Измамниците пак се разшетаха...

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Sparow
Начинаещ
Начинаещ

Измамниците пак се разшетаха...

Мнение от Sparow »

Днес ми се обади стар познайник, похвали ми се, че намерил хубава работа в чужбина, в Чехия. Даде ми номера на посредничката, обадих се, определихме си среща, за тая вечер, пред Булбанк. Отидох, а там вече имаше и още двама кандидат-гурбетчии, мъж и жена. Дойде и т.н. посредничка, ниска и дебела жена, изрусена, представи се като Екатерина. Разговорихме се, каза доста неща, но все в общ план, нищо конкретно. Когато се опитах да задам по-ясни и конкретни въпроси, ми казваше, че не знае, или пък, че ще видя на място, а на някои въпроси, просто запецна. Единствените неща, които станаха кристално ясни, е, че всеки заминаващ, трябва да и плати 100 евро на ръка, комисионна, и като пристигне в Прага, да плати още 100 евро на посрещача, който ще го съпроводи до местоработата, по-скоро, до тамошната агенция, която ще го приеме. Освен това, трябвало да се плати и 30 лв, за превод на автобиографията, която уж искал работодателя.

Доколкото разбрах, имало е обява във вестник, най-вероятно в Бизнес Поща. Явно, мошениците са се разшетали, да изкарат някой немъчен лев, от наивните хора, които, в повечето случаи, са безработни, или с минимална заплата, и едва свързват двата края.

Накрая, все още се чудя, имам познат в криминална полиция, дали да не му се обадя, да вземат някакви мерки. Колебая се, защото мисля, че нищо няма да направят, вие как мислите?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Измамниците пак се разшетаха...

Мнение от sawo »

Обади му се, няма да е трудно да я намерят и най-малкото ще направят толкова, колкото да не си и помисли повече за такава измама тази жена...
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Остави я тая полиция, по-добре пробвай тук - http://gospodari.com/signal по-голям успех ще имаш...
speed_stz
Потребител
Потребител

Мнение от speed_stz »

PTS написа:Остави я тая полиция, по-добре пробвай тук - http://gospodari.com/signal по-голям успех ще имаш...
Да така ще е най-удачно хем малко смях няма да е излишен :lol: :lol: :mrgreen: :spank:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Това и е работата на полицията, за разлика от едно шоу, което от хиляди сигнали избира няколко, по които да работи колкото да си запълни 20 минути ефирно време.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Дай ми телефона и аз да се позабавлявам малко.
Popopopopo
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

sawo написа:Това и е работата на полицията, за разлика от едно шоу, което от хиляди сигнали избира няколко, по които да работи колкото да си запълни 20 минути ефирно време.
Е, защо да работи само за да си запълни 20те минути? Мисля, че на доста хора са помогнали.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

PTS написа:
sawo написа:Това и е работата на полицията, за разлика от едно шоу, което от хиляди сигнали избира няколко, по които да работи колкото да си запълни 20 минути ефирно време.
Е, защо да работи само за да си запълни 20те минути? Мисля, че на доста хора са помогнали.
Защото нямат време и възможност да отговарят на всички сигнали, които им се подават, пък и както каза sawo, това е работа на полицията. Хубаво е, че ги има господарите, но не са те тези, на които трябва да се разчита в подобни ситуации.
Sparow
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Sparow »

Работата е там, че трябва да има правно основание, за да се намеси полицията, или друг оторизиран орган. Защото, чисто юридически погледнато, тука измама няма - хората си плащат за нещо, което наистина се случва. Сигурен съм, че в Прага ще ги посрещнат, дори и ще ги съпроводят до съответната агенция, все пак, посредникът трябва да си вземе своя дял от 100 евро. Големият въпрос е, какво следва оттук нататък? Измамата е в това, че има голямо, а понякога, и пълно разминаване, между това, което са ти казали тук, като условия, и реалното положение, в което изпадаш! И схемата е такава, че на практика, отговорни за това няма, поне ти няма как да обвиниш когото и да е. Агенцията ще каже, че ти сам си отишъл, те нищо не са ти казвали като условия предварително. Посредникът пък( ако изобщо повече го откриеш)ще си умие ръцете с мотива, че това са му казали, и той това ти е предал. И всичко ще приключи дотук, никой няма да понесе отговорност!

В конкретния случай, тия са си направо нагли - искат ти 200 евро, само за да ти кажат къде да отидеш, и нищо повече. Дори, им се вижда малко, че и подхранват някой познат, може и фирмичка, които се занимават с преводи, като ти искат и по 30лв за превод на никому ненужното ти СиВи, което, просто ще си остане нечетено, в някой шкаф на тамошната агенция. И какво се получава - само за да отидеш до даденото място, вече ще си дал около 600 лв - 400лв за посредници, 120 за билет до Прага, 30 за превод, и поне 50 за още пътни, ако мястото се окаже различно от Прага!

Тая мадама, имаща се за посредник, се изпусна, когато я питах, каква е агенцията, българска или чешка, че се касаело за украинска. Е, ако има все пак по-мошеници от българските посредници, това ще са само украинските мошеници! Работи се по 12 часа, 6 дни седмично, заплащането е по-ниско, от обявеното тук, и дори е обвързано със скрити условия, които научаваш едва на място, има доплащания за пътуване и квартира, които също не се споменават тука, заплата се взема чак на третия месец, и то кеш, тъй че, като си тръгнеш, дори по редовен начин, автоматично изгаряш с 2 месеца.

Замислих се, ако тая женица, успее да прати дори само 10-на човека на месец, ще си прибере една доста прилична сума от 1000 евро, защо и е изобщо да работи? Лошо няма, стига всичко да е както трябва, но не е. Затова, трябва да се направи всичко, за да бъдат спрени!

П.С. Между другото, тук открих любопитна история, която мисля, има много общо, прочетете я - http://ide.li/article3660.html

А за любителите на екстремни изживявания, и по искане на професора, давам и телефона на пишман посредничката - 0884 825023 - Екатерина. Звънете, и се информирайте по всяко време - достъпът е напълно свободен, будали се търсят винаги! :mrgreen:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Не знам дали има нещо общо с темата ,но само искам да ви кажа едно интересно нещо за една бяла държава в която всичко е прозрачно и измамите са рядкост. Та в тази държава има един сайт в който можеш да провериш всеки един номер -стационарен или мобилен , на чие име се води.Просто някой ти звъни и ти този номер го вкарваш в сайта и виждаш кой е човека, на кое име се води номера.Та тази държава се казва Норвегия...може и да сте я чували :lol:
Popopopopo
Публикувай отговор