Пренасяне на номер от мобилен оператор

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Пренасяне на номер от мобилен оператор

Мнение от sawo »

Nirvana написа:Ами, цялото това мое мнение идва от това, че М-тел не купуват пазара си както останалите правят подарявайки на всеки телефони и лаптопи. Всичко е замазване на положението при Вива и Глобул, само и само да дръпнат по-леко напред с бройка, а не с качествена услуга.

М-тел (като не визирам франчайза им) винага са се стремяли да задържат клиентите си по-скоро чрез качествено обслужване, добри оферти и т.н. Разбира се клиенти натрупали години като лоялни клиенти си получават заслужени бонуси, подаръци (говоря за физически лица). Бизнес абонатите са презадоволени с тарифни планове и подаръци, там не коментирам! Много ми е странно как за толкова кратко време от 3 месеца всички се настроиха негативно към най-добрия оператор, при условие, че тази промяна е направена за добро, за по-добро обслужване на клиентите и много други (говоря за смяна на платформата им).

Като цяло би било добре да се стремят към задържане на сегмент "Физически лица", защото това са не малко хора. Общо за миналата година картите в М-тел бяха 14 млн. при населесени 7,5 млн. души (физическите бяха около 6 млн.)
Да не забравяме и новите скорости, които влизат при тях (LTE - до 140 мегабита - декем 4G мрежа), което за момента, а и за следващите години няма да има аналог.

Относно Булсатком-а си мисля, че ще стане като с "качествената услуга" на Blizoo... дето я няма! Просто е невъзможно да изградят станции като на нормален оператор. Може да наемат тук-там нещо, но няма да поддържат голяма територия. Нека си закачат чинийките и по-кротко...
Въпроса е не дали, а къде по-точно работиш във M-tel :) Хубаво е да си държиш на работодателя, ама чак такава агитация... Най-добрите ти аргументи в целия пост се базират на оптимистични предположения и затваряне на очите за един куп неща:
Например много се съмнявам да си имаш дори бегла представа колко пари ще вложат Булсатком в 4G услугите си, едва ли дори Мтел имат. Логично предположение е обаче, че щом са платили 20 милиона български лева само за лиценз, едва ли просто "ще наемат тук-там нещо". Макс Телеком и 4G Ком пък платиха над 30 милиона, така че да се твърди, че следващите години нямало да има аналог е... доста оптимистично от гледна точка на Мтел :)

Откакто съм се махнал от Мтел, дори за секунда не съм помислял да се върна при тях, или пък да сменя сегашния си оператор - Виваком (явно доста добре ми замазват очите вече втора-трета година, но ако станат собственост на TA и тръгнат по пътя на Мтел и те си заминават). Същото нещо важи и за всички познати и приятели, които са се махнали от Мтел и са отишли другаде.

Как можа да стигнеш до нелогичния извод, че мтел имали много качествена услуга, а другите оператори само замазвали положението, в предвид, че на мтел месеци наред системата за плащания не им работеше, усложниха живота на милиони клиенти и всеки ден хиляди жалби пристигаха в КЗП/КРС срещу тях. Жалби, за чието разглеждане плащаме пак самите ние от нашите данъци. Доста по-логично е да сравниш Мтел откъм качество с Blizoo, отколкото Булсатком, които дори не са стъпили още на този пазар :)
Не знам защо реши да агитираш за Мтел точно в тема за прехвърляне на номер...
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Тъй, плащам си само текущата сметка, неустойки НЯМА.

Т'ва е.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
lager
Потребител
Потребител

Мнение от lager »

Ако мога и аз да се включа, че няма оператор, който да не съм обиколил :D @emzo - по принцип (говоря от чисто служебна гледна точка) при подаване на заявление, даряващия оператор е длъжен в рамките на 48 часа да върне отговор на приемащия кога ще се извърши преноса, ако няма да стане, защо, а ако има остатък от договора да начисли съответните неустойки и пак да насрочи дата за прехвърляне. При това положение вече имаш фактура при стария оператор, която плащаш и щракаш с пръсти :cheers:

@всички останали колеги - колкото и да се пънем, скоро бял ден няма да видим, ако искат да пуснат боб, ако искат леща, ако искат булсат. Бил съм и на 3-те оператора, като на 2 от тях със служителски абонаменти и дори като техен работник са ме цакали... :spank:

само за справка пускам план за физически лица на 3 в UK като това "from £25 per month" включва и вноска за телефон!!!

Contract Length:
24 months
Inclusive UK voice minutes:
2000 mins
Inclusive UK text messages:
5000 texts
Three-to-Three UK calls:
5000 mins
Internet Allowance:
All-you-can-eat data
From £25 per month.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

lager написа:
Contract Length:
24 months
Inclusive UK voice minutes:
2000 mins
Inclusive UK text messages:
5000 texts
Three-to-Three UK calls:
5000 mins
Internet Allowance:
All-you-can-eat data
From £25 per month.
Дано и тука стане така до някоя година...то натам се върви. При условие, че себестойността на една минута е по-малка от 1 ст. сравнено с таксите, които плащаме в момента, мисля че на никой от операторите няма да е проблем.

Относно коментара на sawo:
Уважавам мнението ти. Понякога съм много директен и много хора ме разбират погрешно. Абсолютно безпристрастен съм по темата с операторите. Пробвал съм от всеки по малко и просто споделих, че при другите не ми е харесало.
Демокрация - всеки отива, където му оттърва :)

Относно услугата 4G:
В момента няма по-подготвени и по-силни в тази насока от червените.
Бисквитката на черната овца ако не знаете поддържа скорост за до максимум 60 човека на 1 базова станция. Да речем като посъберат клиенти след известно време ще ги видим с технологията WiMax (купена от м-тел).
Глобулите - скоро няма да имат такова чудо при тях!
Виваком е съвсем възможно след промените при тях да се насочат в правилната посока, но засега и те са много слаби откъм скорост.
Булсатком - повече конкуренция, по-интересен пазар са казали старите капиталисти! Надали правят по 1 млрд. лева +/годиншно като червените.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Мтел са най-големите педерасти... Справка - системата им и фактурирането миналата година..
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

besniaa написа:Мтел са най-големите педерасти... Справка - системата им и фактурирането миналата година..
Пич, точно това имах предвид... не може да теглиш чертата и да казваш, че някой си е бипец, само защото е имало 3-4 месеца период на подменяне на платформата (което беше предназначено за по-лесно обслужване на потребителя, но кой да помисли). Това ми звучи като последните събития в Марица-Изток. "Управата са педерасти", не знам си какви и като има дадоха по 700 лв отгоре се заобичаха пак.
Всеки оператор си има и + и - и ще намериш по въпроса адски много мнения.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Викаш М-тел са толкова добри, а пък клиентите не ги разбират :D
"България не ме обича, а аз съм ебати пича" :lol:
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Off...

Дълго мислих кое и за кой е "по-лесното" при това подменяне на платформата. Питах и в М-тел, ама никой не можа да ми каже. Стоях 6 месеца без сметка и после за 2 месеца - 6 фактури отгоре. В прав текст питам , и то началника на отдел обслужване на клиенти - ако аз на магазина(или на самия Мтел) им кажа - "моля да ме извините, в момента не мога да платя, благодаря за проявеното разбиране" - шест месеца подред, дали някой ще ме изтрае? Мълчат. За 1 сим в Мтел съм плащал 80лв. на месец, дето Виваком за 2 плащам 50. За плащане на сметка в същия този Мтел редовно съм чакал на опашки и съм търпял наглите им служители, докато сега сметката си я плащам за 5 мин. Най-големия им плюс на тея е как заблуждават хората. И единствен.
Теглил съм им чертата отдавна и то с огромно удоволствие.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от belata »

Тея от МТел,продължават да отлагат преноса на номера ми към Вивата,вече 45 дена,все си истъквали нови приничини,но аз няма да се разколебая,и въпросната Прима,ще я метна на Вива...,ако трябва ще взема друг предплатен номер на Виваком до тогава....,междувременно Глобъл искат да ме съдят за някакви 12 лв,от преди 10 години според тях,които станали 300 до сега,а аз никога не съм бил на Глобъл,абонат съм на МТел от 14 години,и съм си плащал картата 366лв.......
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Nirvana написа:
besniaa написа:Мтел са най-големите педерасти... Справка - системата им и фактурирането миналата година..
Пич, точно това имах предвид... не може да теглиш чертата и да казваш, че някой си е бипец, само защото е имало 3-4 месеца период на подменяне на платформата (което беше предназначено за по-лесно обслужване на потребителя, но кой да помисли). Това ми звучи като последните събития в Марица-Изток. "Управата са педерасти", не знам си какви и като има дадоха по 700 лв отгоре се заобичаха пак.
Всеки оператор си има и + и - и ще намериш по въпроса адски много мнения.
Когато имаш много-милионен месечен оборот - такива извинения са недопустими. Когато допуснеш такова нещо - значи си некадърен.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Oт утре номера трябва да е пренесен.

Вчера от Виваком ми се обадиха да платя сметката и да им занеса касова бележка, да си направят копие.
Днеска отивам и естествено като ми напишат номера Глобул казват, нямате задължения - елате след 1ви.

Много им здраве, последва лек скандал, поисках да спра и другите си 2 сим карти към тях и чак тогава омекнаха :lol:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Публикувай отговор