Относно "рекетьорите" с паяка

Всичко свързано с град Стара Загора.
plamen4u
Начинаещ
Начинаещ

Относно "рекетьорите" с паяка

Мнение от plamen4u »

Привет колеги и съграждани...Искам да ви споделя какво ми се случи на 12.01!
Значи с един приятел бяхме отбили на бул.Руски отстрани на Родилния дом,преди доста преди сфетофара,и влезнахме в един магазин за техника да попитаме нещо...бях оставил колата отвън на аварийни,със пуснати фарове,музика !И както питаме продавача и чувам алармата ми пищи /това става за не повече от 1-2 мин./Изхвърчам аз от магазина и що да видя...онея ми ти общинари вече и опасват каишите на колата ми и ще я вдигат моля ви се! :( Почбахме едни скандали и оня фуражкаджия ми вика ще плащаш ли сега 20 лв или да пиша Акт? А аз му викам "Защо не вдигате колите зад мен,които са спрвли и няма водачи около тях,а са просто паекирали на улицата,и съм на Аварийни,съответно ще се върна след отрицателно време...Ами представи си,че ми е станало зле и съм слезнал до аптеката да си взема лекарства,или съм повърнал и такива неща...от къде на къде ще ми вдигате моята кола при положение,че преди мен има още 5 коли зад мен спрели на улуцата,а от другата страна има още повече наредени? "
А той ми стои насреща,мълчи и не отговаря а само повтаря. 20 лева,та 20 лева!!Ужасен изнудвач...дадохме му 20-те лева и си тръгнаха..но интересното беше на 13 на другия ден като отидохме в Общината да поискаме обяснение за случая,понеже онзи господин не пожела да ни даде защо така процедират,и в Общината в ста 207 говорихме с други които работят в Общината и те били потърпевши от паяка ама не казвали...плащали и не се занимавали...После се качихме в стая 809 да говорим с началника на тези паякаджии и му обяснихме ситуацията а той ни каза,че след като сме платили,сме се съгласили с нарушението и не може да ни върнат парите.Въпроса не е за 20те или за 50 лв.... Въпроса е принципен му казваме,да обърнат внимание на тези неща,не да ми вдигат коли на аварийни,а да карат наред!Казвам му "Ами ако жена ми ражда....какво да спра на позволена улица някъде и да паркирам,да си закупя талонче ли???И той така е...така е...Прави сте...ще взема отношение!
Интересно ми е да видим,какво отношение ще вземат?!
Та мисълта ми беше..не да си плащаме като попове и да си мълчим,а да си търсим правата,защото тази Държава...няма да се оправи..все по зле ще става.
Има една приказка...много е правилна и ми харесва "Прост народ-слаба Държава"

Предварително се извинявам за правописните грешки,писах бавно но от телвфона с тъчскрийна е сложно малко...просто съм ядосан и исках да споделя да обърнем внимание именно на тази тема
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Относно "рекетьорите" с паяка

Мнение от nasenceto »

При положение, че си спрял в нарушение, кви права търсиш? Вдигнали са теб, щото са знаели, че ще ги видиш. Първо, ще си спестят хамалогията с вдигането, ще си спестят транспорта до паркинга и ще Ти спестят още едни 20 кинта за паркинг. Що все се сещаме да си търсим правата като сме в нарушение??!?! Все другите ни виновни, пък ние - китки росни. Типично по нашенски.
Имаш време да обиколиш полвината община за едни 20 лв, ама нямаш 50 стотинки да пуснеш в апарата или 1 минута повече, да паркираш на разрешено място. А покрай Викинга не е като да няма пусти пресечни улички, в които е пълно с места за спиране. Ганювщини.
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

plamen4u написа:Значи с един приятел бяхме отбили на бул.Руски отстрани на Родилния дом,преди доста преди сфетофара,и влезнахме в един магазин за техника да попитаме нещо...
Там, където сте спрели, паркирането е забранено. МПС без водач се счита за паркирано, без значение дали светят аварийни светлини или работи двигателя.
На това място, близо до кръстовището с бул. Ген. Столегов често има задръствания заради паркирани автомобили, които затрудняват преминаването на тролеите.
Life is Short. Have an Affair.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Както ти написаха другите хора във форума . Причината за да почнат да ти вдигат точно твоята кола са били авариййните и светлините (аварийни ако не си чел закона не ти осигуряват предимство а се използват за съвсем друга ситуация както и да е) . След като си в нарушение няма какво да се ядосваш сам си преценяш дали ще успееш да си свършиш работата бързо и да не минат през това време или да си паркираш другаде колата за да не пречи на движението. Специално там улицата е доста широка и ако няма коли от двете страни ще е перфектна за движение но сега нямям думи. Затова съм за да вдигат всички коли от там.

С една дума всеки си върши работата харесва ти или не .
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
nikiboybg
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от nikiboybg »

Кво ти тряя да се обаждаш у тоя форум...??!!
Никой няма да ти влезе в положение....и аз им го ядох...те някой тук само им дай да злословят и я си покажат носа на вън я не...дали стават от компа не знам..и все едни и съши разбирачи..

При положение, че си спрял в нарушение, кви права търсиш? Вдигнали са теб, щото са знаели, че ще ги видиш. Първо, ще си спестят хамалогията с вдигането, ще си спестят транспорта до паркинга и ще Ти спестят още едни 20 кинта за паркинг. Що все се сещаме да си търсим правата като сме в нарушение??!?! Все другите ни виновни, пък ние - китки росни. Типично по нашенски.
Имаш време да обиколиш полвината община за едни 20 лв, ама нямаш 50 стотинки да пуснеш в апарата или 1 минута повече, да паркираш на разрешено място. А покрай Викинга не е като да няма пусти пресечни улички, в които е пълно с места за спиране. Ганювщини.

даже не се сеща и къде си спрял,ноооо...изказване прай...
стискай зъби и тва е.... :)

и аз така си спирам,но като ме цъкнат и мен ме боли...;)
ЗДРАВЕ да е..
Последно промяна от nikiboybg на Съб Яну 14, 2012 15:16 pm, променено общо 1 път.
strballer
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от strballer »

Какво значение има къде точно е спрял? Той сам си е написъл "Защо не вдигате колите зад мен,които са спряли", тоест и той е спрял на забранено място, според мен е до магазин Конрад по описанията му, където точно най-много пречат тези спрели коли тъй като и завоя за тролеите там е доста труден. Мен лично най-много ме дразнят точно ейтакива "спрели за малко", а ние останалите се чудим как да ги заобикаляме докато те си пият кафето или си търсят някое кабелче.... :spank:
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

Точно на 20 м. по-надолу, откъдето си спрял, има два безплатни паркинга - от южната страна на пресечката на Столетов и Руски. Единият е по-голям, пада се зад операта и южно от сградата на НТС-то, където е магазина, в който си влезнал. Другият по-малък паркинг е южно от Родилния дом.
Така че дори и не е имало нужда да плащаш за паркиране в Синя зона.
Само че защо да вървиш излишно 20 м., като можеш да паркираш пред магазина и да пуснеш аварийните?
Схващаш ли ми мисълта?

Нищо лично, и аз съм правил същото нарушение, спирам пред офис, влизам вътре за 5 мин., през което време ми поставят скоба за неправилно паркиране. Платих си глобата от 15 лв., ама след това не съм оревавал форумите за това колко бил несправедлив към мен светът.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

nikiboybg написа:Кво ти тряя да се обаждаш у тоя форум...??!!
Никой няма да ти влезе в положение....и аз им го ядох...те някой тук само им дай да злословят и я си покажат носа на вън я не...дали стават от компа не знам..и все едни и съши разбирачи..

даже не се сеща и къде си спрял,ноооо...изказване прай...
стискай зъби и тва е.... :)

и аз така си спирам,но като ме цъкнат и мен ме боли...;)
ЗДРАВЕ да е..
Някой да те е карал бай Ганьо да си показваш ганювщината? Като не те кефи не влизай. Видяхме ти вече акъла с отношението към клиентите. Като ти знам търговийката и начина по който я правиш се сещам, и за умствения ти багаж. То го показва и горе-написаното. Тва копиране на цитат се прави по друг начин, ама ти за разлика от тия "дето са цял ден на комп" , щото може и тва да йм е работата, си скаран с елементарни познавния във форумните постове. Ако пък случайно беше прочел поста ми. щеше да видиш, че имам предположение точно къде е спрял. Поредния смешник, който защитава олигофренския манталитет на мислене.
DIMCHO
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от DIMCHO »

Явно човека си е купил книжката и си мисли че с "аварийни,със пуснати фарове,музика" може да си паркира където си иска,или може би и това не е паркиране.
Поне още 5 паяка трябва да има за такива пишман шофьори и за всяка вдигната кола да прибират и книжката.
Сателитна телевизия и интернет
042/680815,088/8-45-76-90,089/7-90-46-76
paco
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от paco »

най-мразя ей такива като пламенчу дето се мислят за големи шофьори и за тях глобата не трябва да 20 лв. ами и наново изпит къде се спира и как се кара из града.Зщото в Стара Загора карането на коли и паркирането е под всякаква критика, всеки който спира на непозволено място и слиза да свърши някаква работа за 2-3 мин. и си мисли че не пречи на другите, особено като започнат да спират по Гурко и да пускат аварийни или пред входа на Кауфланд в пиковете часове или пред магазин Конрад и из целия град
plamen4u
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от plamen4u »

Е то човек да не повдигне тема и го разсипвате е...какво е това чудо? Аз ако знаех,че така ще реагирате хич нямаше да я пущам!
Колкпто до изразите,че съм.си купил книжката няма да коментирам,шофьор съм от почти 10 години и знам,че съм бил в нарушение както писах,пределно ми е ясно,но едва ли всички са толкова безгрвшни безукорни шофьори...
Не съм пречел на никакво движение или автобуси..просто ме е яд защо вдигнаха точно мен а не колите отза!?
Наясно съм,че аварийните не ми осигуряват някакво предимство,но все пак,и шефа на тея общинари ми каза,че в моя случай,така както аз му бях обяснил ситуацията и положението в момента би ми влезнал в положение и би реагирал адекватно и не би вдигнал моята кола.
Както и да е,не искам лоши думи и злорадстване тук по мой адрес...нямам нищо против никого тук...напротив аз съм "За" да го има този форум и да споделяме какво ни мъчи дерзае.Въпрос на гледна точка..всеки има.право на мнение..лошо или не..Здраве да е
Ако пък толкова тормози и дразни окото на някой темата да я изтрие,аз нямам лошо отношение към никой.
Поздрави
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

@plamenchu , брато и мене ме е яд много да видя паркирали на непозволено ,но никой не ги закача , а като спра аз и се юркат да ме глобяват. Но в този живот не трябва да гледаш другите , защото те може да са връзкари.Ти си отговаряш за себе си.
Знаеш ли че тези с паяка си имат например списък с номера които не закачат .Знаят си и номерата на всички колеги полицаи , катаджии, общинари и т.н....даже и колите на жените им(това последното вече със сигурност го знам) . Така ,че чеда мои , който има връзки паркира където си иска, за останалите си има Master card...оп то тва пък беше наква реклама :lol:
Извисете се над тези неща , бъдет културни на пътя , толерантни.Не се ядосвайте , гледайте по-весело на грешките на другите.Пуснете си музичка и се кефете, аз поне така карам.
Popopopopo
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

По описанието на колегата мога да кажа само, че явно тази служба в Стара Загора е направена с цел събиране на пари, а не организиране на трафика. Тук в София си има хора, които обикалят и следят синята зона и ми се е случвало много пъти да ми се наложи да спра за 5-10 мин. и си търся човека с талончета, а те ми викат: " Щом спираш за малко, защо въобще се занимаваш да ни търсиш...". Оказа се, че като видят кола, която не си е платила, чакат 5 мин. да се върне човека да си сложи талончето на таблото или да получат SMS-a в системата им, след което изчакват още 5 мин. и тогава се обаждат на тези с паяците/скобите. Това според мен си е доста добър вариант, защото не се издребнява за някакво си спиране. Ако колата пречи на трафика, т.е. не е пракирана правилно или е паркирана на непозволено място, веднага се действа, но това да те вдигат на секундата го няма. Съгласих се, че думата е "рекетьори".
GLS
Потребител
Потребител

Мнение от GLS »

nasenceto написа:При положение, че си спрял в нарушение, кви права търсиш? Вдигнали са теб, щото са знаели, че ще ги видиш. Първо, ще си спестят хамалогията с вдигането, ще си спестят транспорта до паркинга и ще Ти спестят още едни 20 кинта за паркинг. Що все се сещаме да си търсим правата като сме в нарушение??!?! Все другите ни виновни, пък ние - китки росни. Типично по нашенски.
Много точно го е казал колегата и няма какво повече да се напише.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Аз пък лятото имах друга случка. Спираме пред ДСК на паркинга с шефа и чакаме един човек. Предупредих го да пусне талон (щото съм си принципен и ми тъка), а той вика - ей ся тръгваме. Колата е със софийски номера и ги гледам тея пичове се задават, като очаквам прави към нас да се засилят, че сме почти сами на паркинга. Идват онея ("рекетьорите") и най-учтиво ми заявяват "Господа, паркинга е платен" и ми показват машината за талончетата. Аз излизам и се засилвам към нея, а униформения виква след мен, че ако сме за малко, да не пускаме талон, но за друг път да знаем ако ще спираме за повече. Та това са същите тея - "рекетьорите".
Публикувай отговор