Аз престъпник ли съм, защо съм на "пробация"...

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Аз престъпник ли съм, защо съм на "пробация"...

Мнение от realprofesora »

Здравейте Българи, шофьори.На 27.10.2011г ми направиха акт на изхода на Казанлък, посока Павел Баня.Банален случай- прав участък хубав широк път ..лек завой ограничение 60км/ч намалих не достатъчно ..от 100 на 81км/ч и опаааа КАТ. Типичната "хранилка" Нямаше как да се даде някой лев защото с мен беше служител на МВР, но колегите му дигнаха рамене и рекоха "МИ колега що не присветна да изчистя радара"....и ми направиха акт за превишена скорост 21 км в час над ограничението.Ще кажете дотук добре , всичко нормално.И аз така викам ама вече 5ти месец не ми излиза наказателното постановление.Налага се ВСЕКИ месец аз да ходя до КАТ да си презаверявам акта. Питам кога може да излезе това постановление ...дигат рамене и ми казват че може и година да отнеме.
Е питам аз "Престъпник ли съм"(даже талона ми беше златен, не съм правил нарушение досега близките 6 години, да не говорим че имам за 1985 година до сега най много 2 фиша за превишена скорост и един фиш за спиране на забранено място"
Защо като не съм осъден и не съм престъпник ходя да си заверявам акта всеки месец и да си губя времето ???
Кажете има ли излизане от това положение защото ще подам жалба и може и да съдя някой да ми се плати за изгубеното време.
Трябва ли така да съм наказан за една грешка която даже и не съм осъден все още да си платя. :spank:
Popopopopo
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Re: Аз престъпник ли съм, защо съм на "пробация"...

Мнение от Matrix_man »

Амиии... професора какрал си бавно :lol: ... На мен за 52км/ч над ограничението ми бавиха акта 3 месеца.... ама търсих връзки да ми го придвижат по-бързо... Това те и съветвам, търси някой познат да го придвижат по-бързо. Другото е загуба на време и нерви.:cheers:
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Много гадна история. Мой приятел беше с такъв случай. Докато не стане всочко електронно като в Естония ще ни правят на маймуни колкото си искат.
Някаква жалба дали не може да се пусне?
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

трай още един месец бре динко

Чл.34.(3) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

nenoneno написа:трай още един месец бре динко

Чл.34.(3) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
Ако знаех за това, щях да спестя 150 лева... ама така е който не чете... :spank:
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Да ,ама брато те могат да го напишат още същия месец постановлението , а то да пътува 6-7 месеца от Казанлък до СтЗагора и да ми го връчат със задна дата.Е тва е преебавката.
Popopopopo
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Не ходи въобще да го търсиш... След няколко месеца ако те спрат - не могат да ти напишат акт затова, че не си взел стария. Ще ти напишат една декларация , която след като подпишеш, те задължава да се явиш в КАТ , за да видиш какво става с акта ти.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Sparow
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Sparow »

Постановлението би трябвало да влиза в сила в определен срок след връчването му, а не от датата на издаването му. Май беше 14 дневен, срок за обжалване пред съда. Тоест, ако ти е връчен повече от шест месеца след написването на акта, автоматично би станал невалиден, и би паднал в съда.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

realprofesora написа:

Да ,ама брато те могат да го напишат още същия месец постановлението , а то да пътува 6-7 месеца от Казанлък до СтЗагора и да ми го връчат със задна дата.Е тва е преебавката.
Те ако го бяха издали, щеше много бързо да дойде при тебе. Проблема не е пътуването, а издаването. Колега така го снимаха с някаква зловеща скорост на мотора му, викаха го в полицията чак да подписва нещо си, ама така и не дойде никакво постановление и се отърва на късмет.
Sparow написа:Постановлението би трябвало да влиза в сила в определен срок след връчването му, а не от датата на издаването му. Май беше 14 дневен, срок за обжалване пред съда. Тоест, ако ти е връчен повече от шест месеца след написването на акта, автоматично би станал невалиден, и би паднал в съда.
След връчването имаш 3 дневен срок да го обжалваш.

Съветвам всеки получил акт веднага да напише всякакви възможни възражения в предвид ситуацията, ако после решите да обжалвате първото което ще ви питат е "ами защо не сте написали възражения като са ви писали акта, ами сега завеждате дело?". Основание за обжалване почти винаги има, най-малкото 90% от случаите полицаите не стига, че дебнат по хранилки, които са до знаци, които е очепробийно, че не трябва да са там, ами и се крият, което е абсолютно забранено от закона.
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Аз преди 2 години паркирах в зелената зона в Казанлък (да си купя дюнерчета) и още си чакам фиша (или акт или каквото е там)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Колеги , има раздвижване по моя казус .Днес си ударих камшика и отидох в КАТ.Лошата новина е че постановлението е излязло, добрата е че скоростта ми вместо 81км/ч е станала 79 наказуема-имало някъв толеранс 3 км. Наказанието вместо 100 е 50лв.Платих ги веднага и си взех талона .Точки не са ми отнети, специално питах и ми казаха ,че за това точки не се отнемали.Върнаха ми и "златния" ми талон :D . За превода обаче ме ошмулиха 4.50лв.Върнах се на гишето да си взема талона и питах служителката ако плащам по Интернет какво трябва да представя ,а тя ми вика "Ми документ от банката" викам Моляя.Значи ще платя в къщи по нета и ще ида до банката да ми издават документ" ии тя "амиии не знам трябва документ"
Изобщо скръбна картина си е тва "Електронно плащане в държавна институция"
Еми тва е момци дано съм просветлил някого с тази тема.
Карайте внимателно , спокойно и без нерви, в града с не повече от 50.Давайте път на пешеходците .Като видите пешеходна пътека , както и на ВСЯКО КРЪСТОВИЩЕ( по смисъла на закона за дв. по пътищата, "пешеходни пътеки са и продълженията на тротоарите ", После няма обикновена и тип "Зебра" всичко е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА.
Не карайте пили или дрогирани, винаги слагайте колани и палете светлините!
Желая ви приятен ден , аз отивам да се боря в Паспортна служба за задграничен паспорт.Майко да не чуват:Стария не съм го върнал от 2002 година му е изтекъл срока.Някой знае ли кое е по-добре-да върна стария с изтекъл срок или да се направя ,че съм го загубил. :spank:
Popopopopo
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Динко сподели после какво е станало с задграничния.Моя е изтекъл 2005 и не съм го върнал също :))
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Ако си платиш глобата онлайн ти трябва разпечатка на плащането с банковата сметка към която си превел парите и съответно принтер :) . От там на татък си е тяхна работа да си проверяват приходите към сметката след като си им дал разпечатката ;) .
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

fantamaniaka написа:Динко сподели после какво е станало с задграничния.Моя е изтекъл 2005 и не съм го върнал също :))
Моя го върнах преди 3-4 години съответно беше "умрял" 2-3 години преди това и не го бях полвал въпбще.
Не го и поднових,а глобата беше някаква символична по лична преценка на шефа им там на службата.
Dog drags - no tracks...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Aми, пише на таблото ,че е между 20-300лв и може би вземат по 20лв символична .Но в момента няма да подавам документи защото случаят ми е по-сложен - не знам все още дали ще ми трябва спешна услуга за 3 дни -80лв или обикновена за 30 дни -40лв.
Но ако има някакво движение ще ви споделя.
Popopopopo
Публикувай отговор