Наблюдения от изминалите избори...

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Наблюдения от изминалите избори...

Мнение от nasenceto »

xilix написа:
Само ще споделя, един случай, с познат, който отишъл при шефа си, големия бос, с молба, да му вдигне заплатата, поне малко! Работел за около 350 лв на месец, включая и нощни смени. Отговорът на шефа му бил - идвай да работиш събота и неделя, и така ще си качиш заплатата!?!

Как ще го характеризирате този отговор?

Мисля, че е време, да се говори с имена, а не само така - един казал, друг чул, и прочие... Името на този "печен" работодател е Росен Трендафилов, фирмата е Треком 21, или нещо подобно, намира се в бившия завод Мебел! Негова е и фирмата Ромил, находяща се в бившия Берое! Но този селски тарикат далеч не е някакво сензационно изключение, същите са и мутри като Дечо Колев (Металик, Ида, и Енергоремонт-Гълъбово) Стоян Вълчев(Техноинвест Инженеринг), Ирина Динева(Загора холдинг, Хранинвест-ХМК) Антон Андронов(Загора холдинг, Пресков) Митко Динев(Загора холдинг, Прогрес), Михаил Михайлов(Михайлов-инженеринг), Росен Димоларов(Елник-машини), и доста други! Ако някой друг желае, нека допълни този списък, нека всички ги знаем!
:lol: :lol: :lol: Tи изброи повечето крупни работодатели в Стара Загора. Забрави Кълвача. И за него съм бачкал доста време (също както и за Дечо Колев, а взимане даване в професионалната сфера съм имал и с Михайлов, ама ми се стори свестен.)
PS: Димоларов и на мен ми виси с един пари за един проект от преди почти година. Все обещава, че ще ми плати, да видим до кога.

PS2: Честит нов президент и нова местна власт. Дано не са безпаметни като досегашното управелние в ролята на С Танчев.
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

Bul-Dog написа:Всичко след Гоце-президента щеше да е успех за българската демокрация!
Плевнелиев е милион пъти по-добрия избор от тва недоразумение-гоцето.

Ако това е добър избор, не ми се мисли, какъв ще е лошия? Да избереш на мястото на изявен интригант, мошеник, и национален предател, какъвто е Гоце, един аватар на Бащицата, не ми се вижда особено добър избор!

А дали преди 10.11.1989г, за да си някой, е трябвало да си обвързан с БКП, да така е, но това не е повод за оправдание, и гордост, дори напротив! Все пак нещата не са и точно така, защото, тогава, членовете на БКП наброяваха близо милион, а от този милион, активистите, като Плевнелиев, бяха доста по-малко, може би няколко хиляди! Е, как пък точно, все от тези активисти се пръкват всички сегашни управници? Защо от другите 7 милиона и повече, няма и един достоен за тия постове? Въпросът е крайно риторичен, струва ми се...
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

PS: Димоларов и на мен ми виси с един пари за един проект от преди почти година. Все обещава, че ще ми плати, да видим до кога.

Забрави за тия пари, тоя мошеник виси на целия град, и то с доста крупни суми, сигурно си на последно място в опашката!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

xilix написа:

Забрави за тия пари, тоя мошеник виси на целия град, и то с доста крупни суми, сигурно си на последно място в опашката!
Бе те останаха по-малко от полвината, ама все се надявам, че ще плати до края. Надеждата умира последна :lol: .
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Добре де xilix, приемаме че това е лошият избор. Значи ли това , че Калфин е добрият? С чисто минало и извън редиците на БКП?
Ти ЗА Калфин ли си или ПРОТИВ Бойко?
В общи линии звучи така : дочакахме демокрацията, дето предприятията няма да са държавни а частни, и сега, когато това е факт - самия избор на президент виновен, щото шефа/частник дава малко пари...
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Ще трябва да се примирим, че от Партията майка все ще излизат кадрите. Няма начин-за толкова години всичко друго беше убито, изгонено, претопено...Сега останаха да се състезават различните крила на едната Мафия, кво да се прави.
Остава ни утехата, че поне взеха да подменят безумните гъзолизници като гоце, с по-интелигентни послушковци :roll: И това е напредък, другари!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

nenoneno написа:Добре де xilix, приемаме че това е лошият избор. Значи ли това , че Калфин е добрият? С чисто минало и извън редиците на БКП?
Ти ЗА Калфин ли си или ПРОТИВ Бойко?
В общи линии звучи така : дочакахме демокрацията, дето предприятията няма да са държавни а частни, и сега, когато това е факт - самия избор на президент виновен, щото шефа/частник дава малко пари...

Защо всичко се елементаризира до този избор - ако не си за Плявата, значи си за Калфата? А не може ли да има и друг избор, различен от този, който ни натрапиха, за кой ли път? Не, не смятам, че Калфин е добрият избор, той би бил едно повторение на Гоце - трети мандат! Ако не казвам нищо за него, то е, защото загуби, а за загубилите, като за умрелите - не говориш нищо, ако нямаш нещо добро за казване...

Дали президентът е виновен, че частника дава малко пари - отново, доста елементаризиран подход! Да го погледнем по друг начин - президентът е държавен глава, тоест, олицетворява нацията и държавата, както пред света, така и у нас! А държавата е тази, която трябва да направи така, че гражданите и да живеят добре, това е нейно задължение! И докато при комунизма държавата се явяваше пряк работодател, сега тя има най-вече регулаторни функции, което обаче, никак не е малко! Въпросът е - защо държавата, олицетворявана от държавния глава, се държи като зла мащеха към народа си? Това е, грубо казано, връзката между президент и частник-мошеник, надявам се, че си схванал какво казвам?

П.С. Да не забравяме и факта, че Плевнелиев е първият "частник", получил, още 1990г, лиценз за изнасяне на работна ръка за Германия! Първият и единствен, в продължение на повече от година! А през 1990г все още управляваха тогавашните комунисти, току-що преименували се на социалисти! Как е станал тоя номер? А да не говорим, че е плащал на работниците едва една четвърт от заработеното, останалото е отивало в джоба му, едва ли някой би останал учуден...
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Bul-Dog написа: Остава ни утехата, че поне взеха да подменят безумните гъзолизници като гоце, с по-интелигентни послушковци :roll: И това е напредък, другари!
Много истина има в поста ти, МНОГО!!!
xilix написа: П.С. Да не забравяме и факта, че Плевнелиев е първият "частник", получил, още 1990г, лиценз за изнасяне на работна ръка за Германия! Първият и единствен, в продължение на повече от година! А през 1990г все още управляваха тогавашните комунисти, току-що преименували се на социалисти! Как е станал тоя номер?
Виж какво е писал по-горе @бул-дога.
И да ви по питам само - някой знае ли къде са и с какво се занимават сега генералите и офицерите от бившето ДС? Защо ли НИКОЯ ПАРТИЯ не ги разубличи публично кои са, к'ви са, що са? Живко Тодоров - ГЕРБ ли?! Я потърсете и прочетете кой и какъв е бил дядо му и баща му? И защо вие, току-що завършили университет, примерно, не влизате директно като народни представители и защо 2 год след това не ставате кметове...
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

xilix написа:Защо всичко се елементаризира до този избор - ако не си за Плявата, значи си за Калфата? А не може ли да има и друг избор, различен от този, който ни натрапиха, за кой ли път?
Стана като това, дето питали радио Ереван защо албанците отговаряли на въпроса с въпрос, и от радиото им рекли - а защо не.
Полагам усиля да разбера какво искаш, ама май и ти самия не можеш да си отговориш. Сигурно си наясно, че освен теб са още няколко милиона - какво сега, изборите да бъдат на принципа всеки срещу всеки ли? :lol:
А относно "елементарния" подход - такива бяха доводите. Ако искаш ще ти проследя написаното от теб по изречения:
Да го погледнем по друг начин - президентът е държавен глава, тоест, олицетворява нацията и държавата, както пред света, така и у нас! - От какъвто и начин да го гледаш все си е така
А държавата е тази, която трябва да направи така, че гражданите и да живеят добре, това е нейно задължение! - тука вече загубихме президента
И докато при комунизма държавата се явяваше пряк работодател, сега тя има най-вече регулаторни функции, което обаче, никак не е малко! - какви регула...? Казва им на кой колко да дават ли, или какво да произвеждат/правят , къде и на какви цени да продават, как да си сключват договорите?
Въпросът е - защо държавата, олицетворявана от държавния глава, се държи като зла мащеха към народа си? - клише, изтъркана фраза, приложима за мандата на всички президенти и премиери до сега. Невъзможно е да се даде еднозначен отговор на подобна демагогия.
Това е, грубо казано, връзката между президент и частник-мошеник, надявам се, че си схванал какво казвам? - сега може да се върнеш назад да видиш къде изгубихме президента...

Липсва като цяло позиция в писаното от теб. Не се разбира какво искаш. То е ясно - няма тука такъв дето да не иска пари, по-добър живот , може би световен мир. Е, изборите минаха. Пак е тая.

ПП - Тъй както е тръгнало и Муамар Кадафи ще искаш да ти съживя, да го изберем президент :mrgreen:
:cheers: без лоши чувства :cheers:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

nenoneno написа:...
Не се разбира какво искаш. То е ясно - няма тука такъв дето да не иска пари, по-добър живот , може би световен мир. Е, изборите минаха. Пак е тая.

:cheers: без лоши чувства :cheers:
+1 за целия пост
Преекспонира се ролята на държавата. Тя е само регулатор, никва мащеха не е. Да не те е осиновила и да искаш от нея живота си даром?!?
Глеадах статистиката кой как е гласувал. Управляващите нямат подкрепата само на пенсионерите и на нискообразованите. Правете си сметката. Много сполучливо му се получи на Слабаков като каза, че пенсионерите не трябва да гласуват, щото парите за техните пенсии идва от джобовете на нас работещите, а те с вота си само ни тласкат в грешна посока (на шега естествено, ама си е живата истина).

Не смятам че лицето ни пред света трябва да е мутра от наследството на комунистическия режим. По нормално ми се струва да е образован човек, с доказани качества и опит в бизнеса. Вярно, липсва му опита в политиката, ама никой не се е родил политик, а и не съм чувал да има такава дисциплина в образованието. Пък и все пак неговата роля е да кандърдисва чужденците да си довлекат кинтите у нас. Аз не бих се доверил на някой като Калфин, представител на партия, която в цялата си кампания веднъж не каза какво ще направи, а бълваше само обиди, негативизми и омраза.
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

Глеадах статистиката кой как е гласувал. Управляващите нямат подкрепата само на пенсионерите и на нискообразованите.

Ама как, сериозно ли? И кой изкарва тия "истински" данни, някоя от 35те агенции, платени от ГЕРБ ли? Ако е тъй, то тогава излиза, че над 80% от реалните гласоподаватели са или пенсионери, или необразовани, а защо пък не - малоумни? Защото, погледнато в реални числа, ГЕРБ има подкрепата на около 20% от имащите право на глас! А другите? Всичките ли са необразовани, защото те всъщност са против ГЕРБ? Още малко, следвайки тая извадка, ще излезе, че 8 от всеки 10 човека тук, във форума е необразован, понеже нямам данни да има пенсионери тук! А може би админът ще ни каже най-точно, има ли пенсионери тука, отправям питане към него?

Но като сме почнали, нека видим чия подкрепа включват тия 20%? Защо забравяш купените цигански гласове, избрали още на първи тур, с нереално висок процент, кметовете на Бургас и София? Или смяташ, че в Ямбол страшно си падат по кмета Георги Славов, осъден на първа инстанция, с ефективна присъда за злоупотреби? Май ще излезе, че точно за управляващите гласуват не нискообразованите, а неграмотните! Могат да се дадат още много примери...
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

А държавата е тази, която трябва да направи така, че гражданите и да живеят добре, това е нейно задължение! - тука вече загубихме президента
И докато при комунизма държавата се явяваше пряк работодател, сега тя има най-вече регулаторни функции, което обаче, никак не е малко! - какви регула...? Казва им на кой колко да дават ли, или какво да произвеждат/правят , къде и на какви цени да продават, как да си сключват договорите?

Президента никъде не се губи, както казах, той олицетворява държавата, независимо от това, колко са ограничени правомощията му!

Колкото до регулаторните функции, ето ви само един пример, с монополите! Регулация на цените на тока, примерно? Нима не знаете, че цената на тока влияе на всички стоки, или това не е важно? Защо токът ни е най-скъп от цяла Европа, след като, държавната НЕК го продава на същите тези монополисти? Ами регулацията на цените на горивата, посредством акцизите? Или и това е незначително? Ами данъците, не е ли вид регулация? Защо правите елементарни сравнения, кой как сключвал договорите, и т.н.?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Oтносно изборите - защо реши, че всички манипулации са дело на една парти? Всички партии имат издънки, а червените и Доган са лауреати в тва отношение.

Относно тока и горивата - защо реши, че имаме най-скъпия ток и най-скъпото гориво? От къде имаш данни?

Относно тези, които не са гласували - смятам ги за хора без гражданска позиция, което автоматично ги нарежда под ниво високо-грамотни или високо-образовани. Т.е. и 100% от нацията да беше гласувала, резултатите биха били почти същите, дори подозирам огромен спад на процентите на най-надъханите партиики като ДПС, РЗС и АТАКА, защото само те имат твърд електорат, който гласува на 100%, а БСП са в почти същото положение като тях. Сещаш се накъде ми бие мисълта... Ако имаше 100% -ов вот, то липсващите гласове биха увеличили процентно гласовете за ГЕРБ, СДС, ОДС, НДСВ и останлите десни и център-дясно партии и коалиции.
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

Oтносно изборите - защо реши, че всички манипулации са дело на една парти?
Манипулацията купуване на гласове, се прави от тези, които имат властта, ерго - парите! Няма кой друг да купува, нали? Доган и БСП са с повече опит, но и ГЕРБ наваксва успешно, а и що се чудим, те са се прелели от БСП и СДС!
Относно тока и горивата - защо реши, че имаме най-скъпия ток и най-скъпото гориво? От къде имаш данни?
Токът е най-скъп, най-вече съпоставено с доходите на населението, и това не съм го измислил аз! А и чисто математически, пак е на едно от първите места в Европа!

Относно тези, които не са гласували - смятам ги за хора без гражданска позиция, което автоматично ги нарежда под ниво високо-грамотни или високо-образовани

Напротив, негласуването също е вид позиция, най-вече пасивен протест! И точно най-будните и грамотни хора гласуваха най-малко, сам се сети защо? И как определяш нивата на грамотност и образованост, по себе си ли? Дай тогава да те вземем за еталон, ставаш смешен!

Ако имаше 100% -ов вот, то липсващите гласове биха увеличили процентно гласовете за ГЕРБ, СДС, ОДС, НДСВ и останлите десни и център-дясно партии и коалиции.

Ако имаше 100% вот(което е абсурдно, дори и да имаше задължително гласуване), щяха да се увеличат най-вече невалидните бюлетини, които щяха да са най-високия процент! А партийки-сателитчета на БСП и ГЕРБ, каквито си посочил, са вече политически трупове, никаква реанимация няма да ги съживи, те сами си подписаха присъдата, докато бяха на власт! Което, между другото, очаква и ГЕРБ - поредният проект за запазване на статуквото! Но това е друга тема... :D

П.С. Ето малко и за размисъл...

http://www.dnes.bg/kmetski-novini/2011/ ... ovo.132826
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Оффф
Така може да караме до следващите избори.
Президента-олицетворител на държавата ще "регулира" цените на тока,горивата и данъците... Ми то тогава за какво да има правителство? Или пък народно събрание? Те тея кое олицетворяват тогава?

Стига с тая демагогия. Избори или не - всичко свърши. Това му е хубавото на демокрацията - пак има доволни и недоволни, и всеки може да изразява мнение както ти в момента. Сигурен съм, че за себе си си прав, но дори и така, нещата се случват, земята се върти, слънцето изгрява от изток и това няма как да се промени. Щом си сметнал, че тука е мястото за подобни словоизлияния... Скъп е тока - да. И за мен. Горивото и данъците също. Европа - рай. Еми сърди се на майка си и баща си дето си се родил тук. Едва ли президента има по-голяма вина.

Струва ми се , че отдавна изчерпахме темата, ако админа прецени за правилно да спре спама , май е за ключ.
Публикувай отговор