Връзване на телевизор към комп с HDMI кабел
- nasenceto
- келеш
Връзване на телевизор към комп с HDMI кабел
Имам проблем. Не мога да подкарам старото Сони да изкара сигнал с HDMI кабела. Видеокартата очевидно го познава, даже ми изкарва модела на телевизора и препоръчителната резолюция. Когато е на extended конфигурация, мишката се скрива в страната в която се предполага че е продължението на десктопа върху телевизора, обаче на него екрана е черен. Звук също не се чува, въпреки че се вижда като устройство с Sound настройките и е зададено като default устройство. Като сменя резолюцията на телевизора, се вижда че премигват индикациите за наличие на звук и др. и толкова. Пробвал съм същия кабел и комп на други два телевизора и е перфектно. На този обаче не ще. Някой с идеи? Рових в гугъл, ама не намерих смислено обснение или разрешение на проблема.
-
- Потребител
Re: Връзване на телевизор към комп с HDMI кабел
Да питам първо какви са ти видеокартата, другия монитор и модела на телевизора (сонито). Повярвай ми, всичко има значение!
- nasenceto
- келеш
Картата е G330M. Пробвал съм на Филипс ...ма не му знам модела. Само знам че тръгна на 1080p. На работа ползвам втори монитор. Някакво 26" AOC. И на двата бачка перфектно.
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
-
- Потребител
С лаптоп ли си? Дори и да си не би трябвало да е толкова сложно.
На самия телевизор имаш ли настройки за РС мод или нещо подобно? Да му укажеш през кое HDMI какъв сигнал пускаш?
На самия телевизор имаш ли настройки за РС мод или нещо подобно? Да му укажеш през кое HDMI какъв сигнал пускаш?
- nasenceto
- келеш
Чак толкова разбира
Имам естесвено и съм му задал. Пробвах и през PC mode-a ама не вижда нищо оттам и няма и логика. Избирам точно входа, през който е забит HDMI-я. С лаптоп съм Toshiba A660-10W. TV-то е Sony KDL-26P2530. Нали споменах, че като сменям резолюцията която трябва да се вижда на Сонито, индикациите за стереозвук и за номер на входа премигват, т.е. има няква връзка. Стои си обаче черно и без звук.

-
- Потребител
Много странно с премигването на картината! От години съм с Ати карти и не знам какви нагласи има на нВидиа картите за да се пусне HDMI. Пробвай с друга версия на драйвера на видеото, някоя по-нова а защо не и по-стара.
На лаптопа освен HDMI нямаш ли и DVI изход? Ако имаш DVI защо не пробваш с преходник DVI->HDMI? Аз така ползвам сигнал в момента. Просто с версията на драйвера на Ати, с която съм в момента, не успях да изкарам сигнала през HDMI-я и карам с преходник, който навсичкото отгоре прехвърля и звук.
На лаптопа освен HDMI нямаш ли и DVI изход? Ако имаш DVI защо не пробваш с преходник DVI->HDMI? Аз така ползвам сигнал в момента. Просто с версията на драйвера на Ати, с която съм в момента, не успях да изкарам сигнала през HDMI-я и карам с преходник, който навсичкото отгоре прехвърля и звук.
- nasenceto
- келеш
На други монитори и телевизори става, така че не мисля да слагам по стар драйвер. Имам VGA и с него става, ама не е в тва работата. 

-
- Потребител
Телевизорът има ли няколко HDMI входа или е само един? Да не би входът да е изгорял нещо.
- nasenceto
- келеш
Има два. И на двата едно и също.Salamura написа:Телевизорът има ли няколко HDMI входа или е само един? Да не би входът да е изгорял нещо.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Имах подобен проблем на едно приятелче и то май пак с тошиба лаптоп беше ама не помня как го оправих. Трябваше да се влезне в настройките на видео картата и от там се избираше да активира и втория дисплей защото по подразбиране е неактивен. Нещо от този род беше.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
- Потребител
То явно всичко е игра на настройки! Пример - Ати 4-та серия разпознава автоматично свързан HDMI кабел към съответен монитор/телевизор а новата серия 6-та (с една и съща версия драйвер) не разпознава автоматично а трябва да ровиш из опциите за да подкараш HDMI-я!
- nasenceto
- келеш
Абе господа. Май не ме разбрахте правилно. Напълно в час съм с техниката, не ме мислете за начинаещ. Както казах на други монитори няма проблем. Вади си и звук и картина. По скоро е вероятно нещо със Sony-то да трябва да се бутне. Идеята ми беше ако някой се е борил с тоя проблем да даде рамо.
PS:Всички настройки съм изчоплил и файда никва...
PS:Всички настройки съм изчоплил и файда никва...