Препоръчайте фирма за PVC дограма!
- Galahad
- Потребител

Препоръчайте фирма за PVC дограма!
Здравейте, налага се да сменям дограма . Ще съм благодарен да посочите фирма, с която сте имали вземане-даване и сте доволни. За предпочитане е фирмата да изработва интериорни и входни врати, за да не се занимавам с всяко нещо отделно. Става дума за частно жилище в Стара Загора, благодаря предварително!
P.S. Държа дограмата да е PVC, не се интересувам от алуминиева.
P.S. Държа дограмата да е PVC, не се интересувам от алуминиева.
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
- Galahad
- Потребител

Re: Препоръчайте фирма за PVC дограма!
Едно голямо благодаря за над 120тте прочитания на моята тема! Малко кофти, че никой не се "пречупи" да напише една препоръка (странно, защо въобще са влезли толкова хора и какво са чели в тази тема, след като нищо не са написали), но както и да е, оправих се и ако някой има същия проблем, да пише тук, или на лично, ще се радвам да помогна 
- Princo
- Старо куче медалист

По принцип не е толкова важно,кой ще ти слага дограмата,а важно е какъв е ПВЦ профила,стъклопакета,щото една голяма част от фирмите в СтЗ работят с едни и същи пвц профили. 
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
nenoneno
- Потребител

Бих ти препоръчал като профил TROKAL
Останалото е въпрос на умение на фирмата, която ще го работи и слага.
Два вратопрозореца правих с този профил, фирмата беше от Богомилово, и съм много доволен от качеството и отношението.
Останалото е въпрос на умение на фирмата, която ще го работи и слага.
Два вратопрозореца правих с този профил, фирмата беше от Богомилово, и съм много доволен от качеството и отношението.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- Galahad
- Потребител

Мерси и на двамата! Ще ги видя тези профили "Трокал" . Чакам тези дни да дойдат за оглед от една фирма, ще видим какво ще стане. Иначе, естествено, че е важно какъв ще е профила, стъклопакета...
- realprofesora
- Старо куче медалист

Щом ти е важен стъклопакета си сложи ТРОЕН.Направо се чувствала разликата от двойния.Имам колега целия му апартамент е направен така.Galahad написа:Мерси и на двамата! Ще ги видя тези профили "Трокал" . Чакам тези дни да дойдат за оглед от една фирма, ще видим какво ще стане. Иначе, естествено, че е важно какъв ще е профила, стъклопакета...
Popopopopo
- Galahad
- Потребител

Ще видя цените, решил съм дограмата и обкова да не са турски, стъклата да са зелено/ "Ка" стъкло, ако е двоен стъклопакета, ако е троен ще легне "дебело" ...всичко зависи каква цифра ще обявят първоначално дограмаджиите.realprofesora написа:Щом ти е важен стъклопакета си сложи ТРОЕН.Направо се чувствала разликата от двойния.Имам колега целия му апартамент е направен така.Galahad написа:Мерси и на двамата! Ще ги видя тези профили "Трокал" . Чакам тези дни да дойдат за оглед от една фирма, ще видим какво ще стане. Иначе, естествено, че е важно какъв ще е профила, стъклопакета...
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
не е много по темата но се пак:
има една малка тънкост която хората занимаващи се с дограма печелят от нея.Често продават примерно 3 камерен профил на цената на 4-то.Защото има обикновенно 3 камерно има и "високо" което се води.Идеята на него е че на външни размери е като 4-то но цената му е по ниска.Крайния потребител дори да види в нета размерите няма как вътре да види профила с колко камери е...
Повечето профили си имат такива 3 което прилича на 4,и 4 което външно прилича на 5.
Просто като информация го споделям
)
В една дограма е важен освен обкова и профила също така и монтажа не по малко !
има една малка тънкост която хората занимаващи се с дограма печелят от нея.Често продават примерно 3 камерен профил на цената на 4-то.Защото има обикновенно 3 камерно има и "високо" което се води.Идеята на него е че на външни размери е като 4-то но цената му е по ниска.Крайния потребител дори да види в нета размерите няма как вътре да види профила с колко камери е...
Повечето профили си имат такива 3 което прилича на 4,и 4 което външно прилича на 5.
Просто като информация го споделям
В една дограма е важен освен обкова и профила също така и монтажа не по малко !
- Веско
- Старо куче медалист

Бих казал,че монтажа е най-важен! Обикновено слагат повече пяна и клиентите си искат пяната все едно ,че тя е най-важното нещо, да ама не. Пяната абсорбира влагата и после става страшно. Колкото по-малко толкова по-добре. Важното да е добре нивелирана и не на последно място да се направи система за монтаж/но в Бг са много малко фирмите които го правят/.
- Princo
- Старо куче медалист

6-камерна с троен стъклопакет.Това е най-доброто.Rehau са добре профилите.Немски.Altest и той не е зле профила.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
nenoneno
- Потребител

При мен понеже вратопрозорците са големи идваха да мерят няколко пъти, но после паснаха идеално, без разминавания и големи фуги.VIT написа:Бих казал,че монтажа е най-важен! Обикновено слагат повече пяна и клиентите си искат пяната все едно ,че тя е най-важното нещо, да ама не. Пяната абсорбира влагата и после става страшно. Колкото по-малко толкова по-добре. Важното да е добре нивелирана и не на последно място да се направи система за монтаж/но в Бг са много малко фирмите които го правят/.
Слагах 5-камерен Трокал, с двоен стъклопакет, К-стъкло - излезе 1300лв., но съм много доволен - и механизмите са хубави, и от профила съм доволен; фирмата ми даде фактура и го минах с кредит енергийна ефективност.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
- Galahad
- Потребител

@fantamaniaka, да ме изгъбарка майстора с броя на камерите ми се струва невероятно, приятел се оказа, не че е невъзможно де
, така че ще проверя. Иначе се спрях на петкамерен профил, двоен стъклопакет: зелено/"Ка", немски обков...и така . То ясно, че 6 камери с троен е най-добре, ама цената ме стресна.
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
от приятели най лесно се пати
)
не казвам че всички правят така...Просто преди години се занимавах малко с това и видях прекалено много фирми който го практикуват...Известни фирми в Стз
)
не казвам че всички правят така...Просто преди години се занимавах малко с това и видях прекалено много фирми който го практикуват...Известни фирми в Стз
-
анна
- Новак

Май наистина е много сложно с ремонта и смяната на дограмата! Аз и съпруга ми сме много заети и не сме имали време да обикаляме много по фирмите за дограма ,но сме много доволни от услугите на момчетата при който порачах ме. Случайно стана офиса им е на спирката на алана и често минаваме след работа от там фирмата се казава Нийон.Цената ни устойваше и в последствие сме доволни и от работата им доколкото помня сложихме 4камерна дограма .Барзо монтираха не цапаха и ми осигъриха човек да измаже.
- didka
- Старо куче медалист

Тва малко като реклама ли е,или аз така си въобразявам... 
Dog drags - no tracks...