Въпрос за захранване
- realprofesora
- Старо куче медалист
Въпрос за захранване
Колеги , мисля да направя един експиримент и ми е нужен съвет , за да поразсъждаваме.
Та случая е следния : Имам захранване -Нонейм някво 350W , ще слагам една видеокарта с доста консумация и с допълнително захранване .Та се питам вместо да купувам яко захранване да взема да сложа още едно евтино 350W ,koето да храни само картата.Естетсвено ще е с отделен кабел и ще го пускам заедно със стартиране на компа (зелен кабел+черен ).Как мислите осъществима ли е идеята ми и дали някой се е сещал да прави нещо подобно.Дали ще имам някакви проблеми за които все още не съм се сетил и т.н.
Ще помоля да не спамите с отговори като :Ама защо не си вземеш яко захранване за 100лв или подобни.
Та случая е следния : Имам захранване -Нонейм някво 350W , ще слагам една видеокарта с доста консумация и с допълнително захранване .Та се питам вместо да купувам яко захранване да взема да сложа още едно евтино 350W ,koето да храни само картата.Естетсвено ще е с отделен кабел и ще го пускам заедно със стартиране на компа (зелен кабел+черен ).Как мислите осъществима ли е идеята ми и дали някой се е сещал да прави нещо подобно.Дали ще имам някакви проблеми за които все още не съм се сетил и т.н.
Ще помоля да не спамите с отговори като :Ама защо не си вземеш яко захранване за 100лв или подобни.
Popopopopo
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Re: Въпрос за захранване
Интересно...
Като цяло няма причина да не бачка. Но не знам биоса как ще реагира. Дали ще може подходящо картата да си регулира волтажите, защото мисля че се контролират от биоса, а той взема информация за другото захранване...
Като цяло няма причина да не бачка. Но не знам биоса как ще реагира. Дали ще може подходящо картата да си регулира волтажите, защото мисля че се контролират от биоса, а той взема информация за другото захранване...
- realprofesora
- Старо куче медалист
Дали да не свържа всички кабели (управляващите ) на двете захранвания в едно-зелен със зелен , оранжев с оранжев и т.н. и става все едно е едно захранване само.И ще се командват и двете едновременно.
Но си мисля че волтажите на картата тя сама ще си ги регулира-все пак е самостоятелен елемент, със собствена памет, процесор и захранване.
Но си мисля ,че е най-добре да се пробва да се види какво ще стане.
Или с основното захранване да захранвам дъното и картата, а с допълнителното да захраня харда и ДВД записвачката.
Ако консумацията на ток на картата е 150 Вата , остават още 150 за захранване на проца и паметта и дъното.При захранване 350Вата мисля че трябва да му стигне този ток.Ако има проблем мисля ,че ще вземе да се рестартира или да гасне.
Но си мисля че волтажите на картата тя сама ще си ги регулира-все пак е самостоятелен елемент, със собствена памет, процесор и захранване.
Но си мисля ,че е най-добре да се пробва да се види какво ще стане.
Или с основното захранване да захранвам дъното и картата, а с допълнителното да захраня харда и ДВД записвачката.
Ако консумацията на ток на картата е 150 Вата , остават още 150 за захранване на проца и паметта и дъното.При захранване 350Вата мисля че трябва да му стигне този ток.Ако има проблем мисля ,че ще вземе да се рестартира или да гасне.
Popopopopo
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Електротехниката ми като цяло куца, но мисля че ако ги свържеш заедно няма да стане 700в, а ще си остане 350. Не съм 100% сигурен.
Най-много да изгориш картата

- realprofesora
- Старо куче медалист
Наистина ти куца ел.техникатаTenebrus написа:Електротехниката ми като цяло куца, но мисля че ако ги свържеш заедно няма да стане 700в, а ще си остане 350. Не съм 100% сигурен.

Просто си представи 2 печки електрически духалки ,само че ключовете им за управлението на степените са свързани в едно.Печките ще си работят и ще си изключват когато има дойде време ,но самостоятелно ,защото ще се командват всяка от своя си термостат.Но дали да работят на 1ва или 2ра степен ще зависи от ключа който е общ.
И при захранването ще се получи точно това.За жалост не може да съм сигурен докато не пробвам , защото в практиката съм имал какви ли не случаи

Popopopopo
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Ся може да ми куца електротехниката, ама примера ти е страшно неточен. Тук не говорим за топлинен капацитет...
Според мен няма да стане това което го мислиш.
Според мен няма да стане това което го мислиш.
- realprofesora
- Старо куче медалист
- nasenceto
- келеш
Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.
-
- Старо куче медалист
флаш под дос и не ти трябва да имаш и ОС даже.nasenceto написа:Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.
а колкото до двете захранвания няма да имаш проблем да работят и двете. Просто си вземи захранване с копче отзад даваш постоянно на късо зелен и черен кабел и преди да пуснеш компа си включваш копчето на това захранване за видеото .
И се пак от чисто информативна цел за какво е играчката да е с две захранвания като един нормален fortron 350 W ще ти свърши работа.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
МОИТЕ ОБЯВИ
- stivans
- Старо куче медалист
Тук http://www.techpowerup.com/reviews/Sapp ... 50/28.html има мощноста на доста видеокарти ,има и такива с мощност от 320-380 W , така че един фортрон за общо захранване 350 w ,ще дойде малко,виждал съм такъв изгоряло от мощна видеокарта.Мисля че с 2 захранвания ще е по добре или едно най-малко 500W,но цената ще отиде доста над 100 лв. ако е марково.
Стара Загора
Стара Загора
-
- Потребител
Има и нещо друго
на 20/24 пиновия конектор на захранването излизат както следва:
черен -маса
червен - 5 волта
оранжев - 3,3 волта
жълт - 12 волта
зелен - power on
син - -5 волта
бял - -12 волта
лилав - 5 волта stand by
сив - power good - връща информация че захранването работи правилно(зависи от БИОС на конкретното дъно) - даже ако не е на ред гаси компа за да го предпази
на веригите 3,3 , 5 и 12 самото захранване има товарни съпротивления и може да се запусне без товар на изходите, но продължителна работа по този начин не се препоръчва. Тези товарни съпротивления поемат в този случай липсата на товар на изходите и греят. Нататък - който не е виждал опечено захранване... ще види.
Не става като батерии да ги запаралелиш
двете захранвания.
На времето имаше такива фортрони с размерите на CD и се слагаха в гнездата като обикновено cd/dvd обаче бяха 300 ватови.
Лично аз не бих експериментирал с нонейм захранване , че още повече по тази схема с две.
Толкова пари се дават за карти, дъна, процесори, пък захранването всеки прави икономия и после...
Купи си нещо свястно.
Виж на Актим - до лятното кино. От там съм купувал качествнни захранвания.

на 20/24 пиновия конектор на захранването излизат както следва:
черен -маса
червен - 5 волта
оранжев - 3,3 волта
жълт - 12 волта
зелен - power on
син - -5 волта
бял - -12 волта
лилав - 5 волта stand by
сив - power good - връща информация че захранването работи правилно(зависи от БИОС на конкретното дъно) - даже ако не е на ред гаси компа за да го предпази
на веригите 3,3 , 5 и 12 самото захранване има товарни съпротивления и може да се запусне без товар на изходите, но продължителна работа по този начин не се препоръчва. Тези товарни съпротивления поемат в този случай липсата на товар на изходите и греят. Нататък - който не е виждал опечено захранване... ще види.

Не става като батерии да ги запаралелиш

На времето имаше такива фортрони с размерите на CD и се слагаха в гнездата като обикновено cd/dvd обаче бяха 300 ватови.
Лично аз не бих експериментирал с нонейм захранване , че още повече по тази схема с две.
Толкова пари се дават за карти, дъна, процесори, пък захранването всеки прави икономия и после...

Купи си нещо свястно.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- realprofesora
- Старо куче медалист
Най-после свестен отговор.stivans написа:Тук http://www.techpowerup.com/reviews/Sapp ... 50/28.html има мощноста на доста видеокарти ,има и такива с мощност от 320-380 W , така че един фортрон за общо захранване 350 w ,ще дойде малко,виждал съм такъв изгоряло от мощна видеокарта.Мисля че с 2 захранвания ще е по добре или едно най-малко 500W,но цената ще отиде доста над 100 лв. ако е марково.
Благодаря и на негърската природа(същност) или както там се превежда .Цецо схвана ми идеята нали.Може и да е правено досега, но аз да не съм знаел.Пък може и да съм пионера в този вид захранвания

Popopopopo
- nasenceto
- келеш
Пробвах с Hirens Boot CD 10.5 и под DOS не ми показва дяловете . Да не би да е щото са NTFS? Пробвах и с няква емулация на miniWindows XP. Тоя път не ми каза че за 32 бита, а за друга операционна система...niggaz_nature написа:флаш под дос и не ти трябва да имаш и ОС даже.nasenceto написа:Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.
а колкото до двете захранвания няма да имаш проблем да работят и двете. Просто си вземи захранване с копче отзад даваш постоянно на късо зелен и черен кабел и преди да пуснеш компа си включваш копчето на това захранване за видеото .
И се пак от чисто информативна цел за какво е играчката да е с две захранвания като един нормален fortron 350 W ще ти свърши работа.
-
- Старо куче медалист
Не в сайта на производителя имаш биос който да флашнеш под операционна система и такъв който се записва на дискета или друг носител и се боотва от него.nasenceto написа:Пробвах с Hirens Boot CD 10.5 и под DOS не ми показва дяловете . Да не би да е щото са NTFS? Пробвах и с няква емулация на miniWindows XP. Тоя път не ми каза че за 32 бита, а за друга операционна система...niggaz_nature написа:флаш под дос и не ти трябва да имаш и ОС даже.nasenceto написа:Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
МОИТЕ ОБЯВИ
МОИТЕ ОБЯВИ
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Точно това имах предвид и аз. Ще пуши картата усещам гоnenoneno написа:
Не става като батерии да ги запаралелишдвете захранвания.
Толкова пари се дават за карти, дъна, процесори, пък захранването всеки прави икономия и после...![]()
![]()
![]()
Купи си нещо свястно.