Връзване на телевизор към комп с HDMI кабел

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Връзване на телевизор към комп с HDMI кабел

Мнение от nasenceto »

Имам проблем. Не мога да подкарам старото Сони да изкара сигнал с HDMI кабела. Видеокартата очевидно го познава, даже ми изкарва модела на телевизора и препоръчителната резолюция. Когато е на extended конфигурация, мишката се скрива в страната в която се предполага че е продължението на десктопа върху телевизора, обаче на него екрана е черен. Звук също не се чува, въпреки че се вижда като устройство с Sound настройките и е зададено като default устройство. Като сменя резолюцията на телевизора, се вижда че премигват индикациите за наличие на звук и др. и толкова. Пробвал съм същия кабел и комп на други два телевизора и е перфектно. На този обаче не ще. Някой с идеи? Рових в гугъл, ама не намерих смислено обснение или разрешение на проблема.
Salamura
Потребител
Потребител

Re: Връзване на телевизор към комп с HDMI кабел

Мнение от Salamura »

Да питам първо какви са ти видеокартата, другия монитор и модела на телевизора (сонито). Повярвай ми, всичко има значение!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Картата е G330M. Пробвал съм на Филипс ...ма не му знам модела. Само знам че тръгна на 1080p. На работа ползвам втори монитор. Някакво 26" AOC. И на двата бачка перфектно.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

С лаптоп ли си? Дори и да си не би трябвало да е толкова сложно.
На самия телевизор имаш ли настройки за РС мод или нещо подобно? Да му укажеш през кое HDMI какъв сигнал пускаш?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Чак толкова разбира :lol: Имам естесвено и съм му задал. Пробвах и през PC mode-a ама не вижда нищо оттам и няма и логика. Избирам точно входа, през който е забит HDMI-я. С лаптоп съм Toshiba A660-10W. TV-то е Sony KDL-26P2530. Нали споменах, че като сменям резолюцията която трябва да се вижда на Сонито, индикациите за стереозвук и за номер на входа премигват, т.е. има няква връзка. Стои си обаче черно и без звук.
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

Много странно с премигването на картината! От години съм с Ати карти и не знам какви нагласи има на нВидиа картите за да се пусне HDMI. Пробвай с друга версия на драйвера на видеото, някоя по-нова а защо не и по-стара.
На лаптопа освен HDMI нямаш ли и DVI изход? Ако имаш DVI защо не пробваш с преходник DVI->HDMI? Аз така ползвам сигнал в момента. Просто с версията на драйвера на Ати, с която съм в момента, не успях да изкарам сигнала през HDMI-я и карам с преходник, който навсичкото отгоре прехвърля и звук.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

На други монитори и телевизори става, така че не мисля да слагам по стар драйвер. Имам VGA и с него става, ама не е в тва работата. :wink:
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

Телевизорът има ли няколко HDMI входа или е само един? Да не би входът да е изгорял нещо.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Salamura написа:Телевизорът има ли няколко HDMI входа или е само един? Да не би входът да е изгорял нещо.
Има два. И на двата едно и също.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Имах подобен проблем на едно приятелче и то май пак с тошиба лаптоп беше ама не помня как го оправих. Трябваше да се влезне в настройките на видео картата и от там се избираше да активира и втория дисплей защото по подразбиране е неактивен. Нещо от този род беше.
"There is no 'patch' for stupidity."
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

То явно всичко е игра на настройки! Пример - Ати 4-та серия разпознава автоматично свързан HDMI кабел към съответен монитор/телевизор а новата серия 6-та (с една и съща версия драйвер) не разпознава автоматично а трябва да ровиш из опциите за да подкараш HDMI-я!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Абе господа. Май не ме разбрахте правилно. Напълно в час съм с техниката, не ме мислете за начинаещ. Както казах на други монитори няма проблем. Вади си и звук и картина. По скоро е вероятно нещо със Sony-то да трябва да се бутне. Идеята ми беше ако някой се е борил с тоя проблем да даде рамо.

PS:Всички настройки съм изчоплил и файда никва...
Публикувай отговор