nasenceto написа:Никой не казва, че не е имало робство и зверства. Исторически факт е. Относно Френския закон - изписа се и се изговори много. Тва че по телевизия СКАТ не са го отразили е проблем само на нея медия. Аз казвам, че това е минало, което е срамно за турците и не е това начина да си дигаме националния дух. Типично по нашенски ние не се хвалим с постиженията си и не се гордеем, и показваме пред света с тях, ами чоплим темата колко лошо са комшиите ни и колко изродщини са свършили преди много поколения. За миналата година Турция е единствената държава, коят има растеж на икономиката и то огормен. Шапка им свалям за това как за 40 години успяха коренно да променят държавата си и мисленет си и вече имат по европейски манталитет от нас. Вместо да се стараем към разбиране и взимна изгода с тях, ние дремем на едни архачини мисли. Акъла ни толкова. Те и швабите бяха окупирали цяла Франция и и е*аха мамата, ама сега двете страни са сърцето на един огромен съюз. Време е да си вземем пример от големите и да се държим като тях. Не като някви недорасляц да подскачаме и да викаме как Иванчо ни ощипал, ама миналата година.
PS: Хич не ми харесват тея мисли за холокоста. Още малко ще излезе теория, че всичко е една коспирация, а лентите показващи скелети са компютърна анимация.
Внасям съществени поправки, защото това започва да ми заприличва на изопачаване!
Първо, точно тв Скат беше първата, ако не и единствената, която не само най-обширно отрази гласуването на френския закон, но и от доста време следеше развитието на дебатите му! Както казах - СЛАГАЧЕСКИТЕ и ПРОДАЖНИ медии не го отразиха, СКАТ не е сред поддържащите правителството, нали?
Второ, никой не си вдига националното самочувствие, за сметка на съседите си, а просто трябва да се помни, и да не се изопачава историята ни, такава, каквато е била, само и само, в името на криворазбрана толерантност!
Трето, какъв растеж има Турция, е съвсем отделен въпрос, който, не виждам какво общо има с тая тема!
Четвърто, швабите наистина бяха окупирали Франция, а и половин Европа, и сега са в съюз, но това не означава, че Франция ще допусне, Германия да изопачава историята им, или ще я забрави, както става тук!
Холокостът наистина е доста интересна тема, но и доста обширна, и не ми се иска да я подхващам сега! Любопитно е обаче, че в последните години, се появиха изследвания, които, започват силно да редуцират броя на избитите в концлагерите! Също така, защо не се казваше, колко евреи са служили на нацистите, включително и в СС? Истината е, че победителите във войната написаха своя история за тия неща, история, която е изгодна изцяло на тях, както е казано - победителите не ги съдят! Така че, тепърва ще излизат нови неща, току-виж, историята се окаже доста по-различна!