol: )
Публикувай отговор