Настръхна ми косъма...

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
nenoneno
Потребител
Потребител

Re: Настръхна ми косъма...

Мнение от nenoneno »

другарю трол
както виждам ника си сменил, но удивителните остават, както в поговорката за вълка :lol:

срещу коледа и нова година хората празнуват - ако синдиката ви не го забранява празнувайте и вие
или поне оставете другите да празнуват

безсмислено е това, ама явно си нямаш други занимания
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nenoneno написа:другарю трол
както виждам ника си сменил, но удивителните остават, както в поговорката за вълка :lol:

срещу коледа и нова година хората празнуват - ако синдиката ви не го забранява празнувайте и вие
или поне оставете другите да празнуват

безсмислено е това, ама явно си нямаш други занимания

Аз поне слагам препинателни знаци, за разлика от тебе, явно са ти табу(или просто не знаеш за съществуването им, все тая)!

Също така, ако имаш нещо да кажеш по темата, кажи го, щото в случая тролстваш точно ти!

И още нещо - нека направим така - както аз не ви плюя във вашите теми, бъдете така добри, и се въздържайте от плюене в моята, това не ви прави велики, дори напротив!

Моля някой съвестен модератор, да премахне всички постове, несвързани с темата! Благодаря предварително!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

На мен ми хареса посления му пост - обоснован и образователен (огромно израстване забелязвам).
Така е, прав си - имало е робство и то е било в правото на по-силния. Ако ние, българите бяхме съумяли да постигнем такава огромно мултинационална империя и ние бихме се държали по същия начин с тези, които сме завладели, че като ни знам манталитета и по - жестоко. Каквото било - било. Всичко това е в едно минало време. Сега целия свят е друг - много по близък във всякакъв аспект. Все повече се размиват националности, етнически принадлежности и т.н. така че нека не търсим различията, а ценностите които ни обединяват. Някои хора подхранват изкуствено една омраза родена в друго време. Нека не се поглеждаме със съседите си с омразата в очите, от едни времена отдавна отминали, в които нечий прадядо е прецакал моя прадядо - това си е било между тях. Настоящите поколения нямат нищо общо с предишните и няма логика да носят бремето на чужди греши. За справка виж: Германия (Втора световна), Япония (Втира световна и опит за колониализация на Азиа по особено брутален начин), Китай, всички бивши колониални сили... Никой от съвременниците йм не се вре толкова в миналото йм, щото мирише. Всички се опитват да живеят в заимно уважение и толерантност.
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Chankaishi написа: Моля някой съвестен модератор, да премахне всички постове, несвързани с темата! Благодаря предварително!
Моля да бъде премахната самата тема, не само заради очевидната липса на смисъл, а дори само заради идиотското и заглавие - т.6 и т.7 от правилата
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nasenceto написа:На мен ми хареса посления му пост - обоснован и образователен (огромно израстване забелязвам).
Така е, прав си - имало е робство и то е било в правото на по-силния. Ако ние, българите бяхме съумяли да постигнем такава огромно мултинационална империя и ние бихме се държали по същия начин с тези, които сме завладели, че като ни знам манталитета и по - жестоко. Каквото било - било. Всичко това е в едно минало време. Сега целия свят е друг - много по близък във всякакъв аспект. Все повече се размиват националности, етнически принадлежности и т.н. така че нека не търсим различията, а ценностите които ни обединяват. Някои хора подхранват изкуствено една омраза родена в друго време. Нека не се поглеждаме със съседите си с омразата в очите, от едни времена отдавна отминали, в които нечий прадядо е прецакал моя прадядо - това си е било между тях. Настоящите поколения нямат нищо общо с предишните и няма логика да носят бремето на чужди греши. За справка виж: Германия (Втора световна), Япония (Втира световна и опит за колониализация на Азиа по особено брутален начин), Китай, всички бивши колониални сили... Никой от съвременниците йм не се вре толкова в миналото йм, щото мирише. Всички се опитват да живеят в заимно уважение и толерантност.

Малко няма да се съглася, че и ние бихме се държали по същия начин, ако бяхме станали имперска сила навремето! Нека не забравяме, на какъв етап на развитие сме били, сравнено дори и със Западния свят? Ето и още един факт, който и аз не знаех доскоро - на практика, по нашите земи не е имало смъртно наказание, или се е прилагало много рядко, в най-тежки случаи! Нещо, което не може да се каже за католическия свят, за пример - Инквизицията! Но, това е друга тема, съвсем хипотетична!

Глобализацията е хубаво нещо, но както се оказа, не съвсем! Но и това е друга тема, целта ми не е да се противопоставяме по етнически, религиозен, или какъвто и да е друг признак, а да помним историята си, и да не губим идентичността си! А това, започва да е система, която ни се налага по всякакъв начин! Това е страшното!
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Що бе, Насе, все се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН?! Нима и ние не сме имали царство и господарство?
Че преди да попаднем под властта на тва сатанинско племе от АЗИЯ, цяла Европа се е съобразявала с нашето Царство. И, забележи, само няколко години след Освобождението си-пак сме Фактор. Това, разбира се, е предизвиквало много завист и злост от католишката Европа към нас.
Помни историята си и бъди горд Българин! Не се поддавай на евтината пропаганда и внушения. Нашият народ е бил велик и ще бъде-колкото на някои хора т'ва да им боде очите!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Някъде да прочете че ме е срам???? Теб не те ли е срам да слагаш думи в устата ми.
Всеки народ има право да бъде горд с постигнатато ти. И ние сме имали Златен Век при Симеон и той със сигурност е бил на гърба на чужди народи, които сме "поробили". Така и Османската Империя е била горда с успехите на армията и дипломацията си. В различни времена различни нации са властвали над определени територии.
Теб що те е срам да се наречеш Човек и да приемеш че всички сме човеци и всички имаме моменти на успех и моменти на страдание, са съжаление често на чужд гръб. Всичко това е минало. Хейтъри такива. И в първия ден на новата година пак на преден палн изплува омразата във вас към ближния. После християни ми се наричате. СРАМОТА!
ТИ трабва да се срамуваш. НЕ аз!!!
Ай сега за много години. ....Ай че ме ядоса разбираш ли.... Аман от елементарни и първични хора с едонстранчиви възгледи, възпитани като коне с капаци. Света е шарен и истината винаги има много лица.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

8O Толерасти такива. :mrgreen:
Сега вас може така да ви възпитават-да обичате всичко и всички, нас навремето ни учеха, че не може тоз манаф да те е клал до вчера с кървав ятаган-пък ти днеска да го наричаш приятел.
Ефенди, ти имаш ли в гардероба си розови дрешки, сериозно те питам. То много толерантност, много любов взе да лъха от вас бе.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:8O Толерасти такива. :mrgreen:
Сега вас може така да ви възпитават-да обичате всичко и всички, нас навремето ни учеха, че не може тоз манаф да те е клал до вчера с кървав ятаган-пък ти днеска да го наричаш приятел.
Ефенди, ти имаш ли в гардероба си розови дрешки, сериозно те питам. То много толерантност, много любов взе да лъха от вас бе.
Eй келеш. Аз съм 3 пъти колко теб на години. Някой от прадядовците му е клал някой от мойте прадядовци. Тва си е между тях. Минало заминало. Злобен, мразещ нацист. Възпитан съм като човек на света и така ще възпитам и синовете си. Това, че теб никой не те е възпитавал, а си попивал омраза от учебници писани от други мразещи е твой пробем и на плитката ти душица, способна на едно единствено чуство - най примитивното, наречено ОМРАЗА! Ако всичката тая злоба беше впрегната в нещо смислено, сега нямаше само да се вайкаш е и ревеш колко си зле, да плюеш всички други, без да се поглеждаш в огледалото колко си патетичмо жалък и да скимтиш като насъпан как ти си най-перфектния, а всички други са или мръсни политици, или гадни буржоа, или скапани крадци, докато ти се самосъжаляваш че не си станал човек. Ако имаше акъл да търсиш, да опознаваш и да се развиваш както правят модерните хора, сега нямаше да пищиш като настъпана мома - "АЗ съм българин", а щепе да доказваш на света че си син на велика нация с великите си дела. Мъж бил.... смешкоооо, смешко.

Ефенди да ми викаш - не се обиждам. Аз знам откъде са корените ми и знам че са доста дълбоко заровени в нашите земи, ами ти си сигурно резултат на нещастна еякулация на скитащ циганин с объркал се арабин случила се някъде наоколо...
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Айде да спрете.
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

Въпросът е, че винаги е имало, и ще има противопоставяне, колкото и да се опитваме да загърбваме миналото. Тая наша криворазбрана толерантност, вече почва да си дава отровните плодове - най-бедната страна в Европа, най-бързо изчезващата нация(за 20 години сме намалели с над 20%, което си е тотална катастрофа), вихреща се, безнаказана циганизация, пълзящо обезбългаряване на смесените райони,безнаказано шетане на арабски и турски емисари, с цел ново потурчване на помаците в Родопите, и т.н.

Интересно ми е, защо не се коментира един, много показателен факт, от последните дни на старата година - Франция, със закон, инкриминира отричането на арменския геноцид, от османска Турция, в началото на 20 век? Един вид, го приравни с еврейският холокост, при все, че, според мен, за последния, има да се изясняват още много неясноти! Това да ви прилича на някаква сбъркана толерантност към Турция и исляма, какъвто демонстрират нашите лакеи? Нима французите са по-прости от нас, като по тоя начин, де факто, те отрязаха домогванията на Турция,за влизане в ЕС? Защо, това не се коментира по т.н. "големи" , или "национални" медии? Защото не са нито големи, нито национални, а са си лакейски, най-жалкото! Не, че Турция някога ще има шанс да влезе в Европа, има прекалено много противоречия с почти всичките си съседи, да си припомним само окупацията на северен Кипър, продължаваща вече близо 40 години, даже и малък Кипър не би допуснал това да стане! Лошото е, че нашите дупедавци са съгласни на всичко, без условия, водят ибрикчийска политика към Ердоган и сие! Тогава, що се учудваме, че по същите тия продажни медии, няма да отразят френския шамар по Турция, но пък виж, ще канят всякакви псевдоучени и псевдоинтелигенти, да ни облъчват - видите ли, турско робство е нямало, Батак е било измислица на недобросъвестни журналисти от типа на Макгахан, и прочие тъпи, слагачески измишльотини! Какво от това, че тогава, съвременници на събитията, като Виктор Юго и Джузепе Гарибалди, са осъдили остро зверствата на турския башибозук, това за тях е дребно, незначително фактче, а може и изобщо и да го отричат, знам ли? Жалка картинка!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Тези теории, че сме живеели много добра съм ги чувал и в турция като бях, даже туркинята се опитваше да ми каже (беше една дебелогъза, но с високо мнение за задника си свиня), че такова нещо като турско робство никога не е имало по нашите земи и всичко е било лъжа и измама. Само едно изречение и казах и с мен не говори до края на екскурзията ..., а изречението беше следното: Чудесно ви разбирам, но ако искате да ви повярвам хайде да отидем заедно в Батак и там да повторите думите си. Това което сме имали като роби .. цитирани по горе, църкви и училища, всъщност ги придобиваме след даване на гласност за това какво се случва в България под турско робство и копелето което ги е управлявало е разбрал, че с тези действия ще обърне европейския свят срещу него (Франция, Англия, Австро-Унгарската империя) и това ще е неговата гибел. Мисля, че Франция първа започва да дава гласност на тези събития.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Никой не казва, че не е имало робство и зверства. Исторически факт е. Относно Френския закон - изписа се и се изговори много. Тва че по телевизия СКАТ не са го отразили е проблем само на нея медия. Аз казвам, че това е минало, което е срамно за турците и не е това начина да си дигаме националния дух. Типично по нашенски ние не се хвалим с постиженията си и не се гордеем, и показваме пред света с тях, ами чоплим темата колко лошо са комшиите ни и колко изродщини са свършили преди много поколения. За миналата година Турция е единствената държава, коят има растеж на икономиката и то огормен. Шапка им свалям за това как за 40 години успяха коренно да променят държавата си и мисленет си и вече имат по европейски манталитет от нас. Вместо да се стараем към разбиране и взимна изгода с тях, ние дремем на едни архачини мисли. Акъла ни толкова. Те и швабите бяха окупирали цяла Франция и и е*аха мамата, ама сега двете страни са сърцето на един огромен съюз. Време е да си вземем пример от големите и да се държим като тях. Не като някви недорасляц да подскачаме и да викаме как Иванчо ни ощипал, ама миналата година.

PS: Хич не ми харесват тея мисли за холокоста. Още малко ще излезе теория, че всичко е една коспирация, а лентите показващи скелети са компютърна анимация.
Chankaishi
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Chankaishi »

nasenceto написа:Никой не казва, че не е имало робство и зверства. Исторически факт е. Относно Френския закон - изписа се и се изговори много. Тва че по телевизия СКАТ не са го отразили е проблем само на нея медия. Аз казвам, че това е минало, което е срамно за турците и не е това начина да си дигаме националния дух. Типично по нашенски ние не се хвалим с постиженията си и не се гордеем, и показваме пред света с тях, ами чоплим темата колко лошо са комшиите ни и колко изродщини са свършили преди много поколения. За миналата година Турция е единствената държава, коят има растеж на икономиката и то огормен. Шапка им свалям за това как за 40 години успяха коренно да променят държавата си и мисленет си и вече имат по европейски манталитет от нас. Вместо да се стараем към разбиране и взимна изгода с тях, ние дремем на едни архачини мисли. Акъла ни толкова. Те и швабите бяха окупирали цяла Франция и и е*аха мамата, ама сега двете страни са сърцето на един огромен съюз. Време е да си вземем пример от големите и да се държим като тях. Не като някви недорасляц да подскачаме и да викаме как Иванчо ни ощипал, ама миналата година.

PS: Хич не ми харесват тея мисли за холокоста. Още малко ще излезе теория, че всичко е една коспирация, а лентите показващи скелети са компютърна анимация.

Внасям съществени поправки, защото това започва да ми заприличва на изопачаване!

Първо, точно тв Скат беше първата, ако не и единствената, която не само най-обширно отрази гласуването на френския закон, но и от доста време следеше развитието на дебатите му! Както казах - СЛАГАЧЕСКИТЕ и ПРОДАЖНИ медии не го отразиха, СКАТ не е сред поддържащите правителството, нали?
Второ, никой не си вдига националното самочувствие, за сметка на съседите си, а просто трябва да се помни, и да не се изопачава историята ни, такава, каквато е била, само и само, в името на криворазбрана толерантност!

Трето, какъв растеж има Турция, е съвсем отделен въпрос, който, не виждам какво общо има с тая тема!

Четвърто, швабите наистина бяха окупирали Франция, а и половин Европа, и сега са в съюз, но това не означава, че Франция ще допусне, Германия да изопачава историята им, или ще я забрави, както става тук!

Холокостът наистина е доста интересна тема, но и доста обширна, и не ми се иска да я подхващам сега! Любопитно е обаче, че в последните години, се появиха изследвания, които, започват силно да редуцират броя на избитите в концлагерите! Също така, защо не се казваше, колко евреи са служили на нацистите, включително и в СС? Истината е, че победителите във войната написаха своя история за тия неща, история, която е изгодна изцяло на тях, както е казано - победителите не ги съдят! Така че, тепърва ще излизат нови неща, току-виж, историята се окаже доста по-различна!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Нико нищо не изопачава. Прочери ми пак поста, за да си сигурен. Относно моите лирични отклонения от темата - вследствие са на продължение на една стара тема. Малко ме пере офтопика.

Явно гледаш сам СКАТ, щом не си видял доста обширните репортажи по темата по другите медии, като БТВ, Нова,ТВ7, Европа (особено Европа) и др. Не нзнам що йм викаш слагачески. Две поредни сутрини гледах интервюта по бТВ с Дянков, Цветанов. Ми жална йм майка. Направо ги разплакаха, особено Цветанов. Толкова му дигнаха кръвното, че чак му се разтрепера гласа по едно време. Вземи погледай малки друга телевизия, че явно бая те облъчват с утопична пропаганда на СКАТ-аджии.

Вярно е че "победителя пише историята на една война", обаче няма как да замажеш очите на полвин милярд европейци, които са преживели всичко това и са го видели с очите си, още повече все още има живи между тях.
Публикувай отговор