Препоръчайте фирма за PVC дограма!

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Препоръчайте фирма за PVC дограма!

Мнение от Galahad »

Здравейте, налага се да сменям дограма . Ще съм благодарен да посочите фирма, с която сте имали вземане-даване и сте доволни. За предпочитане е фирмата да изработва интериорни и входни врати, за да не се занимавам с всяко нещо отделно. Става дума за частно жилище в Стара Загора, благодаря предварително!

P.S. Държа дограмата да е PVC, не се интересувам от алуминиева.
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Re: Препоръчайте фирма за PVC дограма!

Мнение от Galahad »

Едно голямо благодаря за над 120тте прочитания на моята тема! Малко кофти, че никой не се "пречупи" да напише една препоръка (странно, защо въобще са влезли толкова хора и какво са чели в тази тема, след като нищо не са написали), но както и да е, оправих се и ако някой има същия проблем, да пише тук, или на лично, ще се радвам да помогна :)
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

По принцип не е толкова важно,кой ще ти слага дограмата,а важно е какъв е ПВЦ профила,стъклопакета,щото една голяма част от фирмите в СтЗ работят с едни и същи пвц профили. :cheers:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Бих ти препоръчал като профил TROKAL
Останалото е въпрос на умение на фирмата, която ще го работи и слага.
Два вратопрозореца правих с този профил, фирмата беше от Богомилово, и съм много доволен от качеството и отношението.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

Мерси и на двамата! Ще ги видя тези профили "Трокал" . Чакам тези дни да дойдат за оглед от една фирма, ще видим какво ще стане. Иначе, естествено, че е важно какъв ще е профила, стъклопакета...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Galahad написа:Мерси и на двамата! Ще ги видя тези профили "Трокал" . Чакам тези дни да дойдат за оглед от една фирма, ще видим какво ще стане. Иначе, естествено, че е важно какъв ще е профила, стъклопакета...
Щом ти е важен стъклопакета си сложи ТРОЕН.Направо се чувствала разликата от двойния.Имам колега целия му апартамент е направен така.
Popopopopo
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

realprofesora написа:
Galahad написа:Мерси и на двамата! Ще ги видя тези профили "Трокал" . Чакам тези дни да дойдат за оглед от една фирма, ще видим какво ще стане. Иначе, естествено, че е важно какъв ще е профила, стъклопакета...
Щом ти е важен стъклопакета си сложи ТРОЕН.Направо се чувствала разликата от двойния.Имам колега целия му апартамент е направен така.
Ще видя цените, решил съм дограмата и обкова да не са турски, стъклата да са зелено/ "Ка" стъкло, ако е двоен стъклопакета, ако е троен ще легне "дебело" ...всичко зависи каква цифра ще обявят първоначално дограмаджиите.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

не е много по темата но се пак:
има една малка тънкост която хората занимаващи се с дограма печелят от нея.Често продават примерно 3 камерен профил на цената на 4-то.Защото има обикновенно 3 камерно има и "високо" което се води.Идеята на него е че на външни размери е като 4-то но цената му е по ниска.Крайния потребител дори да види в нета размерите няма как вътре да види профила с колко камери е...
Повечето профили си имат такива 3 което прилича на 4,и 4 което външно прилича на 5.
Просто като информация го споделям :))
В една дограма е важен освен обкова и профила също така и монтажа не по малко !
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

Бих казал,че монтажа е най-важен! Обикновено слагат повече пяна и клиентите си искат пяната все едно ,че тя е най-важното нещо, да ама не. Пяната абсорбира влагата и после става страшно. Колкото по-малко толкова по-добре. Важното да е добре нивелирана и не на последно място да се направи система за монтаж/но в Бг са много малко фирмите които го правят/.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

6-камерна с троен стъклопакет.Това е най-доброто.Rehau са добре профилите.Немски.Altest и той не е зле профила.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

VIT написа:Бих казал,че монтажа е най-важен! Обикновено слагат повече пяна и клиентите си искат пяната все едно ,че тя е най-важното нещо, да ама не. Пяната абсорбира влагата и после става страшно. Колкото по-малко толкова по-добре. Важното да е добре нивелирана и не на последно място да се направи система за монтаж/но в Бг са много малко фирмите които го правят/.
При мен понеже вратопрозорците са големи идваха да мерят няколко пъти, но после паснаха идеално, без разминавания и големи фуги.
Слагах 5-камерен Трокал, с двоен стъклопакет, К-стъкло - излезе 1300лв., но съм много доволен - и механизмите са хубави, и от профила съм доволен; фирмата ми даде фактура и го минах с кредит енергийна ефективност.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

@fantamaniaka, да ме изгъбарка майстора с броя на камерите ми се струва невероятно, приятел се оказа, не че е невъзможно де :) , така че ще проверя. Иначе се спрях на петкамерен профил, двоен стъклопакет: зелено/"Ка", немски обков...и така . То ясно, че 6 камери с троен е най-добре, ама цената ме стресна.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

от приятели най лесно се пати :))
не казвам че всички правят така...Просто преди години се занимавах малко с това и видях прекалено много фирми който го практикуват...Известни фирми в Стз :))
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
анна
Новак
Новак

Мнение от анна »

Май наистина е много сложно с ремонта и смяната на дограмата! Аз и съпруга ми сме много заети и не сме имали време да обикаляме много по фирмите за дограма ,но сме много доволни от услугите на момчетата при който порачах ме. Случайно стана офиса им е на спирката на алана и често минаваме след работа от там фирмата се казава Нийон.Цената ни устойваше и в последствие сме доволни и от работата им доколкото помня сложихме 4камерна дограма .Барзо монтираха не цапаха и ми осигъриха човек да измаже.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Тва малко като реклама ли е,или аз така си въобразявам... :roll:
Dog drags - no tracks...
Публикувай отговор