Измамниците пак се разшетаха...
-
- Начинаещ
Измамниците пак се разшетаха...
Днес ми се обади стар познайник, похвали ми се, че намерил хубава работа в чужбина, в Чехия. Даде ми номера на посредничката, обадих се, определихме си среща, за тая вечер, пред Булбанк. Отидох, а там вече имаше и още двама кандидат-гурбетчии, мъж и жена. Дойде и т.н. посредничка, ниска и дебела жена, изрусена, представи се като Екатерина. Разговорихме се, каза доста неща, но все в общ план, нищо конкретно. Когато се опитах да задам по-ясни и конкретни въпроси, ми казваше, че не знае, или пък, че ще видя на място, а на някои въпроси, просто запецна. Единствените неща, които станаха кристално ясни, е, че всеки заминаващ, трябва да и плати 100 евро на ръка, комисионна, и като пристигне в Прага, да плати още 100 евро на посрещача, който ще го съпроводи до местоработата, по-скоро, до тамошната агенция, която ще го приеме. Освен това, трябвало да се плати и 30 лв, за превод на автобиографията, която уж искал работодателя.
Доколкото разбрах, имало е обява във вестник, най-вероятно в Бизнес Поща. Явно, мошениците са се разшетали, да изкарат някой немъчен лев, от наивните хора, които, в повечето случаи, са безработни, или с минимална заплата, и едва свързват двата края.
Накрая, все още се чудя, имам познат в криминална полиция, дали да не му се обадя, да вземат някакви мерки. Колебая се, защото мисля, че нищо няма да направят, вие как мислите?
Доколкото разбрах, имало е обява във вестник, най-вероятно в Бизнес Поща. Явно, мошениците са се разшетали, да изкарат някой немъчен лев, от наивните хора, които, в повечето случаи, са безработни, или с минимална заплата, и едва свързват двата края.
Накрая, все още се чудя, имам познат в криминална полиция, дали да не му се обадя, да вземат някакви мерки. Колебая се, защото мисля, че нищо няма да направят, вие как мислите?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Измамниците пак се разшетаха...
Обади му се, няма да е трудно да я намерят и най-малкото ще направят толкова, колкото да не си и помисли повече за такава измама тази жена...
- PTS
- Модератор
Остави я тая полиция, по-добре пробвай тук - http://gospodari.com/signal по-голям успех ще имаш...
-
- Потребител
Да така ще е най-удачно хем малко смях няма да е излишенPTS написа:Остави я тая полиция, по-добре пробвай тук - http://gospodari.com/signal по-голям успех ще имаш...

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това и е работата на полицията, за разлика от едно шоу, което от хиляди сигнали избира няколко, по които да работи колкото да си запълни 20 минути ефирно време.
- realprofesora
- Старо куче медалист
- PTS
- Модератор
Е, защо да работи само за да си запълни 20те минути? Мисля, че на доста хора са помогнали.sawo написа:Това и е работата на полицията, за разлика от едно шоу, което от хиляди сигнали избира няколко, по които да работи колкото да си запълни 20 минути ефирно време.
- zvezda
- Потребител
Защото нямат време и възможност да отговарят на всички сигнали, които им се подават, пък и както каза sawo, това е работа на полицията. Хубаво е, че ги има господарите, но не са те тези, на които трябва да се разчита в подобни ситуации.PTS написа:Е, защо да работи само за да си запълни 20те минути? Мисля, че на доста хора са помогнали.sawo написа:Това и е работата на полицията, за разлика от едно шоу, което от хиляди сигнали избира няколко, по които да работи колкото да си запълни 20 минути ефирно време.
-
- Начинаещ
Работата е там, че трябва да има правно основание, за да се намеси полицията, или друг оторизиран орган. Защото, чисто юридически погледнато, тука измама няма - хората си плащат за нещо, което наистина се случва. Сигурен съм, че в Прага ще ги посрещнат, дори и ще ги съпроводят до съответната агенция, все пак, посредникът трябва да си вземе своя дял от 100 евро. Големият въпрос е, какво следва оттук нататък? Измамата е в това, че има голямо, а понякога, и пълно разминаване, между това, което са ти казали тук, като условия, и реалното положение, в което изпадаш! И схемата е такава, че на практика, отговорни за това няма, поне ти няма как да обвиниш когото и да е. Агенцията ще каже, че ти сам си отишъл, те нищо не са ти казвали като условия предварително. Посредникът пък( ако изобщо повече го откриеш)ще си умие ръцете с мотива, че това са му казали, и той това ти е предал. И всичко ще приключи дотук, никой няма да понесе отговорност!
В конкретния случай, тия са си направо нагли - искат ти 200 евро, само за да ти кажат къде да отидеш, и нищо повече. Дори, им се вижда малко, че и подхранват някой познат, може и фирмичка, които се занимават с преводи, като ти искат и по 30лв за превод на никому ненужното ти СиВи, което, просто ще си остане нечетено, в някой шкаф на тамошната агенция. И какво се получава - само за да отидеш до даденото място, вече ще си дал около 600 лв - 400лв за посредници, 120 за билет до Прага, 30 за превод, и поне 50 за още пътни, ако мястото се окаже различно от Прага!
Тая мадама, имаща се за посредник, се изпусна, когато я питах, каква е агенцията, българска или чешка, че се касаело за украинска. Е, ако има все пак по-мошеници от българските посредници, това ще са само украинските мошеници! Работи се по 12 часа, 6 дни седмично, заплащането е по-ниско, от обявеното тук, и дори е обвързано със скрити условия, които научаваш едва на място, има доплащания за пътуване и квартира, които също не се споменават тука, заплата се взема чак на третия месец, и то кеш, тъй че, като си тръгнеш, дори по редовен начин, автоматично изгаряш с 2 месеца.
Замислих се, ако тая женица, успее да прати дори само 10-на човека на месец, ще си прибере една доста прилична сума от 1000 евро, защо и е изобщо да работи? Лошо няма, стига всичко да е както трябва, но не е. Затова, трябва да се направи всичко, за да бъдат спрени!
П.С. Между другото, тук открих любопитна история, която мисля, има много общо, прочетете я - http://ide.li/article3660.html
А за любителите на екстремни изживявания, и по искане на професора, давам и телефона на пишман посредничката - 0884 825023 - Екатерина. Звънете, и се информирайте по всяко време - достъпът е напълно свободен, будали се търсят винаги!
В конкретния случай, тия са си направо нагли - искат ти 200 евро, само за да ти кажат къде да отидеш, и нищо повече. Дори, им се вижда малко, че и подхранват някой познат, може и фирмичка, които се занимават с преводи, като ти искат и по 30лв за превод на никому ненужното ти СиВи, което, просто ще си остане нечетено, в някой шкаф на тамошната агенция. И какво се получава - само за да отидеш до даденото място, вече ще си дал около 600 лв - 400лв за посредници, 120 за билет до Прага, 30 за превод, и поне 50 за още пътни, ако мястото се окаже различно от Прага!
Тая мадама, имаща се за посредник, се изпусна, когато я питах, каква е агенцията, българска или чешка, че се касаело за украинска. Е, ако има все пак по-мошеници от българските посредници, това ще са само украинските мошеници! Работи се по 12 часа, 6 дни седмично, заплащането е по-ниско, от обявеното тук, и дори е обвързано със скрити условия, които научаваш едва на място, има доплащания за пътуване и квартира, които също не се споменават тука, заплата се взема чак на третия месец, и то кеш, тъй че, като си тръгнеш, дори по редовен начин, автоматично изгаряш с 2 месеца.
Замислих се, ако тая женица, успее да прати дори само 10-на човека на месец, ще си прибере една доста прилична сума от 1000 евро, защо и е изобщо да работи? Лошо няма, стига всичко да е както трябва, но не е. Затова, трябва да се направи всичко, за да бъдат спрени!
П.С. Между другото, тук открих любопитна история, която мисля, има много общо, прочетете я - http://ide.li/article3660.html
А за любителите на екстремни изживявания, и по искане на професора, давам и телефона на пишман посредничката - 0884 825023 - Екатерина. Звънете, и се информирайте по всяко време - достъпът е напълно свободен, будали се търсят винаги!

- realprofesora
- Старо куче медалист
Не знам дали има нещо общо с темата ,но само искам да ви кажа едно интересно нещо за една бяла държава в която всичко е прозрачно и измамите са рядкост. Та в тази държава има един сайт в който можеш да провериш всеки един номер -стационарен или мобилен , на чие име се води.Просто някой ти звъни и ти този номер го вкарваш в сайта и виждаш кой е човека, на кое име се води номера.Та тази държава се казва Норвегия...може и да сте я чували 

Popopopopo