Значи с един приятел бяхме отбили на бул.Руски отстрани на Родилния дом,преди доста преди сфетофара,и влезнахме в един магазин за техника да попитаме нещо...бях оставил колата отвън на аварийни,със пуснати фарове,музика !И както питаме продавача и чувам алармата ми пищи /това става за не повече от 1-2 мин./Изхвърчам аз от магазина и що да видя...онея ми ти общинари вече и опасват каишите на колата ми и ще я вдигат моля ви се!
А той ми стои насреща,мълчи и не отговаря а само повтаря. 20 лева,та 20 лева!!Ужасен изнудвач...дадохме му 20-те лева и си тръгнаха..но интересното беше на 13 на другия ден като отидохме в Общината да поискаме обяснение за случая,понеже онзи господин не пожела да ни даде защо така процедират,и в Общината в ста 207 говорихме с други които работят в Общината и те били потърпевши от паяка ама не казвали...плащали и не се занимавали...После се качихме в стая 809 да говорим с началника на тези паякаджии и му обяснихме ситуацията а той ни каза,че след като сме платили,сме се съгласили с нарушението и не може да ни върнат парите.Въпроса не е за 20те или за 50 лв.... Въпроса е принципен му казваме,да обърнат внимание на тези неща,не да ми вдигат коли на аварийни,а да карат наред!Казвам му "Ами ако жена ми ражда....какво да спра на позволена улица някъде и да паркирам,да си закупя талонче ли???И той така е...така е...Прави сте...ще взема отношение!
Интересно ми е да видим,какво отношение ще вземат?!
Та мисълта ми беше..не да си плащаме като попове и да си мълчим,а да си търсим правата,защото тази Държава...няма да се оправи..все по зле ще става.
Има една приказка...много е правилна и ми харесва "Прост народ-слаба Държава"
Предварително се извинявам за правописните грешки,писах бавно но от телвфона с тъчскрийна е сложно малко...просто съм ядосан и исках да споделя да обърнем внимание именно на тази тема