Pay pal - въпрос
- Zac
- Старо куче медалист
Pay pal - въпрос
Имам въпрос отностно, потвърждаването на дебитна или кредитна карта. Ако не е потвърдена, предполагам не мога да си прехвърля парите от пей пал акаунта в банковият ми акаунт? И ако е така, какъв друг начин ще ми препоръчате за изпращане на пари от САЩ до БГ, който да стане за 2-3 дни. /защото п.пала за си потвърдя картата ще ми трябва поне 2 работни дни и още толкова да ми прехвърлят парите в банковия акаунт?
И това ли е като цяло най-евтиният начин за парични трансфери?
И това ли е като цяло най-евтиният начин за парични трансфери?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Pay pal - въпрос
п.пал при мен оторизацията на картата отне 2 седмици, че дали не беше и повече. Има такса като всеки превод базиран на сумата която ще превеждаш, само че, имаше ограничение до 2000$ преди на година или нещо от сорта специално за България.
"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
За БГ се поддържат само карти - не може да се добавят банкови сметки. Прехвърлянето на парите става само от и към картата и отнема много повече от 2 дни. Активирането на картата става моментално - зависи единствено колко бързо се обновяват банковите ти извлечения - от там се вижда кода, който се пише в сайта на paypal. За трансфер на пари най-бързо и лесно става с western union - имат си такси, но paypal също имат така или иначе.
- spiralkinda
- Потребител
Ако използва директен паричен превод Мъниграм ще му излезе малко по-евтино отколкото УЮ (доколкото съм запознат с разплащанията им в ЕС), но все пак подобни преводи се ползват за спешни случаи.
Относно питането ти - имам някакво мнение, но по-добре попитай/разгледай http://www.pazaruvane-online.com/forum/" onclick="window.open(this.href);return false; сигурен съм, че ще намериш отговор.
Относно питането ти - имам някакво мнение, но по-добре попитай/разгледай http://www.pazaruvane-online.com/forum/" onclick="window.open(this.href);return false; сигурен съм, че ще намериш отговор.
- Zac
- Старо куче медалист
Значи според вас няма шанс ако днес ми пратят сума от 500 евро. в потвърден отдавна акаунт, до четвъртък да ги свалят в карта при положение, че днес задам тази опция(свалянето)?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ако самия акаунт е активиран отдавна и само за прехвърлянето се чака може и да стане за по-малко от 5 работни дни, но никой не може да ти го гарантира защото зависи от много неща. Най-добре със WU или MG както предложи spiralkinda.
- Zac
- Старо куче медалист
- spiralkinda
- Потребител
Ако ще е за MG можеш да си получиш от чейндж бюрото срещу Верея (където се слиза по стълбичките). Няма като в банките чакане, а и пичовете ти попълват вместо теб бланката, цялата работа отнема 2 минути. Откакто тази разплащателна фирма има офиси в Стара Загора винаги там ходя за превод, защото могат да ти извадят сумата ако получаваш (както и във всяка банка де). Веднъж отидох в друг клон и нямаха 500 евро в наличност, та обяснения - елате след час, че сега подобна сума нямаме в момента... 

- Zac
- Старо куче медалист
- nasenceto
- келеш
Да не отварям нова тема, ще пиша в същата. Жената иска да направи поръчка от SportDirect за около 700 лв. Картат е кредитна с лимит 500, обаче оня ден и зарежда от машината на ОББ още 200 ( и на нея имаше към 30 в плюс). В сайта излиза обаче че не може да се ползватази карта за поръчката. Някой да се е сблъсквал с тоя проблем. Предполагам на SD им излиза че картата е с лимит 500 и съответно не позволяват плащания над лимита, без изобщода проверяват кво има по сметка. Дали съм прав?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Естествено, че си прав
Да си плати на два пъти поръчката, те от сайта трябва после само да и я комбинират. От spordirect няма как да знаят защо транзакцията е била отказана от банката, а и не им е работа.

- nasenceto
- келеш
E да, ама ако е само до транзакция - парите ги има в картата. Излиза че гледат само как е регистрирана картата, т.е. с какъв лимит. Ако я плати на два пъти ще и сложат две такси по 30 паунда, а не една. Би трябвало да се разбира като две отделни поръчки и така всяка поръчка до някви килограми е фиксирана цифра - 30 паунда.sawo написа:Естествено, че си правДа си плати на два пъти поръчката, те от сайта трябва после само да и я комбинират. От spordirect няма как да знаят защо транзакцията е била отказана от банката, а и не им е работа.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Лимита се определя от банката. Когато се направи опит за изтегляне на пари, повече от лимита на картата банката връща отговор на процесора на карти че транзакцията е отказана - без обяснение как, защо и т.н.
Напишете един мейл на тез от сайта да ви пуснат invoice на два пъти за да си платите.
Напишете един мейл на тез от сайта да ви пуснат invoice на два пъти за да си платите.
- nasenceto
- келеш
Meрси за отговорите. Жената вече разделила поръчката на две. Едната пуснала директно към SD.com, a другата чрез посредник (Bukkk).
- spiralkinda
- Потребител
От началото на септември PayPal вдигат таксите https://cms.paypal.com/ie/cgi-bin/?cmd= ... icies_full" onclick="window.open(this.href);return false; още не съм прочел всичко, но и това ще стане някой ден
(до седми септември
)