Забраняват ксеноните менте

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Забраняват ксеноните менте

Мнение от emzo »

Renault Laguna 2
фар - рефлектор с ксенон.

Ланча Либра - високото ниво на оборудване излизат с ксенон, фар - рефлекторен и един и същ за всички модификации.

Други не се сещам в момента.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
Nakito
Потребител
Потребител

Мнение от Nakito »

В Германия,Дания,Австрия и др. e забранен нефабричния ксенон
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

Nakito написа:В Германия,Дания,Австрия и др. e забранен нефабричния ксенон
абе те там и по улици карат ама.... :?
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Истината е, че всеки си слага каквото си иска в България. Хубаво, че правят закон за ксенонините, който заслепяват, но има далеч по належащи проблеми. Наистина има рефлекторни фарове, със фабличен ксенон, но за тях предполагам са предвидели нещо по различно от стандартните. За тези прословути лагуна 2,който дъвчите (с рефлектори) на тези с оригинален ксенон на самият рефлектор е гравиран надпис XENON. Както и да е отплеснах се. Мисълта ми е, не всеки фар е пригоден, най вече 90% от старите рефлекторни фарове не са пригодени, това е сигурно. За тях просто не е било помислено, да светят с нещо по-различно от обикновенна крукшка.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

niggaz_nature написа:Аз може да си купя крушка varta или някоя друга и пак ще я водят обикновенна . Я да си гледат работата ще си карам с каквито искам крушки стига да са ми регулирани фаровете. Може даже да си сложа и 10 фара за дълги ако искам !!!.
Nakito написа:В Германия,Дания,Австрия и др. e забранен нефабричния ксенон

В Германия един приятел отнесе глоба точно заради това.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Автомобилите с ксенонови крушки на фаровете, които не са фабрично производство, ще бъдат спирани от движение, а на водачите ще бъде съставян акт
Никой не говори за рефлекторни фарове, фарове с лупи или нещо по-различно. Всичко различно от ксенон произведен спезциално за модела автомобил, на който е поставен ще бъде санкционирано. Така остава вариант, който иска да слага заводски ксенон, естествено ако има такава опция.
Интересно ми е, какво ще се случва с автомобили 90ти набор, снабдени с кристални фарове и ксенони.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

ЕВАЛА, най-накрая да влезе читав закон !!!!

Изключително много мразя някой обитак с Golf 4 примерно да ме натиска 1-2 метра зад моята кола и да ми свети в очите или да ми карат в насрещното с дълги ксенони. Малоумници-гъзарчета !!!

Дано и по-солени глоби да пуснат!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Нищо май няма, всяко чудо за 3 дена.

Някой ксенонизиран да е спиран от началото на акция Светлина тук в Стз ?
профилактика на PS3/4
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Един колега каза, че днес забелязал на 2 места в града полицай да спират и да правят проверка на фарове.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Правят, но не за ксенон. Стига сте гледали филми - днес се обадих на познат от КАТ/пътен патрул и каза, че единствено има нещо за София, нищо повече. Няма да спират ксеноните, да глобяват, да спират от движение или други глупости. Проверяват обаче дали са ви регулирани фаровете, за това може да ви спрат. М/у другото не ходете за реглаж в СБА - НЯМА такива олигофрени. На моята кола и дигнаха твърде много фаровете, на приятелката направо им еб*ха мамата - единия почти не се виждаше къде свети даже. Отидохме после в сервиза на бош, хванаха се за главата като видяха какво е направил тоз чичка - жалка история.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

sawo : полезно би било да споделиш колко лв струва това удоволствие ( регулиране на фарове )
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

от 7 до 11лв, знам аз.
Въпроса е да дадат документ за регулирани фарове.
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Струва 12лв в сервиза на Бош, досега съм най-доволен от тях - имат модерно оборудване и не претупват работата - може 20 минути да си играят но накрая става перфектен лъча :)
За сравнение дядката в СБА ги "регулира" на стената, без да мери разстояния, височини и т.н., какво да говорим да използва каквато и да било техника. В този "регулаж" не се включва фокусиране на лъча, оправяне на посоките настрани, както и каквото и да било, освен въртенето на винтовете за нагоре-надолу.

По принцип документа който дават от сервиза на Бош е касова бележка със записана извършената услуга в нея, но предполагам може да се издаде и някакъв протокол, макар че ако е за пред полицаите, винаги могат да кажат, че си ги прецакал след като са ти ги регулирали - то и талона за техническия преглед е документ, че си изправен, но това не пречи да те спрат от движение например :) По-важното според мен е да си изправен на практика, отколкото да имаш някаква хартийка - ти ако си изряден и все пак те спрат и започнат да се заяждат, едва ли това ще те спаси.
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Мнение от naslonamakarona »

Ей, голяма паника за тези ксенони :lol:
Рано или късно и у нас ще ги спрат, споко. Това, че от завода има 3-4 коли дето са без лупи с фабричен ксенон ама хич не бива да ви топли. Техният рефлектор е по-различен от вашите, които са за халогенни фарове. Ама вие сте се хванали за тая Лагуна 2 и това си е. А Лагуна 3 с какви фарове излиза от завода? Задачка-закачка за ксенонковците :lol: В момента не се сещам за актуален модел на дадена марка кола, която да няма лупа на ксенон. Стига сте давали примери с разни 10-годишни баракудници, дето лупите са ги виждали само на картинка. Просто на някои марки им трябва явно повечко време, за да разберат къде е истината за осветлението (за справка VW предлага още през 1989г. лупи на късите светлини, макар и само в лимитираната серия Rallye) :lol:
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Е тя и калибрата от 89-та е с лупа :D И bmw-та по стари има, но не са с ксенон :lol:
Стига глупости, нека оставим нещата да се движат както си му е реда.
Публикувай отговор