Снегът отново изненада Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Снегът отново изненада Стара Загора

Мнение от The enD »

Mendeleev написа:
The enD написа:Мислех да излизам да покарам малко в снега за 1-ва година, ама като видях какво е положението мисля да не се правя на шофьор. Да седи колата в гаража на топло.
Ако си с БМВ ще е страхотна гледка как се мъчиш :lol:
Нали, тия германци с т'ва задно. :lol:

Добре, че съм с предно.
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

mupk0 написа:Аз мога да кажа за няколко местности.Снощи ходих до Бузлужда към 23:00.2см сняг и отдолу лед.Качих се до горе,но си изпуснах гумите ,че доста ги въртеше.Не ми се слагаха веригите.После навръщане към 01:00 ни спряха на моста на Ягода и казаха,че пътя е затворен.В 02:00 го отвориха.От там отидох на баните.Там всичко точно.Днес в кв.Кольо Ганчев е ужас :) Лед и преспи.Засилвам се с колата и както карам ги разбивам.....направо спираш :D Иначе града не е много чист...говоря за главните улици.В Габрово е почти 1м снега и там хората полагат огромни усилия а тука слабо.

Ето снимки от Габрово:
http://img844.imageshack.us/img844/8176/photo0009o.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/3926/photo0020y.jpg
Габрово е друго! Тук е града на липите :mrgreen: Сигурно сега кметчето ни си седи по терлички у тях и си пие червеното вино с домашното свинско, а навън "тихо" се сипе изненадващия ни сняг! :lol:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Мъка си е за всяка кола задно предно всякакво... на светофара на Димчо Стаев и Христо Ботев един нов мерцедес 4х4 нагоре по Стаев едвам отлепи, въпреки че беше AWD, после за момент набра сериозна инерция явно хвана сцепление и като тръгна с вратите напред... все пак успя да я овладее и да избегне доста стабилен удар в бордюри и паркирани коли по тротоара... :)
Между другото, и аз видях една Астра Комби по Х. Д. Асенов правеше ляв завой по Христо Ботев и взе завоя с доста стабилен дрифт не знам как не отиде с вратите напред в дърветата :D
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

http://www.facebook.com/photo.php?v=2784648173449

Надявам се всички ще го видят,че от youtube ми дават:

http://img836.imageshack.us/img836/8490/15544413.png
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

хахахах тоз мупо бе. върви гоуфу иначе :D
Аватар
gregari
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от gregari »

Аз пък искам да благодаря на колегите шофьори, които ми помогнаха да отлепя на кръстовището на Христо Ботев и Патриарха. Да са живи и здрави :).
Напред назад наляво надясно, нищо не помага. Седя на едно място въртя гуми и до там. Излязоха хората от колите зад мен и до мен бутнаха и евала.
Утре със сигурност повечето ще ходим на работа ПЕШ.
Аватар
Nakito
Потребител
Потребител

Старозагорци: Къде са снегорините, градът е в ужасно състоян

Мнение от Nakito »

Старозагорци: Къде са снегорините, градът е в ужасно състояние

Основни пътни булеварди в Стара Загора не са почистени, алармират на ефирния телефон слушателите на Дарик. Като безхаберно те определяха отношението на местните власти и фирмите отговорни за поддръжката на пътищата и улиците в областта.

За проблеми по „Ген. Столетов", „Ген Гурко", „Патриарх Евтимий" „Славянски", „Христо Ботев" и в района до магазин „Метро" в Стара Загора са най-честите сигнали на старозагорци.

„Връщам се от София, там е по-добре положението. Поне основните улици там са почистени. Ако наистина тук, както твърдят от „Нелсен чистота" са хвърлили 80 тона луга, поне главните улици щяха да са в много по-добро състояние", заяви слушател, който днес се е завърнал от столицата.

Той твърди, че е видял един единствен снегорин от Чирпан до ул. „Майор Кавалджиев" в Стара Загора".
„Каква е тази луга, всичко това трябва да се изрине, да се изчисти, какви са тези глупости. Вместо да чистят, чакат снегът сам да изчезне", заяви друг възмутен слушател.

Тротоарите не са почистени, но моля пешеходци не се движете по платната, защото създавате допълнителни опасни ситуации, апелира чрез ефира на Дарик от Стара Загора друг слушател.
Като отсечки в ужасно състояние гражданите посочиха Стара Загора-Казанлък и Стара Загора-Хасково.

http://novini.stara-zagora.org/%D1%81%D ... 23551.html
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
Аватар
Nakito
Потребител
Потребител

Включват допълнителна техника за почистване на снега в Стара

Мнение от Nakito »

Включват допълнителна техника за почистване на снега в Стара Загора

Със закъснение от 5 до 10 мин. се движи градският транспорт в Стара Загора към 18,00 ч. на 26 януари. Няма промени в разписанието на автобусите и тролейбусите от градската пътна мрежа. В ранните часове на деня е аварирал един тролейбус, но поради технически причини.
Трудно проходими са пътищата към телевизионната кула и Дъбрава, навявания има на много места в общината. Във връзка с обявения код червено общинският кризисен щаб призовава гражданите да не използват автомобилите си освен в краен случай.
В Стара Загора концесионерът по почистването фирма „Нелсен чистота” е наел допълнително три снегопочистващи машини, които ще работят основно в кварталите „Три чучура - север” и „Железник”.
На 27 януари /петък/ почистването на тротоарите и пешеходната зона в града ще започне час по-рано, в 7.00 ч., от работници на Звено „Чистота” към Административните бюра. Към тях ще се включат 50 лишени от свобода, които са на лек режим.
Към 18.00 ч. на 26 януари е възстановено електрозахранването в селата Остра могила, Ново село, Казанка, Кирилово, Богомилово, Лясково и Арнаутито. Без ток остава с. Люляк.

http://novini.stara-zagora.org/%D0%B2%D ... 23562.html
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
Oxadoxa
Потребител
Потребител

Мнение от Oxadoxa »

Карах цял ден из града. (такава ми е работата ) Та сутринта наистина започнаха да ръсят пясък и луга. Направиха по един курс основно по трасетата на автобусния транспорт и спряха. За два -три часа снега беше затрупал всичко и обезсмислил това им упражнение.След 12 часа тръгнаха 3-4 камиона и 2 трактора с греблата ама не я свършиха никаква. След 17 часа вече задръстванията станаха качествени. Дано да спре снега, че инак голям зор .
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

Tenebrus написа:Кво друго да правиш в тоя сняг освен спам. Спам и бебета :D

Дано ми се отвори вратата само, че голям зор...
Аз си намазах уплътненията на вратите с технически вазелин... че бяха замръзнали и както нямам рамка на стъклото, като видях как се огъва и не се отваря вртата, направо ми "призля". Сега няма проблем. Както ми дава на тел, че нощес и утре сутрин ще падне температурата до -16°С... се надявам да не се скъсат сега.
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

В София е почти половин метър,но проблеми няма.Само по-малките улички имат повечко сняг,всичко друго е изчистено ... 8)
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Хора! Хо-о-ораа-аа...няма се плашите.

Изображение

Сега, ако утре се събудим ей така-вече разбирам, има причина за леки притеснения. Нали?!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

Айде спете спокойно,снеговалежа спря и улиците се чистят.............хейтъри! :D
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Викаш, утре като станем, бело да не видим...мааалеееей
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Видим не видим, то след дъжд качулка и след сняг снегорин... :) Сега минах из града, снега е спрял, ама следи от почистване... никакви. Единствената улица, която беше мината беше част от Столетов, нагоре към циганската махала и севера.
Каквото и да се лъжем снегопочистването ни беше тотално о*иране. Съвсем малко количество реален сняг, пълна безпомощност на Нелсен "чистота". Реално нужда от почистваме имаме 2-3 дни в годината, голям град сме, много хора плащат данъци, можем да си позволим лукса почистване на улиците. В момента Цар Симеон Велики продължава да е в окаяно състояние, с повече от 40 според мен е невъзможно да се кара с нормален автомобил, без да има опасност от грозни ситуации. С гуми в по-лошо състояние реално и 20 може да е опасно. Между другото, качихме се нагоре към Аязмото, стигнах до първата уличка в дясно, понеже се наложи да спра да пусна друг автомобил а нагоре без вериги или добра инерция вече нямаше как , но интересно на заснежената улица, без киша и мизерии колата имаше отлично сцепление, спира като закована все едно си карам по сух път. Проблема наистина идва от полу-мократа киша по улиците, която се плъзга по асфалта и носи автомобила накъдето си поиска. Все едно си сложил кънки на колата - хем си стъпил на земята, хем не си :) Ако бяха махнали това от пътя, сега изобщо нямаше да си говорим за зима :)
Публикувай отговор