Забраняват ксеноните менте
-
- Потребител
Re: Забраняват ксеноните менте
Не съм казал, че са с ксенон, просто казах, че истината е в лупата. Ама явно не съм се изразил правилно. Някои марки доста късно откриват тая истина с лупите - една от тях е Рено 

- niks
- Потребител
За ксенона сега като се зачета, не намирам смисъл в написаното от мен
Айде, че колегата продава ксенон изгодно. viewtopic.php?f=23&t=33326
Едвали животът на този нов закон, ще е по-дълъг от на ксенона, затова действайте

Точно такаnaslonamakarona написа: една от тях е Лайно

Айде, че колегата продава ксенон изгодно. viewtopic.php?f=23&t=33326
Едвали животът на този нов закон, ще е по-дълъг от на ксенона, затова действайте

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами като сме с лупи фабрично, но без ксенон? Тогава какво правим?naslonamakarona написа:Ей, голяма паника за тези ксенони![]()
Рано или късно и у нас ще ги спрат, споко. Това, че от завода има 3-4 коли дето са без лупи с фабричен ксенон ама хич не бива да ви топли. Техният рефлектор е по-различен от вашите, които са за халогенни фарове. Ама вие сте се хванали за тая Лагуна 2 и това си е. А Лагуна 3 с какви фарове излиза от завода? Задачка-закачка за ксенонковцитеВ момента не се сещам за актуален модел на дадена марка кола, която да няма лупа на ксенон. Стига сте давали примери с разни 10-годишни баракудници, дето лупите са ги виждали само на картинка. Просто на някои марки им трябва явно повечко време, за да разберат къде е истината за осветлението (за справка VW предлага още през 1989г. лупи на късите светлини, макар и само в лимитираната серия Rallye)

-
- Начинаещ
Аз също смятам, че това за забрана на нефабричния ксенон е пълна глупост, при положение, че фарът има лупа и не разсейва светлината. Тези тъпи предразсъдъци, че ксенонът е нещо лошо, си ги оставете за вас, напротив, ксенонът е максимално близък до дневната светлина, не натоварва толкова очите и осветява по-добре, което само по себе си е предпоставка за по-безопасно шофиране. Моите фарове са регулирани и никой досега не ми е святкал че го заслепявам. А и хубаво, много хора правят сравнения с европейските държави, че и там било забранено и т.н, но по пътищата на нашата мила родина трябва да си готов винаги да очакваш всичко, както през деня, така и през нощта.С моя ксенон виждам всичко по настилката на пътя, готов съм да реагирам много по-бързо и не заслепявам никой, което мисля че допринася много за безопастността!
Клуб по плуване и водно спасяване "Августа" набира деца от начална училищна възраст за уроци по плуване. Квалифицирани треньори и гарантиран резултат!
0892 466 015
0892 466 015
- nasenceto
- келеш
Aйде ся прочети няколко поста по назад. Никой не казва че се забранява нефабричния ксенон, а ще се снкционират водачи с нерегулирани фарове или такива неотговарящи на няква норма.rrusev написа:Аз също смятам, че това за забрана на нефабричния ксенон е пълна глупост, при положение, че фарът има лупа и не разсейва светлината. Тези тъпи предразсъдъци, че ксенонът е нещо лошо, си ги оставете за вас, напротив, ксенонът е максимално близък до дневната светлина, не натоварва толкова очите и осветява по-добре, което само по себе си е предпоставка за по-безопасно шофиране. Моите фарове са регулирани и никой досега не ми е святкал че го заслепявам. А и хубаво, много хора правят сравнения с европейските държави, че и там било забранено и т.н, но по пътищата на нашата мила родина трябва да си готов винаги да очакваш всичко, както през деня, така и през нощта.С моя ксенон виждам всичко по настилката на пътя, готов съм да реагирам много по-бързо и не заслепявам никой, което мисля че допринася много за безопастността!
-
- Потребител
Ами в белите държави колите, които излизат от завода с ксенон имат задължително:rrusev написа:Аз също смятам, че това за забрана на нефабричния ксенон е пълна глупост, при положение, че фарът има лупа и не разсейва светлината. Тези тъпи предразсъдъци, че ксенонът е нещо лошо, си ги оставете за вас, напротив, ксенонът е максимално близък до дневната светлина, не натоварва толкова очите и осветява по-добре, което само по себе си е предпоставка за по-безопасно шофиране. Моите фарове са регулирани и никой досега не ми е святкал че го заслепявам. А и хубаво, много хора правят сравнения с европейските държави, че и там било забранено и т.н, но по пътищата на нашата мила родина трябва да си готов винаги да очакваш всичко, както през деня, така и през нощта.С моя ксенон виждам всичко по настилката на пътя, готов съм да реагирам много по-бързо и не заслепявам никой, което мисля че допринася много за безопастността!
1. Автоматична нивелация на фаровете. Това не е онова копче със степените, нивелацията е автоматична т.е. сама се наглася светлината след като се включат фаровете компирът явно отчита някакво натоварване на задната ос и коригира.
2. Система за измиване на фаровете.
В немско, доколкото съм запознат, дори и да си с лупа, като нямаш тези две неща пак подлежиш на санкция.
Относно лупата - има няколко вида лупи за различни стандарти халоген или ксенон. По принцип има лупи с халоген H1 или H7, които са за къси светлини. Обикновено лупите с къси/дълги (като моите) са заводски за биксенон стандартна крушка D1S примерно Osram Ксенарк 35В. При лупата светлинният сноп е еднакъв независимо дали зад нея стои ксенон или халоген. От това следва, че дори и заводски да няма ксенон на лупата е значително по-добре като ефект. Аз съм на мнение, че на хубавата лупа и фар с кристално стъкло, което е в перфектно състояние не е от първа необходимост да има ксенон, така или иначе си свети повече от добре.